Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: productief, pasta, prijstips

Jaaaa, ik mag het weer zeggen — oké, schrijven —: het was een heerlijke week. Een week bomvol productiviteit, genieten van kleine én grote dingen, mooi werk, fijne opdrachtgevers die heel fijne dingen schreven, heerlijke boeken,  lekker eten… Ik teken voor nog zo’n week als deze. Goed, in dit weekoverzicht: veel eten, handige tips over plannen en waarde toevoegen, aanbevelingen, tools, een cadeautje en meer. Dank je wel dat je er weer bent. ♥️

ZONDAG
Zondagochtenden: lekker wandelen met Vince en eenmaal thuis extra lekker ontbijten en een kop koffie drinken. ‘t Leven is goed.

Ik heb ook helemaal het schrijven van dankbaarheidslijstjes en morningpages weer herontdekt. Ik deed het een tijdje minder vaak óf ik deed het digitaal — maar zo met de hand is toch ook wel echt heel erg fijn. Lekker met het zonnetje op mijn giechel. (Also: have a dog they said, you will find overal haren en je ziet ze pas op de foto als je ze op je iMac importeert they said.)

Vorige week had ik het er al effe over: de aankopen die ik deed. Waaronder mijn dweil. Ik was al een tijdje op zoek naar een goede, want met een ouderwetse mop aan de gang, dat werkte voor geen meter. Kijk maar:

Goed, in ieder geval: ik wil graag zo makkelijk mogelijk leven. (En ja, dat is een privilege, daar ben ik me van bewust.) Dat betekent dat ik beter een draadloze stofzuiger kan kopen die meer kost dan de gemiddelde stofzuiger met snoer, als dat inhoudt dat ik dan sneller klaar ben of minder energie hoef te besteden. Geldt ook voor deze dweil: niet meer op mijn knieën het hele huis door, gewoon effe dit ding gebruiken en met twee uurtjes was ik klaar. Mocht je ook een fijne dweil voor je houten vloer willen: het is deze.

Moet wel zeggen: van schoonmaken krijg ik altijd honger als zeven paarden. Weer een gevalletje waarbij gemak de mens dienst: ik heb een doos tosti’s gekocht. Ja. Echt. Ik eet ze bijna nooit, maar het is zó top om even tussen de gril te gooien als je geen zin hebt om lunch klaar te maken. Het zijn VlamTosti’s, ik kocht ze bij Makro en ze zijn oprecht lekker.

Ik ben dan wel blij met die dweil, maar iemand anders vond het maar niks aan. Hij moest en zou op zijn kussen liggen, hoe ongemakkelijk ook.

In de avond keek ik weer naar een video van Tony Robbins, die onderdeel was van zijn challenge. In mijn vorige weekoverzicht had ik het er ook al even over — ik vrees alleen dat de video’s al snel offline gaan…

Vis en wortelen. Wat zijn zondagen toch heerlijke dagen, jongens.

MAANDAG
Jaaaa, er is een klein beetje sneeuw gevallen! Vind dit zo’n mooi plaatje, zo. Een mooi huis (#goals — al is het nu opgedeeld in meerdere appartementen), bomen, gras, m’n hond naast me. Fijn begin van de dag. Ik stuurde deze foto naar een vriend en hij zei: “Het is zo heerlijk dat jij hier ook zo van kan genieten.” Ohhhh, yes. ❄️

Het was lekker koud — tijd om thuis koffie te drinken en te ontbijten. Een bak fruit en ik probeer iets nieuws: kwark van Skyr. Lekker!

Qua schrijven wil het niet zo lukken. Ik geef nooit meteen op, maar nu ik vrijwel alles geprobeerd had om beter in m’n creatieve energie te komen, greep ik naar mijn laatste redmiddel: wandelen. Een rondje van vijf kilometer — zonder koptelefoon op. Gewoon wandelen, zijn, zien wat is. De wind op mijn gezicht voelen. En even kroelen met een herdershond die daar liep.

Het haalde weinig uit. Toen ik terugkwam, had ik wel weer energie voor tien, maar geen creatief proces dat op gang kwam. Prima, ik heb de ruimte gelukkig om me erbij neer te leggen. En dan zie ik later dit vanuit mijn keuken, zó mooi. (Hebben jullie door dat het echt al flink later donker wordt?)

DINSDAG
Ja, sorry, komt die meid weer aan met een foto van buiten. Maar ik kan zo genieten van het lichtspel. Zo mooi! Ik vind het ook echt m’n grootste goed (oké, bijna dan) dat ik zo geraakt kan worden door mooie, kleine dingen. Want het gaat echt niet allemaal om het grootse. Het meeslepende. Het zit ‘m juist ook in het kleine, alledaagse.

