Zoek
Sluit dit zoekvak.
Notitieboek-steenpapier-uitwisbaar-MOYU

(*) hoe ik nu te werk ga in mijn bedrijf (met héél leuke winactie!)

Al vaker hoorde je me over mijn ochtendroutine en productiviteit: op mijn eigen blog, in mijn podcast en zelfs in Flow. Een aanzienlijk deel van mijn ochtend en tijd in het algemeen, besteedde ik aan wandelen met m’n liefste hond Vince. Nu hij er niet meer is, was het tijd om mezelf, het leven en mijn onderneming weer opnieuw uit te vinden. Want als je routine wegvalt, dan staat alles op zijn kop. Ik neem je mee in dit proces en in hoe ik nu te werk ga in mijn bedrijf, als copywriter en ondernemerscoach. Lees vooral door tot het einde, want ik mag een heel mooi, duurzaam notitieboek t.w.v. €29,95 weggeven! Let op: de winactie is inmiddels gesloten. ♥️

Waar ik normaal de wekker zette, meteen uit bed onder de douche sprong en met Vince ging wandelen, had ik de afgelopen maanden heel veel moeite met m’n nest verlaten. Niemand die op me zat (oké, hij lag altijd, met poten in de lucht en een grote grijns) te wachten, dus waarom zou ik opstaan? Dat liet ik maar even zo, want ik had toch al m’n werk uit mijn handen laten vallen en genoeg aan de dagtaak om überhaupt overeind te blijven. Maar goed, de wereld draaide door, dus ik ook maar — letterlijk en figuurlijk. 🤪 Ik besloot dan álles maar weer eens onder de loep te nemen. Hoe wil ik mijn bedrijf runnen en hoe wil ik mijn dagen indelen?

Hoe ik nu mijn dag begin

Op Instagram deelde ik er al vaker over: er is een shift gaande. Dankzij een reading human design met Rianne van Baarsen ontdekte ik meer over mijn kern. Hoe zet ik mijn energie het beste in en wat is de beste strategie voor mijn bedrijf? Ik ben een Projector (5/1) — in mijn geval betekent dit dat ik goed observeer, zie hoe dingen beter en zelf opgelost kunnen worden en dat ik altijd wil weten waar ik over praat voordat ik mijn mond opentrek. De 5/1 maakt me een geboren en natuurlijke leider, omdat mijn kennisbank groot is en anderen naar mijn luisteren. M’n levensdoel is om de vinger op de zere plek te leggen, mensen aan te zetten tot verbetering en de boel op stelten zetten en in beweging brengen. Rianne bevestigde ook dat mijn productiviteit in golven komt — iets waar ik vroeger heel veel moeite mee had, maar waar ik nu goed mee overweg kan. En dat alles zette mij dan weer in beweging…

Wil je meer weten over productief werken? Beluister dan mijn podcastaflevering met de 8 gouden regels die ik voor mezelf maakte in de inmiddels 9 jaar ondernemen:

Hoe het er nu voor staat met mijn bedrijf

Waar ik voorheen vooral copywriter was en teksten voor anderen schreef, is dat nu veranderd. Ik doe veel meer aan coaching, zoals met copy koffie, maar ook losse sessies waarin je mijn hersenen huurt om ondernemersvragen beantwoord te krijgen. Daarbij wil ik véél meer ondernemers aan tekstuele aantrekkingskracht helpen. Dat ga ik doen door digitale producten te lanceren, zoals de praktische copywritinggids en de after summer copy school. Ook komt er een nieuw traject aan: Zinvol. Daarin gaan we samen aan de slag met je fundering: wie is nou echt je ideale klant, welke pijlers zijn slim voor je communicatie (een kapstop waar je alles wat je deelt aan ophangt), een strategie vinden waardoor mensen niet meer om je heen kunnen, met het onder handen nemen van je bestaande teksten en kanalen en met het schrijven van nieuwe copy en posts.

