Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: afwijzing, aankopen, avondklok

In tegenstelling tot vorige keer had ik nu wél een heel fijne week. Beter gezegd: twéé fijne weken. Omdat het nu twee weken in een overzicht zijn, heb ik het niet per dag gedaan, maar een onderscheid gemaakt tussen vrije tijd en werk. Volgens mij weer heel veel leuke tips, fijne aankopen, een leerzame afwijzing en heel veel meer dan dat. Dank je wel dat je hier weer bent. ♥️

IN MIJN VRIJE TIJD
Vincie was jarig! Op 15 januari 2012 werd-ie geboren en dat betekent dat hij nu alweer 9 is. Aangezien ik voor het bezoek aan de dierenarts toch wel een beetje bang was dat ik ‘m op korte termijn zou verliezen, vind ik dit een prestatie van jewelste. Zelf was-ie niet zo onder de indruk. Kijk ‘m nou, die ouwe levensgenieter.

Natuurlijk kocht ik taartjes voor ‘m. En ja, ik kocht ook de grote variant. Hij vindt ze zó lekker!

Vinden jullie Vince ook op zo’n Magic Twisty lijken? Oh, en kijk mijn nieuwe schoenen op links. Zo blij met m’n nieuwe Nikies!

Nog een feestelijke gebeurtenis: er viel eindelijk sneeuw! Ik hóu van sneeuw. Vince ook, want hij denkt dat het eten is. Winterse tafereeltjes, dol op.

Ik was ook even op bezoek bij Aisha (de beste slaap-, ouder- en kindercoach die ik ken) en ze had een cadeautje voor me. Serieus: ik kon vroeger nóóit iets kopen met mijn naam erop. Geen sokken, geen sleutelhangers, geen kaarten — noppes. En nu heb ik een heus boek. Te gek.

Deed dus ook mezelf wat cadeau: Air Maxjes! (Die je dus al naast Vince in de vensterbank zag staan.) Erg content mee. Bestelde ook een nieuwe dweil (je bent echt heel erg bijna-30 als je daar blij van wordt, hè?), maar daar zal ik volgende week meer over delen.

Als je je nu afvraagt of ik de loterij heb gewonnen met al die aankopen. Ja, toevallig wel. 🤪

Oef, en ja, de avondklok werd aangekondigd en is inmiddels een feit. Mij raakt het niet zo — ik was in principe toch al niet buiten na 9 uur, behalve om met Vince te wandelen en dat mag gelukkig nog steeds. Maar ik hoop dat jij ook oké bent en dat we snel weer kunnen doen en laten wat we willen. ♥️🙏🏻

Wat ik wel besloten heb voor dit jaar, is dat ik beter voor mezelf zorg. En aangezien ik al weken zin had in mosselen, maar het steeds niet klaarmaakte, omdat ik mezelf vertel dat het HeeL VeeL WeRk is (dat is het helemaal niet), besloot ik dat nu lekker wél te doen. Lekker voor me.

Met goed voor mezelf zorgen doel ik niet alleen op eten. Ik wil ook wat vaker even zonder schermen en zonder prikkels zijn, dus ik pakte deze kleurplaat van illustrator Carmen erbij.

M’n autootje had ook behoefte aan wat zorg: hij mocht weer komen opdraven voor de keuring. Het blijft een lekker bakkie.

Ennnn nog een heel leuke tip: Tony Robbins heeft een gratis challenge! Heel tof om te volgen, ik heb de eerste dag teruggekeken — als dit online komt, is het dag 4 van de 5 en de video’s blijven volgens mij een week online — en heb er een berg energie van gekregen. Mocht je ook mee willen doen: je meldt je hier aan voor de challenge New World, New You.