Toen ik laatst effe in de Duitse supermarkt bij mij om de hoek was, zag ik dit. En ik kon niet anders dan het meenemen, want het leek me zo onwijs vies worden?

Nou, ik heb nieuws voor je: het was oprecht lekker. Serieus knapperig — al weet ik echt nog effe niet hoe het kan. Je moet ook eigenlijk al die frietjes netjes neerleggen en zorgen dat ze elkaar niet raken, maar daar heb ik écht geen geduld voor. (En uiteindelijk bleek het ook weer niet zó nodig, want het was prima gelukt.)

Vandaag heb ik gelukkig wél een goede werkdag. Ik doe een coachingssessie met Iris, werk aan een grote redactieklus en streep heel mijn lijssie af. Heerlijk. Ook weer een foto van eten, want meer maakte ik er niet vandaag. Klöse met een vegetarische schnitzel en wat sla.

WOENSDAG
Zoals elke ochtend trek ik een kaartje uit de deck van Willemijn en dit is ‘m voor vandaag. Mooi. Eentje om op te kauwen. Al denk ik dat ik al wel weet wat-ie me vertelt. ☺️

Ik werk wederom aan die grote redactieklus — blijft leuk en erg lekker, zo’n doorlopende opdracht. Het is weer een dag waarop alles lukt en dat maakt me altijd zo blij. In de avond kijk ik eens tv: Meiden die rijden. Vind het een erg leuk programma! Lijkt me heerlijk, beetje heel de dag in je vrachtwagen zitten en veel van de wereld zien. En oprecht heel knap dat iedereen dat meterslange ding overal tussen en door manoeuvreert. (Niet omdat het vrouwen zijn, vind het ook knap als mannen het doen.) En ik eet Viennetta, wat al sinds de feestdagen in de vriezer ligt, haha. (Duh, wanneer koopt een mens dit anders?)

Ik krijg ook een heel leuke mail vandaag! Van Yoany, een creatieve ondernemer waar ik een landingspagina én de homepage heb geschreven. Ze vraagt me of ze een testimonial op video voor me zal maken en je kan je voorstellen dat ik daar heel blij van werd. Sowieso: mensen die uit zichzelf aanbieden om je aan te bevelen of dat zonder dat je het direct weet doen bij anderen… ♥️ onbetaalbaar.

Anyway, Yoany van SuperFan Factory helpt jou je bedrijf te upgraden. Niet alleen met een mooie website (ze maakt écht opvallende, unieke dingen) en aansprekende branding — ze gaat veel verder dan dat. Ze denkt met je mee over hoe jij je bedrijf écht sterk in de markt neerzet en dat is goud waard. Ook heel leuk: ze heeft nu een cadeautje voor je — een masterclass om meer omzet en klanten uit je website te halen. Gratis, ja. 🎁

DONDERDAG
Wakker worden, stamppo… o nee, douchen bij kaarslicht. Vind ik fijn. Daarna werk ik aan een vacature voor een stichting die actief is in het onderwijs. Leuke club mensen, doen mooie dingen. Daarna schrijf ik een advertorial voor op mijn blog (je leest ‘m hier), werk ik aan een grote redactieklus en mail ik potentiële klanten die ik doorgespeeld heb gekregen.

Ik plaats ook weer eens een post op Instagram, in plaats van stories. Dit keer over keuzes maken. Lees ook vooral even de caption — dat doe je hier.

Vorige week bracht ik mijn koffiemachine weg voor onderhoud: even goed reinigen en checken of alles nog werkt. In mijn stories kletste ik daarover, want ik maakte een ‘opmerkelijke keuze’ — ik belde twee bedrijven om dit voor elkaar te krijgen en ik koos voor degene die twee keer zo duur was. Waarom? Omdat hij me 1) het snelste kon helpen, 2) een leenmachine aanbod en 3) lekker duidelijk was over wanneer ik ‘m kon brengen en wat-ie ging doen. Deze man snapt wat zijn klant wil (een schone machine en toch gewoon koffie kunnen blijven drinken, zonder zelf ergens een apparaat vandaan te hoeven trekken of naar oploskoffie te grijpen) en geeft precies dat. (Het zou nóg beter zijn als ik ‘m niet per se had hoeven bellen, maar dit allemaal gewoon lekker duidelijk op de website stond.)

Denk ik dat het eindresultaat per se veel beter is? Nah, geen idee. Een schoon apparaat lijkt mij een schoon apparaat, maar ik ben geen kenner en heb geen vergelijkingsmateriaal. Maar juist door die betere service (ik hoef geen nieuw apparaat te regelen, hoef m’n koffie niet te missen en weet waar ik aan toe ben), ben ik bereid om ‘t dubbele te betalen. Moet je nagaan wat je met je prijs kan doen als je betere service én betere resultaten biedt… 🤑

Mocht je willen dat ik met je meekijk, naar je website, je positionering én je aanbod: boek dan een copy koffie. Je krijgt van mij een adviesrapport boordevol concrete en direct toepasbare conversie- en teksttips en je mag een uur met me videobellen voor coaching. Ik heb nog 3 plekken voor €499, daarna gaat de prijs énorm omhoog. Je leest alles over copy koffie hier — ook hoe je boekt (door simpelweg te mailen) en wat heel veel anderen die jou voorgingen vinden.