Maar die verandering komt niet uit de lucht vallen, want daar was MOYU! Als geroepen, kwamen ze. MOYU, een Amsterdams bedrijf dat notitieboeken en productivity tools maakt met uitwisbaar steenpapier, vroeg mij of ik producten wilde testen. Als groot fan van lekker met het handje schrijven, ervaring met dat heerlijke steenpapier en iemand die duurzaamheid toejuicht, wilde ik dat absoluut. Ik zocht dit mooie notitieboekje uit (die print! 😍) en twee desk planners die onder de productivity tools vallen: The Sustainable Business Model Canvas en Power Placemat.

Om de veranderingen in mijn bedrijf uit te denken, gebruikte ik The Sustainable Business Model Canvas. Een handige ‘placemat’ op A3-formaat (lekker groot, love it met mijn enorme handschrift). Dit hielp me scherp te kijken naar wie m’n ideale klant is, naar m’n aanbod, de structuur van mijn bedrijf en m’n financiën. Om vervolgens dus tot de bovenstaande conclusies te komen: nieuwe verdienmodellen en een scherper beeld van wie ik nou eigenlijk wil en kan helpen.

En ik kan dit weer handig uitwissen (als je aantekeningen wil bewaren, geeft MOYU tips voor het digitaliseren van je notities) en gebruiken voor een klant als we gaan samenwerken. 👌🏻

Hoe ik het notitieboek en de productivity tools van MOYU gebruik

Met dit soort dingen ben ik toch altijd een beetje bang dat het niet zo fijn is als ze beloven, maar niets is minder waar! Eerst effe wat voordelen (en dat ‘hep ook ze nadeel’, zou Willem van Hanegem omgekeerd zeggen) met je delen:

+ het schrijft héél lekker, veel lekkerder dan het gewone, niet-duurzame papier van bomen
+ het uitwissen van je teksten werkt ook goed: er blijven geen lelijke vlekken achter en je hoeft ook niet te boenen — even vegen en klaar, je kan ook al snel daarna weer schrijven
+ fijne inhoud van het notitieboekje: ik gebruik de twee weekoverzichten om mijn posts op sociale media te plannen, de takenlijsten om klussen voor klanten af te vinken (bepaalde webtekst geschreven is ✅ — zo zie ik in één oogopslag hoe het proces verloopt), de blanco pagina’s om te krabbelen tijdens interviews en dingen zo snel mogelijk logisch neer te zetten en om bijvoorbeeld mailfunnels uit te tekenen, de dotted-pagina’s zijn ideaal voor bulletjournaling (doe ik niet) en de ruitjes gebruik ik als ‘tracker’ om bepaalde dingen bij te houden en een vakje aan te kruisen als ik het gedaan heb
– als je snel schrijft en met je hand over de natte inkt gaat, veeg je het een beetje uit — met simpelweg wat geduld en opletten, voorkom je dat

Goed, door naar hoe ik het gebruik, want het is echt een mooie driehoek voor me.

• The Sustainable Business Model Canvas pak ik erbij als ik met nieuwe dingen bezig ga. Past dat bij m’n bedrijf en ‘moet’ ik dat dan nu doen of stel ik dat beter even uit?

• Om mijn weekplanning te maken — dat doe ik meestal op zondag, want dat zie ik als begin van de nieuwe week — pak ik er naast The Power Placemat en het notitieboekje nog iets bij: de planner van Make Life Work. Op The Power Placemat krabbel ik wat dingen neer die ik die week wil doen, maar die niet per se een vaste deadline hebben en waar ik iets voor moet regelen, zoals betaallimieten verhogen om hoge facturen te betalen. Is dat af, dan pak ik de papieren planner erbij en vul ik alles in: wanneer doe ik wat? Kan ik bepaalde taken groeperen? Op welke dag heb ik afspraken en op welke dagen kan ik lekker ongestoord de hele dag de diepte in? Zo maak ik de — voor mij dan — efficiëntste planning.

• Heb ik ook al ideeën voor posts en stories op sociale media? Dan vul ik dat in het notitieboekje in, op de weekplanningen. Bevalt me heel goed, want wat ik toch niet plaats, schuif ik zo door naar de volgende week. Zo gaat er geen enkel idee verloren, tenzij ik besluit er toch niets mee te doen.