Goed, om het af te leren nóg een tip: dit boek van Christiaan Slierendrecht. Het gaat over online groei, veerkracht, slim ondernemen en een next level baas zijn. 😌 Ik vind het een erg leerzaam en fijn boek. En mocht je hopen dat er een recensie komt — jazeker! Met winactie. 🎁

IN MIJN BEDRIJF
Jaaaa, het was weer tijd voor een copy koffie! Als je nu denkt ‘copy koffie?!’ volgt hier een korte uitleg. 😌☕️ Als je bij mij een copy koffie boekt, kijk ik heel uitgebreid naar je website, je positionering, je diensten en meer. Zijn je teksten duidelijk, waar laat je kansen en dus omzet liggen? Ik verwerk al mijn adviezen in een helder rapport. Dus ik vertel je niet alleen dat je een sterke headline mist, maar leg uit waarom je die nodig hebt én ik doe alvast een tekstuele voorzet. Nadat je je adviesrapport ontvangt, videobellen we een uur. In dat uur mag je al je aanvullende vragen stellen én motiveer ik je om nu toch echt eens lekker aan de slag te gaan.

Het voorbereiden van zo’n copy koffie doe ik vaak ook met pen en papier, bijvoorbeeld om je nieuwe websitestructuur uit te denken en uit te tekenen. Heerlijk om te doen.

Dit keer was de copy koffie met Marlies a.k.a. Mevrouw Helderder. Marlies voert filosofische gesprekken en ik ben zó enthousiast over wat zij doet! Heerlijk om met haar te praten en te ontdekken wat je nou eigenlijk precies denkt, hoe je denkt (is het gebaseerd op aannames of is het een feit?) en wat je écht bezighoudt. Niet alleen heel verhelderend als je (al dan niet stiekem) comfortabel ongelukkig bent — het lijkt me sowieso heel helpend en fijn om in deze tijd een écht goed gesprek te voeren. Iemand die jou ziet, naar je luistert en niet oordeelt. Wat Marlies van copy koffie vindt? Nou, dit:

Aanbeveling-copy-koffie-Marlies

Als ik zo’n sessie doe, wil ik altijd het beste van mezelf geven. Dus ik zorg dat ik energiek ben en dat ik er goed uitzie. Haren in de krul, likkie verf op mijn gezicht, even dansen en springen voordat we beginnen en let’s gooo!

Op Instagram deelde ik dat er weer een nieuwe ronde opende: drie nieuwe plekken voor copy koffie, nu nog voor €499. Ik schreef er ook meteen bij dat dit de laatste keer is voor deze lage prijs, want binnenkort is-ie (minimaal) twee keer zo duur. Toen kreeg ik de vraag: “Stom misschien, maar hoe kan een paar uur werk €900 gaan kosten?” Een mooi moment om over mijn favoriete onderwerp (geld) te praten.

Ten eerste is copy koffie niet ‘maar een paar uur werk’: ik bekijk je héle website, doe concrete verbetervoorstellen en denk zelfs een hele structuur uit als je website dat in mijn ogen nodig heeft om gebruiksvriendelijk en vooral duidelijk te zijn. Ik geef je voorzetjes voor je teksten en je kan direct met de tips aan de gang. Tel daarbij op dat je een uur met mij mag videobellen om al je vragen te stellen naar aanleiding van je adviesrapport en je zit al gauw aan een uur of 8 tot 10. Maar: ik vind ook dat je een prijs niet alleen baseert op het aantal uren, maar ook zeker op de waarde die je levert. Precies daarom werk ik niet met uurprijzen (sowieso werk ik heel snel en zou ik mezelf dus flink in de vingers snijden), maar met projectprijzen. Een uurprijs zegt ook weinig: als ik €400 per uur kost en 5 keer meer doe dan iemand die €100 per uur kost — wie is dan de goedkoopste? Daarbij betaal je natuurlijk ook voor wie je inhuurt (of voor het merk dat je koopt: een Rolex is nog steeds een horloge, maar kost meer dan een Oozoo). Ik zit vrijwel altijd vol met werk, bouw aan mijn personal brand en werk hard aan mijn expertstatus (of autoriteit, hoe je het noemen wil). Zo werkt het ook voor bijvoorbeeld een Tony Robbins. Er zijn mensen die miljoenen uitgeven om door hem gecoacht te worden. Zijn je coachingskwaliteiten per definitie slechter als jij €99 per sessie vraagt? Nee. Maar door een naam op te bouwen en te kiezen voor een doelgroep ‘in het hogere segment’, kan je wel je prijs verhogen. (Dat wil niet zeggen dat álles bij jou ‘duur’ moet zijn: je kan ook prima verschillende doelgroepen en daarmee verschillende prijzen kiezen. Je online academie kan gericht zijn op starters, die over het algemeen minder geld investeren, en daarmee goedkoper zijn. Je sessies een-op-een kunnen dan weer veel duurder zijn.)

