Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lullen met Lenn: 9 jaar ondernemen leerde me dit over productiviteit: tips voor iedereen die meer gedaan wil krijgen

Een tijdje terug deelde ik dat ik de stap eindelijk had gezet: mijn podcast stond live! De allereerste aflevering ging over dat het nooit te laat is om (opnieuw) te beginnen en daarna werd het stil. M’n aller-, allerliefste Vince overleed op 28 april en toen heb ik alles uit mijn handen laten vallen om te rouwen om dit grote verlies. Inmiddels zijn we ruim 2,5 maand verder, mis ik ‘m nog steeds met alles wat ik doe én begint het weer te kriebelen om mooie dingen te maken. Dus werk ik aan een after summer copy school en rekende ik af met de blokkade die ik rondom het podcasten opbouwde…

De microfoon (affiliatelink, dat wil zeggen dat ik wat van de winst van Coolblue snoep als je via deze link bestelt, kost jou geen cent extra) lag al maanden in de la te wachten en ik wílde echt weer een aflevering opnemen. Maar dat ging zomaar niet. Dus toen ik tijdens m’n beschuitje vreselijk zat te balen, pakte ik pen en papier en schreef ik op waarom ik dat podcasten nou eigenlijk wil doen. ‘Gewoon, omdat ik dat wil’ is een prima reden, maar voor mij niet genoeg om die drempel over te gaan. Dus, ik schreef mijn redenen om te podcasten op:
• (meer) verbinding met jou — als je me op Instagram volgt, hoor je me regelmatig praten in mijn stories, maar in een podcast kan ik veel meer de diepte in
• mijn bedrijf verandert, naast dat ik schrijf voor de leukste dienstverleners en creatieve kennisondernemers, koop je na de zomer ook digitale producten bij me (zoals de after summer copy school) en daar is marketing voor nodig — podcasten is daar een goed middel voor, want ik bouw daarmee aan mijn expertstatus en jouw vertrouwen in mij
• ik train mezelf in goed spreken, zodat ik betere video’s voor je maak, betere podcastafleveringen maak en zelfs een keer live kan gaan op Instagram 😏
• ik stretch mezelf, want dit is niet per se mijn comfortzone (en dat was stories maken ook niet: m’n allereerste story waarin ik sprak was voor mij heel ongemakkelijk (en ging over hoe pittig mijn eten was 🤣))

Dus: daar is-ie! De aflevering over slimmer werken: 9 jaar ondernemen leerde me dit over productiviteit: tips voor iedereen die meer gedaan wil krijgen. “… miljarden mensen doen dit, dus waarom werkt het niet voor mij? Ik heb dus geen ruggengraat, ben lui, ken geen discipline en MIJN GOD, WAT EEN FAALHAAS. Tot ik besefte dat ik me helemaal niet aan dit soort dingen hoef te houden…”

Luister je ook? 👇🏻


Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Met mijn werk (doktersassistente) zijn niet alle tips even goed toe te passen (helaas kan ik niet plannen dat patiënt mij niet bellen zodat ik administratie kan doen, zo jammer), maar er zijn zeker dingen die je benoemt waar ik wat mee kan!

    1. Ah, snap ik! Hoewel er dan weer wel veel praktijken zijn die een paar uur tussen de middag onbereikbaar zijn, tenzij spoed, toch? Fijn dat er toch helpende tips zijn én superleuk dat je luisterde 🥰🥰

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.