• Het notitieboekje gebruik ik ook tijdens het werken. De takenlijst gebruik ik iets anders dan bedoeld: ik maak daar voor klanten een handig overzicht. Ik schrijf alle pagina’s op die ik voor de klant schrijf en zet er een vinkje voor als-ie af is. Zo maak ik visueel hoe het proces verloopt en dat werkt voor mij heel goed. (Nu nog hopen dat MOYU met verschillende kleuren pennen of zelfs markers komt! 😄)

En hoe het in het algemeen werkt: je hebt je uitwisbare product van steenpapier. Voor het schrijven gebruik je een speciale pen, waar Frixion-inkt in zit. Deze inkt droogt helemaal op én is gemakkelijk uit te wissen met het meegeleverde doekje. Dat doekje maak je een beetje vochtig en daarna wis je de inkt in een handomdraai uit. (Zonder vlekken achter te laten! En je doekie is ook nog eens op 30 graden te wassen, dus zelfs die maak je weer als nieuw als je dat wil.) De pagina’s zijn gemiddeld 500 keer te beschrijven, dus daar heb je wel even plezier van.

Hoe ik nu mijn dagen indeel

Zo scherp kijken naar wat je te doen hebt, helpt me te ontdekken wat ik nu fijn vind. Waar ik voorheen ook graag in de ochtend de morning pages schreef en minimaal een kwartier wilde lezen in een goed boek, verplaats ik dat nu naar de avonden en naar middagen waarop ik vrij ben. Ik plan namelijk veel meer vrije tijd in — sterker nog, da’s het eerste wat ik doe als ik aan mijn planning werk —, waardoor er meer ruimte is voor dit soort dingen. Dingen die me helpen ontspannen en daarmee rust geven in mijn hoofd, waardoor ik op andere momenten productiever en efficiënter werk.

In vollere weken werk ik graag met themadagen (zoals op maandag lekker schrijven (zonder afspraken) en op dinsdag administratie doen), maar wat iedere week een vast gegeven is: de vrijdag is van mij. Dan werk ik een offerte uit, werk ik aan m’n marketing en zoals deze week aan de teksten voor mijn nieuwe website. Wat nu ook vrijwel iedere dag hetzelfde is: ik sta op (meestal zonder wekker), ga naar beneden, haal een vers croissantje bij de bakker tegenover mijn huis of eet m’n vertrouwde roggebroodje, doe wat eerste, kleine taken, spring onder de douche, kleed me aan en ga verder met werken. Ik werk tot een uur of 3, soms 4 of 5 als ik wat meer pauze hield, nog zin heb om iets te doen of als er een deadline is en zet dan m’n iMac uit. Dat laatste geeft me ook echt meteen het sein dat de werkdag voorbij is — en dat ik in rustmodus ga. 💆🏼‍♀️

MOYU en hun uitwisbare notitieboeken

Zoals al eerder effe genoemd: MOYU is een Amsterdams bedrijf. Een duurzaam bedrijf. En een bedrijf met een missie. Ze gaan namelijk voor een wereld vol groen. Zonder papier dat je maar half beschrijft en daarna wegknikkert, zonder papierverspilling, zonder ontbossing. De papierindustrie is één van de grootste veroorzakers van massale ontbossing en door alle CO₂-uitstoot zelfs nog vervuilender dan de vliegtuigindustrie. Dus dacht MOYU: dat gaan we tegen, door uitwisbare notitieboekjes te maken van steenpapier — en dus niet van bomen. Maar dat is niet genoeg om onze natuur te redden, dus doet MOYU er een schepje bovenop: per verkocht notitieboek planten ze een boom. 🌳

En als je je afvraagt of die stenen niet een keer opraken? Steenpapier maak je van 80% kalksteen en 20% schone kunststof. Geen water of chemicaliën nodig, dus het is veel zuiniger: 67% minder CO₂-uitstoot dan bij de productie van papier van bomen! Maar het allerbeste moet nog komen: steenpapier is eindeloos te recyclen, zonder nieuwe grondstoffen toe te hoeven voegen. Dat geeft letterlijk en figuurlijk adem.

🎁 Win een duurzaam notitieboek t.w.v. € 29,95 van MOYU!