En als je nou denkt: ‘maar hóe kan ik dan extra waarde bieden? Dat kost toch heel veel tijd/energie/geld?’ Nou, think again (of huur me in), want dat hoeft dus helemaal niet.

Altijd dichtbij. ♥️ Altijd in de weg liggen. 🤪

Ik zit er zo lekker in én ik wil morgen vrij zijn, dus ik werk de avond door. Niet omdat ik een deadline heb, want het plannen heb ik wel helemaal gemasterd de laatste weken. Ik maak het grootste gedeelte van de huidige redactieklus af, want dat betekent ook dat ik dit nog mee kan pakken bij de factuur van januari. 😌 Het liefst werk ik ‘s avonds niet, want…

VRIJDAG
… ik slaap er oprecht slechter door. Da’s niet meteen verschrikkelijk, want slecht slapen gebeurt nou eenmaal weleens en je hebt niet overal controle op. Neemt niet weg dat ik er over het algemeen veel aan doe om lekker te slapen, want ik ben graag energiek en voel me het liefst fit. 💃🏼
(Oh, en ik weet zeker dat ik slechter slaap, want ik track met mijn Apple Watch en de app AutoSleep. Zit wel een maar aan: als ik me kiplekker voel en fantastisch energiek wakker word, maar mijn app aangeeft dat ik wel degelijk ‘slecht’ geslapen heb, zorg ik er wel voor dat dát me niet beïnvloedt.)

Om in het thema tracken te blijven: ik was weer bezig met het bekijken hoelang ik ergens over doe en of het klopt met wat ik in mijn hoofd heb. Niet alleen om het mee te nemen in mijn prijsbepaling (daar had ik het in mijn vorige weekoverzicht ook al over), maar om nog vier redenen:
1 — zo lukt het me een écht goede planning te maken, geen overdreven lange lijsten die je nooit afkrijgt, want die maken me onrustig, overweldigd en onproductief én ik zorg ervoor dat ik geen hele dag doe over een klein klusje, ‘omdat ik toch de tijd heb’
2 — zo weet ik precies wat ik per dag/uur verdien en houd ik in de gaten of dat wel klopt met de doelen die ik heb
3 — ik daag mezelf uit: ik doe er normaal vier uur over, maar zou het ook in die uur kunnen en welke slimme dingen moet ik dan doen (zoals een macro maken in Word om niet zo vaak ‘zoeken en vervangen’ te hoeven doen bij redactieklussen)
4 — ik stel veel minder uit én laat me minder afleiden: dit is wat ik te doen heb vandaag, ik heb daar X uur de tijd voor, let’s gooooo ✨

Leestips → je tarief bepalen als ondernemer & hoe ik mijn offertes maak (en goedgekeurd krijg)
Boekentip → Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar — mijn recensie eerst lezen kan ook

Ik had precies geen zin meer om eten te koken, dus ik bestelde in de middag al een pasta. Bleek slim, want toen ik het op de afgesproken tijd op kwam halen, zei een vrouw dat zij er niet doorheen kwam met telefonisch bestellen. Voelde me toen extra extra slim en vooruitdenkend. 😄 Ik bestelde een pasta quattro formaggi met extra knoflook. Want knoflook. En kaas.

Het was zó’n fijne week. Precies gedaan wat ik wilde doen, ik voelde me goed, veel lukte. Ja. Fijn. En dan ook nog eens een schoon bed. Ik ga er heel voldaan, rustig en gelukkig in liggen. 🥰

ZATERDAG
Wakker worden met post! Wooehoee! Ik kreeg dit boek van de uitgever, ben er al in begonnen (nog niet ver) en vind het nu al een aanrader. Het is Upstream van Dan Heath.

Eén van de kleine dingen die ik echt als enorme rijkdom beschouw: wat te eten en te drinken halen. Bij ons thuis was het vroeger ‘beter’ om je bammetje te smeren en mee te nemen, want eten halen was ‘te duur’ en ‘zonde van je geld’. Nu spreek en schrijf ik sowieso liever niet meer over dingen die ‘te duur’ zijn — ík vind het simpelweg het geld niet waard, op dat moment, maar dat maakt iets niet te duur. { Verzandt bijna in een preek over moneymindset, ik zal me inhouden. 😄 } Anyway, vandaag haalde ik dus even een heerlijk kaasbroodje met tonijn en elke keer als ik zoiets doe, ben ik dankbaar tot in m’n tenen. En tot in mijn maag, dat ook.