Copy koffie boeken? Er zijn nog drie plekken voor €499 en hierna is-ie dus in ieder geval twee keer zo duur. Lees hier alles over wat ‘t precies is en reviews van de ondernemers die je voorgingen.

Om nog maar even bij het coachen te blijven: ik mag ook Iris (@ikbenirisniet — volgtip!) coachen nu ze haar boek schrijft. Haar boek wordt echt onwijs tof; het gaat over angst en paniek, zonder slachtofferrol, maar juist met een portie badassness waar je zelfs zonder angststoornis bijna bang van zou worden. 🤪 Ik vind het coachen zo leuk om te doen, om te zien dat mensen ervan gaan glunderen en de motivatie en energie hebben om door te pakken. Zo waardevol.

En Iris was ook nog eens zo lief om een review te schrijven. 🥰

En dan ook dit nog, van Anne Ermens (@anne_ermens). Zó lief. En zo waardevol. Echt duizend liefde naar iedereen die ondernemers in het zonnetje zet, want het helpt op zo veel vlakken. Dank je wel. ♥️

Naast het coachen bleef ik natuurlijk ook gewoon schrijven. Ik schreef salespagina’s, homepages, ‘over mij’-pagina’s, blogposts (obviously niet voor freelennse.nl, maar voor opdrachtgevers) en ik werkte aan een doorlopende, grote redactieklus. Ik ben ook zo blij en dankbaar dat ik andere ondernemers en bedrijven zo blij kan maken met goede teksten. Dit soort reacties zijn écht goud waard:

Reactie op een ‘over mij’-pagina
Reactie op een homepage & landingspagina

Ik had ook weer eens een afspraak — fysiek! Toch wel fijn om af en toe mensen te blijven zien. Ik reed naar Amsterdam voor een uitgebreidere kennismaking met een grote ondernemer met als doel om te kijken of we samen wilden werken. De afspraak was heel leuk, maar ik heb toch besloten om de samenwerking niet aan te gaan.

Vond ik het dan niet leuk? Zeker wel. Het is een mooi, groot en online bedrijf dat goed bij me past. Meedraaien in zo’n bedrijf is natuurlijk te gek: je leert ontzettend veel en je draagt bij aan een missie die je ook echt voelt. Waarom ik het toch niet deed? Omdat de voorwaarden niet helemaal bij me passen. Ik heb mijn eigen dromen en doelen voor dit jaar en als ik deze samenwerking aan zou gaan, zou ik daar een stap van weg doen. Dat wilde ik niet, dus ik besloot mijn eigen koers te blijven varen.

Nóg een fysieke afspraak. Natuurlijk wel alles coronaproof. Ik had een afspraak met fotograaf Debby en visagist en kapper Kyra. We zijn bezig met een nieuw concept en nou ja, daarover later meer!

Also: ik ben begonnen met een nieuwe (nou ja, niet helemaal nieuw) manier van plannen. Dat zorgde voor afgelopen week een enorme productiviteit en output, dus tot nu toe bevalt het me héél goed! Ik ga er nog even mee door voordat ik erover deel — als het langdurig goed blijkt te werken, ga ik er zeker een blogpost over schrijven. Of erover delen op Instagram. 😄

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘dierenarts, dip, dankbaar‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.