Jaaaaa, ik mag weer iets weggeven! Dit keer een duurzaam, uitwisbaar notitieboek. Je las al hoe fijn ik ‘m vind, dus ik vind het heel leuk dat ik hier een lezer blij mee mag maken. Wat je doet om kans te maken:

1. laat een reactie achter op deze blogpost met daarin waar jij tegenaan loopt in productief-zijn, hoe dit notitieboekje je daarbij kan helpen én welk boekje je graag wil winnen
2. gebruik je echte e-mailadres, anders kan ik geen contact met je opnemen als je gewonnen hebt
3. hou je mailbox in de gaten, want ik kies de winnaar op 30 juli — meedoen kan dus tot en met de 29e

Leuk als je meedoet! 🥰

Let op: de winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels bericht gekregen. ♥️

(*) Dit is een samenwerking met MOYU.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

28 reacties

 1. Oeh, JA IK WIL! Wat een leuke actie! Ik ben al jaren fervent liefhebber van notitieboekjes maar heb inmiddels een enorme collectie volgeschreven boeken in mijn kast staan. Ik bewaar ze omdat er her en der flodders van zinnige dingen in staan die ik wil bewaren, maar eerlijk? 90% van de hersenspinsels hadden allang al uitgewist kunnen worden. Al die boekjes nemen niet alleen fysiek ruimte in maar ook mind-clutter, wat niet bijdraagt aan mijn productiviteit! Ik wilde al een hele tijd een Moyu boekje proberen maar heb de sprong nog niet gewaagd. Mocht ik winnen hoop ik dat een geel exemplaar mij de komende jaren gezelschap houdt!

 2. Hele fijne, toffe en eerlijke blog. Het geeft mij rust dat ik niet de enige ben die af en toe alles om moet gooien. Ik ben altijd bezig met duurzaamheid en plannen. Op het moment werk ik hard AAN mijn bedrijf. Ik heb inspiratie te over. Dat kan lekker, want het is komkommertijd. Maar waar moet ik alle hersenspinsels kwijt? Briefjes? Dat is niet duurzaam. Ik voel me altijd schuldig over dat papier. Typen werkt niet net zo goed, helaas. Deze meid schrijft alles met het handje. Zo blijft het beter hangen in mijn hoofd. Help jij me van het ellendige papier af met het mooie steenpapieren notitieboek van MOYU?

 3. Oh zo’n boekje zou ideaal zijn voor to do lijstjes. Na mijn zwangerschap werkt t nii meer om die lijstjes in mijn hoofd te maken. En een keus maken uit die mooie boekjes is moeilijk maar dan ga ik toch voor de pink planter 😍

 4. Wat ideaal! Ik heb die Power Placemat direct voor mijzelf besteld en een Notebook voor mijn vriend. Thanks voor de uitgebreide aanbeveling ❤️

 5. Oooh love it, dit zou echt perfect zijn voor mijn lijstjes en weekplanningen. Ik hou van dingen uitschrijven op papier wat betreft een weekplanning, maar zeker als er dan dingen veranderen in de planning vind ik het zo’n geklieder als het weer uitgekrast moet en er omheen geschreven moet worden. Terwijl dat duidelijke overzicht van een planning wel heel belangrijk is voor mij. Zou heerlijk zijn als ik het in dit boekje gewoon even kan uitwissen en aanpassen! Ik doe dus heel graag mee en zou dan het boekje met de lovely leafs willen <3

 6. Wat tof!! Ik heb al een uitwisbaar boekje, maar niet van steenpapier. Het klinkt een stuk fijner in het gebruik in ieder geval! En wat heerlijk dat er verschillende pagina’s in zitten, dat gaat me sowieso erg helpen met plannen en wat overzicht houden! Ik heb m’n oog laten vallen op de Young yellow! Zo mooi 😍

 7. Leuk! Ik schrijf al jaren op een Blokxii/Blocknote (twijfel over de spelling bij de tweede), maar die is kleiner dan A5 en heeft maar twee kanten. Qua productiviteit vind ik vooral plannen het lastigste, vooral omdat ik dat zo.niet.leuk.vind. Mijn planning is er een op gevoel (oh nu heb ik zin om dit te doen) nadat ik naar mijn to do lijst heb gekeken. De notitieboeken zijn allemaal prachtig, purple paradise en super stone zijn mijn favoriet, maar super stone wint het. De Moyu kan me helpen met nog duurzamer zijn bij het schrijven.