Terwijl ik dat broodje zat te eten, kreeg ik een melding op mijn Apple Watch. (Mijn review van de Apple Watch 5 — en waarom het me een betere ondernemer maakt — lees je hier.) Astrid, een ondernemer die mensen met reuma (of een andere aandoening) helpt om alle onzekerheid rondom werk en ziek zijn weg te nemen, schakelde mij in om haar ‘over mij’-pagina te schrijven. Inmiddels staat die pagina live en kreeg ik zo’n mooie aanbeveling binnen! Zo dankbaar voor. ♥️🙏🏻

Lees hier wie Astrid van de Nieuwenhof precies is en wat ze doet.

Ik deed mijn boodschappen, werd in de winkel twee keer opzij gebeukt en was op zich wel klaar met de dag. Om toch ook nog wel wat leuks te doen in tijden van corona, ben ik mijn auto maar gaan wassen. 🤪 (Ik wil ‘m van de week effe naar de poetser brengen en ik ben zo iemand die dan dus eerst haar eigen auto schoonmaakt voordat ze ‘m wegbrengt. Ja.) Eenmaal thuis deed ik een dutje (per ongeluk, eigenlijk) en ik las het boek van Janne Schuijn uit. Wat nou als het ook anders kan is wat mij betreft een aanrader, om maar alvast een spoiler te geven van de recensie die binnenkort komt.

In de winkel had ik geen zin meer om nog te bedenken wat ik vanavond zou eten, dus ik ben zonder spullen daarvoor weggegaan, haha. Geen straf, bedacht ik later: ik haal wel een pizza. Nul spijt van. Moest wel lachen, want ik was gisteren bij dezelfde toko en hij vroeg ook hoe de pasta smaakte. 🧀😄

Eén van de dingen die ik me heb voorgenomen: nog beter luisteren naar waar ik behoefte aan heb en daar gehoor aan geven. Soms zijn dat heel simpele dingen, zoals in dit geval een kop warme melk met honing. Ik kan me oprecht niet eens herinneren wanneer ik dit voor het laatst op had, maar het was echt wel weer even lekker.

Een tijdje terug sprak ik het al naar mezelf uit: ik wil meer geld verdienen met mijn eigengemaakte content. En als ik dan weer een samenwerking met een mooi merk mag doen, doe ik echt effe een vreugdedansje. Om vervolgens extra mijn best te doen op de content, want ik vind het nóg belangrijker dat jullie betaalde content goed waarderen dan content waar ik niet direct geld mee verdien. (Afgezien van advertentie-inkomsten en passief inkomen.) Overigens vind ik het ook belangrijk om er open en transparant over te zijn, dus als ik een blogpost plaats waar ik voor betaald krijg, dan staat er altijd ‘(*)’ in de titel.

Blogpost die vandaag online kwam → zelfstandig ondernemen als copywriter: aan welke kosten moet je dan denken?

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘afwijzing, aankopen, avondklok‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

  1. Goed om te lezen dat je een fijne week had!
    Het stukje over keuzes maken vind ik erg mooi. Het is jouw keuze en iemand anders zal dat gewoon moeten accepteren.

  2. Zo heerlijk dat jij ook altijd je eten deelt, die vlamtosti’s zijn zo lekker! Wij kopen ook altijd groot in bij Sligro of Makro :) Ik eet ze altijd met mayo, heerlijk!

    1. Oh, heb je wel eens een bapaobroodje tussen het tosti-ijzer gelegd? Ook super lekker!

    2. Love Sligro en Makro sowieso! Zeker nu — die winkels zijn zo veel ruimer dan een doorsnee supermarkt, wat met die anderhalve meter afstand echt een geschenk is, haha. En ja, eten is leven 😍 Bapaobroodjes eet ik eigenlijk nooit, kan me niet eens herinneren wanneer ik ze voor het laatst op heb. Maar je snapt dat ik nu nieuwsgierig ben en ze meeneem als ik eraan denk! Dank je wel voor je tip!

  3. Leuk overzicht. En interessant om dat van die planning of het justeren van je planning te lezen. Daar zou ik nog iets van kunnen leren. Te veel plannen en dan niets doen, daar ben ik meester in. En ja…. dat de prijs van je copy koffie-sessies omhoog gaan, is logisch met zo’n Jura machine. Rober Federer (als ambasadeur van Jura) moet er ook van betaald worden. Maar het is goede koffie. Ben benieuwd naar die reviews van die boeken.

  4. Ohh ik had hier al een tijdje niet meer gekeken zie ik! Wat een mooie foto, de schaduw van de bomen op de muur <3

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.