Zoek
Sluit dit zoekvak.

mijn woord voor 2023

Halverwege januari — en dat mag de pret niet drukken. Vorig jaar schitterde ik op mijn blog in afwezigheid; dit jaar doe ik dat anders. Voorheen was het een traditie om een woord voor het jaar te kiezen en ik pak ‘m gewoon weer op. Da’s zo lekker aan het leven: het is nooit te laat om (opnieuw) te beginnen. 🥰

Het is zondagavond, half tien, als ik deze blogpost tik. Ik voel me onrustig, gedreven, geïnspireerd en wiebelig tegelijkertijd. Schreef al eerder dat 2022 niet mijn jaar was. Het ging allemaal op de automatische piloot en het voelde donker. Daar ga ik het niet wéér over hebben, maar het is een mooie brug naar wat ik voor aankomend jaar wens: licht.

Weet je, het leven is niet zo maakbaar als we graag willen. Dingen gebeuren — soms ‘met een reden’, soms met de mogelijkheid er iets positiefs uit te halen en soms is het alleen maar volkomen ruk. Soms komt er een tweede kans, vaker is het er gewoon eentje. Natuurlijk doe ik m’n stinkende best iets van het leven te maken. En ik moet zeggen dat dat aardig lukt, al is het soms ook gewoon stinkend op de bank liggen, ongedoucht, om een vreselijk slechte film te kijken of een video op YouTube die me niets leert, maar gewoon vermaakt.

Ik voel meer dan ooit dat ik licht wil. Lichter, langzamer leven. Shining my light — en dat mijn stralen een positieve invloed heeft op een ander. Op jou. Dat het je mag inspireren om jezelf te zijn. Ik wil meer licht op mijn gezicht: meer naar buiten, de natuur in, m’n benen strekken, een terrasje in de zon.

Me vaker laten dragen. Toen Vince overleed, kreeg ik zó veel warmte. De mooiste illustraties, schilderingen, aandenkens, kaartjes, berichtjes, bezoekjes. Ik heb altijd moeite gehad met hulp aanvaarden — nu liet ik het voor het eerst toe. Het maakte scheuren in een muur, scheuren waar nu licht doorheen piept. De hoogste tijd om die schaduwkanten, naar die donkere wolken te kijken. Eerder begon ik al in een boek (aff.) dat me regelmatig liet huilen en ik legde het telkens weg. Ik wilde schrijven dat het me ook laat helen, maar ik ben niet niet-heel. Ik word vooral nog meer wie ik al ben, zoals mijn psycholoog aan me schreef toen we afscheid namen.

En ik wil me licht voelen. Niet per se qua gewicht, maar lekker in mijn vel. Fitter, door naast het wandelen te sporten. Ook daar heb ik hulp bij dit jaar: ik volg het programma van Jill (@mrsqualitytime) waarin ik alle handvatten krijg om mijn ‘quality of life‘ een boost te geven. Van voedzaam eten (hello no dat ik die taartjes laat staan, maar het mooie is: dat hoeft dus ook helemaal niet!) tot trainingen (en je hoeft er niet eens voor naar de sportschool #winning) en van uitdagingen om meer groenten te eten (doe ik dus ook weleens!) tot de juiste mindset. Het is echt een fijne groep waar ik in zit — met elke maand een interessante masterclass door een expert, zoals hoe je een goede planning maakt, waarin je ook (of vooral) tijd voor jezelf hebt. Heb je een vraag, dan wandel je digitaal binnen bij de coach walk-in die Jill biedt. Op een leuke, leerzame manier lekker in je vel! Jill geeft je alle tools die je nodig hebt op het gebied van voeding, training en mindset om jouw quality of life een boost te geven! Start je nog deze maand? Dan krijg je een maand gratis toegang en kom je al direct in de online omgeving om ook jouw fittere, lichtere leven te beginnen. En dan zie ik je heel graag in de community waar we elkaar upliften! (Is weer eens iets anders dan deadliften. 🤣) Meld je je aan via deze link? Dan krijg ik daar een vergoeding voor. Kost jou uiteraard geen cent extra.

Lichter voelen door niets meer binnen te houden. Vertellen en vertrouwen op wat ik voel — altijd. Helemaal mezelf zijn én daar helemaal oké mee zijn. Lichter ondernemen door afscheid te nemen van 80% van mijn klanten en daarmee van deadlines voor anderen. Lichter door nu meer tijd te besteden aan het helpen van nog meer ondernemers met Copy School en een training over tarieven. Baby, let your light shine. ✨

Bring it on, 2023. Ik heb heel heel veel zin in dit jaar. En ik ben dankbaar dat jij erbij bent. Dat je me leest. Dat je reageert of zelfs stukken of posts deelt. Dank je wel. Het is zo bijzonder als ik e-mails, reacties en privéberichten krijg van mensen die zich gezien, gesteund en verwarmd voelen. I got you, guys. Laten we er een mooi jaar van maken, op onze eigen manieren. Of het nou betekent dat je een jaar lang in bed gaat liggen met Netflix en chips of dat je twee ton binnenharkt. Jouw leven, jouw feestje. Ook als je geen slingers ophangt.

— Wat is jouw woord voor 2023?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Wat heerlijk dat je blog / weekoverzicht weer terug is! En wat een supermooie heldere website heb je nu! Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent zeg.

    Ik lees je post op IG altijd graag en nu dus de blog ook weer.
    Ik wou dat ik je 25 jaar geleden had ontdekt en ook de stap had gemaakt naar “wat wil ik zelf” …..

    1. Ahh, dank je wel, Wendy! Ja, blij met mijn nieuwe website, dat mijn blogposts weer terug zijn en dat jij er weer bent. En, het is nooit te laat om die stap te maken… ♥️

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.