 8. Vrijdag had ik een hysterische werkdag vol afspraken (die ik moest voorbereiden én uitwerken) en ingeplande klussen. Ik betrapte mezelf erop dat ik de hele dag ging van binnenkomend mailtje naar “dit moet ook nog”, naar chatbericht naar een collega die belde om even iets te vragen. Totaal structuurloos en alles door elkaar. En dus alles meerdere keren starten zonder af te maken. Daar zou overzicht en meteen opschrijven wat in m’n hoofd plopt me bij helpen. En dáar zou de Moyu Pink Planter (ik ben nou eenmaal een natuurmens) me weer bij helpen! Dus kom maar op met die structuur :)

 9. Ik heb nog geen ervaring met ‘steenpapier’, behalve dat ik erover gelezen heb en moet denken aan de mensen die vroeger hiërogliefen in stenen hakten. Haha, ik ben iemand die in mijn leven al veeeeel notitieboekje heeft volgeschreven, en veel informatie heb ik maar 1 of 2x nodig (daily to do lijstjes etc) dus zonde eigenlijk. De Super stone kaft vind ik mooi, dus als ik win kies ik zeker voor die! Ik weet niet hoe ik deze winactie kon missen, dus gelukkig hebben we de nieuwsbrief nog! 🥰

 10. Super toffe actie! Ik heb laatst over Moyu gehoord en was al van plan om een boekje te gaan aanschaffen. Hoe tof is het dan dat ik dit voorbij zie komen. Ik ben enorm fan van notitieboekjes. Schaf steeds weer wat moois aan, maar vaak staat het vol met notities die ik maar tijdelijk nodig heb. Hoe fijn is het dan om het te kunnen uitwissen en de pagina’s opnieuw te kunnen gebruiken. Ik vind het zelf namelijk doodzonde van al het papier en zou graag voor een duurzamer alternatief gaan. Waar het mij bij zou helpen is het noteren van mijn ideeën om meer rust in mijn hoofd te creëren. Moet zeggen dat ik alle boekjes prachtig vind, maar zou dan gaan voor Purple Paradise. Ben heel benieuwd :)

 11. Het boekje heb ik al, dus dit berichtje is gewoon even om te laten weten dat ik je blog graag lees!

  1. Wat superlief! Waardeer ik enorm, dank je wel. En wat leuk dat je al een boekje van MOYU gebruikt! 🥰

 12. Geweldig! Ik stond er van de week mee in mijn handen. Laten liggen omdat ik helaas andere kosten had. Ik vind het Notitieboekje of de power placemat. Heb zelf Autisme dus planning en balans is erg belangrijk 😊

 13. Jaaa ik wil winnen!
  Mijn productiviteit ligt zo laag omdat ik geen focus kan vinden, en die kan ik maar niet vinden omdat ik mijn doel maar lastig kan bepalen.. en dat juist terwijl ik heel graag meerdere plannen wil uitwerken maar ik kom er maar niet uit. MOYU klinkt echt fantastisch, eindelijk niet meer eindeloos aantekeningen maken en ze vervolgens weer kwijtraken omdat alles overal en nergens op staat (bonnetjes, tijdschriften, verpakkingen, you name it..). The Sustainable Business Model klinkt echt helemaal top en die zou ik ZO willen hebben, maar gewoon een notitieboek om alles bij elkaar te hebben zou ook niet verkeerd zijn ☺️.

 14. Wat een leuke actie!

  Waar ik tegenaan loop in planning is dat ik altijd verkeerd inschat hoe lang ik over dingen doe. Plan ik te lang ervoor dan ga ik inefficiënt lopen doen omdat ik denk “tijd genoeg”. Plan ik te weinig tijd dan ga ik stressen en red ik het niet en baal ik daarna dat ik het niet gered heb.

  Ik heb je podcast geluisterd en daarin gaf je als een van de tips om je bezigheden te timen zodat je weet hoeveel tijd je moet reserveren. Zo’n goede tip! En zo stom eigenlijk dat ik daar zelf niet eerder aan gedacht heb😂

  Maar goed, bedankt dus voor deze tip! En dit boekje zou ik mooi kunnen gebruiken van het in de praktijk brengen hiervan. Mijn favoriet is: Misty Mountain.

 15. De gele (no shit sherlock haha) of de pink planter, ben al verliefd.
  Vooorrr.. boodschappenlijstjes :D Boek krabbels, nieuwe goals in het leven.

  En sowieso een sucker voor alles wat nieuw is. So yeah.. benieuwd!

  Enne, heel trots op jou hoe je je business runt!

 16. Mijn lastigste zelf-sabotage-tool is mijn enorme optimisme. Ten tijde van deadlines en stress klopt mijn berekening van hoelang ik ergens over doe redelijk.
  Is het een normale dag met standaard werk, dan overschat ik mijn snelheid.
  Ik gebruik veel schrijfblokjes voor planning en lijstjes. Prima om hiervoor niet belastend papier te gebruiken.

 17. Wauw! Ik kende dit niet, maar klinkt echt geweldig! Ik probeer sowieso zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo dragen mijn 2 meisjes van 1 jaar beide wasbare luiers, ipv elke dag bulten en bulten luiers weg te moeten gooien.

  Die 2 meisjes zijn ook meteen het stukje “waar ik tegenaan loop”. Ik heb vrij weinig momentjes om rustig na te denken over wat ik wanneer moet doen. Heel de dag maak ik een soort lijstjes in m’n hoofd, maar door de chaos raak ik m’n volgorde en stappen ook weer kwijt. Dingen opschrijven is denk ik wennen, maar zou echt goed kunnen helpen met weer structuur vinden en m’n hoofd wat leger maken.

  De go green vind ik echt prachtig! Van groen kom ik tot rust ❤️

 18. Wat een fijne en uitgebreide review over hoe je dit boekje gebruikt! Ik kende het merk gelukkig al, heb er zelf een cadeau gekregen. Maar ik zou hem graag willen winnen voor een vriendin met haar neurodivergente brein én duurzaamheid-idealen. Perfecte combi volgens mij. Oh zo belangrijk dat op papier schrijven (vindt deze oma althans) om je gedachten en taken te ordenen. Het kan enorm lastig zijn als je van nature snel dingen vergeet of jezelf verliest in chaos. Of als je het gevoel hebt dat je zoveel moet doen. Ik weet dat zij dit laatste heeft. Vrije tijd dus ook vooral inplannen. Lekker lanterfanten bijvoorbeeld. Ik duim!

 19. Dank voor deze post! Ik kende je nog niet, kwam via Lianne Keemink op je site (wat werkt Instagram toch inspirerend ;-)…) Ben zo enthousiast dat ik gelijk een boekje en het business board heb besteld. Maar een tweede boekje zou ik graag winnen; die gaat dan naar mijn vriend. Deze vakantie is hij druk bezig om wat meer structuur in zijn werk aan te brengen en daar kan dit boekje goed bij helpen!

 20. Je nieuwsbrief (die ik met veel plezier lees trouwens) heeft me naar deze blogpost gebracht. Ik ben net gestart met een nieuwe job, dus dit notitieboekje zou me wel echt helpen om mijn dagelijkse taken op te lijsten. Ik krijg heel veel informatie te verwerken en ik vind het wel moeilijk om het overzicht te bewaren.

 21. Ik heb nu al weer een paar jaar last van vergeetachtigheid (door NAH) en loop constant met papiertjes en post’its rond. Een uitwisbaar notitieboekje zou een ideale vervanger zijn!

 22. Ah deze lijkt me geweldig! Ik hou van netjes. In een normaal notitieboekje wordt het hier al snel een rommeltje 🫣 dan scheur ik het eruit en blijft er zo weinig over.

  Waar ik tegenaan loop? Veel ideeën, blijven ideeën. Tweede helft van dit jaar ga wat meer pro-actief worden. Zoals online cursus schrijven. Daar kan ik dit boekje mooi voor gebruiken 🫶🏼

  Lieve groetjes,
  Annemarie

 23. Hey Lenneke,

  Laatst had ik zo’n boekje in mijn handen bij de AKO. Toen niet meegenomen en dat blijkt een teken van het universum te zijn. Een product van een Nederlands merk heeft altijd mijn voorkeur.

  Momenteel gebruik ik deels een Maschaplanner en deels mijn whiteboard om overzicht in mijn studentenleven te houden. Dit werkt wel oké, maar niet ideaal. Ik kan mijn whiteboard niet echt overal mee naartoe nemen (zie je me al aan komen lopen met dat ding onder mijn arm?).

  Dit notitieboekje past met de duurzaamheid helemaal bij mijn leefstijl en zou ik, in tegenstelling tot mijn whiteboard, makkelijk overal mee naar toe kunnen nemen. Zo hou ik al mijn ideeën en plannen op een plek in plaats van dat ik ze op losse briefjes en in de notities op mijn telefoon terug moet zoeken.

  Mocht ik winnen, dan laat ik aan jou over welk boekje je me toestuurt. Iets met het lot ;)

  Liefs,
  Sanne

  Ps. Even een compliment los van deze winactie: volgend jaar studeer ik af en ga ik aan de slag als zzp’er. Mega spannend, maar dankzij jou weet ik steeds meer wat ik wel en niet moet doen. Dan ga ik zelf net iets minder hard en vaak op mijn bek. Merci!

 24. Gemiddeld hebben we 6.000 gedachten per dag.
  Tellen woorden als gedachten?
  Want dan zou ik iedere dag een notitieboek vol pennen.

  Enfin, 5 non-redenen.

  1. Het woord ‘Steenpapier’. Fan-tas-tisch. Ga me een Egyptenaar uit het stenen tijdperk voelen, zonder twijfel.
  2. De bovenkamer voert bij vlagen de discussie of ik overgebleven studieschriften moet gebruiken om hersenspinsels op te kalken. De Midnight Mountain van Moyu is het antwoord.
  3. Over dat kalken gesproken. Vandaag een uur bezig geweest om notities uit schriften te ordenen, te filteren en te recyclen. Oké, dat laatste doe ik niet zelf, daar is de gemeente Tilburg voor. Je snapt het punt.
  4. Als ‘s nachts een deken van rust over de huizen valt ontstaan gaan de ideemasjientjes ratelen als een tierelier. De Midnight Mountain gaat hand in hand met die wonderlijke hersenspinsels.
  5. Tweemaal is scheepsrecht. Met Moyu kan ik ‘Het Bestsellerboek’ perfect samenvatten en een bestseller schrijven.

  “Dit kan korter.”

  Volg je al een tijdje, toen Twitter nog ‘hot’ was, en vind je verhaal inspirerend. Krachtig hoe je taboes doorbreekt en mensen écht verder helpt in plaats van louche praktijken.

  Al bekt ‘Louche in Lobith’ wel lekker.

 25. Ohhhh wat klinken die boekjes ideaal voor mijn nieuwe baan als communicatie medewerker! Met veel aanvragen via mail (dat krijg je in een organisatie met 1000 medewerkers!) ben ik na 4 weken echt aan het zoeken naar een goede overzichtelijke methode om alles in te plannen. En hoe fijn als je dingen nog weg kan strepen als iets voor de honderdste keer toch niet hoeft/in de planning past?!

  Ik zou dus graag Misty Mountain willen winnen 😍

 26. Oh wow dit is veelbelovend! Enkele jaren terug mijn kerstpakket een uitwisbaar notitieboek gekregen. Perfect voor werknotities want ik werk in de zorg dus een nogo voor losse briefjes met cliëntgegevens, maar een boekje meeslepen met vertrouwelijke informatie kan ook niet. Dus aan het begin van de dag de planning maken, gedurende de dag aantekeningen en acties digitaal verwerken en dan alles uitwissen is perfect. Helaas was dit boekje een soort gelamineerd papier waar je met een whiteboardmarker op schreef. Het werkte niet fijn en was niet duurzaam. Het heeft de volgende kerst niet gehaald…
  Ik merk dat ik steeds meer moeite heb om overzicht te bewaren en ben mij aan het omscholen naar een ander vakgebied om vanuit daar de mogelijkheden tot zzp’er te bekijken.
  Ik hoop dus dat de Moyu Midnight Mountain me daar mee kan helpen, want inderdaad, die print!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.