Zoek
Sluit dit zoekvak.

aannames die Instagrammers over mij hebben

Het komt niet vaak voor, maar ik deed mee aan een trend op Instagram! In stories werd gevraagd welke aannames je volgers hebben en het idee is dat je ze ontkracht of bevestigt. Vind ik leuk — om te zien hoe ik kennelijk overkom en wat er bij mijn volgers leeft. Dus, ook ik gooide die vragensticker online en kreeg mooie reacties binnen. Ik vond het wat veel van het goede om dit ook allemaal in stories te beantwoorden, dus ik doe het hier. Bedankt voor de inzendingen en jij, nu je hier bent, bedankt voor het lezen. ♥️

“Je hebt weinig vrienden en vriendinnen”

Ha, leuke! En het eerste wat ik dacht was dat ik helemaal niet weet wat ‘weinig’ dan precies is? Dus ik deed een rondje Google en ik ontdekte dat het gemiddelde aantal ‘gewone'(?) vrienden op 7 ligt en het het aantal beste vrienden ligt gemiddeld op 4. Zo leert een mens nog eens wat, haha. Ik denk wel dat ik weet waar de aanname vandaan komt: ik ben veel (en graag) thuis en je ziet niet vaak anderen in mijn weekoverzichten of in mijn stories op Instagram. Omdat ik het niet zo nodig vind om anderen te delen met ruim 3.000 volgers en omdat ik het ook fijn vind om daar niet mee bezig te zijn als ik in gezelschap ben. Sowieso ben ik niet iemand die de deur bij anderen platloopt en sinds ik verhuisd ben (en er een pandemie aan de gang is 🤪), is het ook minder makkelijk even een bakkie te doen. Daarnaast heb ik geen vriendengroepen en maak ik daar ook geen deel van uit — nooit gedaan ook. Niet mijn ding, ik ben niet op mijn best in een groep en ik vind contact in klein(er) gezelschap véél fijner. Ik denk ook dat mijn beeld van een vriendschap ‘anders’ is dan bij de meesten. Ik hoef je niet elke dag te spreken om te weten dat het goed zit en ik hoef je ook niet elke week te zien. Zolang we ons fijn voelen bij elkaar, is het prima.

Maar goed, is het nou waar, of niet? Kijken we naar de aantallen, dan ben ik kennelijk heel gemiddeld, haha. Ik heb sowieso zes mensen om me heen waarvan ik weet dat ze er altijd zijn. Daarnaast zijn er nog een stuk of tien mensen die ik erg graag spreek en zie.

Je bent een denker, je bent slim, pragmatisch en leeft het goede leven (met de knapste hond)

De knapste hond: sowieso! Ik ben inderdaad een denker, ik ben slim en ik leef zeker het goede leven. Ik ben heel blij dat ik eind 2018 verhuisde naar de andere kant van het land en ik alles fysiek achter me liet. M’n leven is zo veranderd: ik heb veel meer rust, ik mag lekker zelf bepalen wat ik doe, ik ben gelukkiger dan ooit en ik verdien goed.

Je bent een leuke meid die anderen positief beïnvloedt

Ah, wat lief, dank je wel. Ja, ik denk dat dit wel waar is. Ik doe er in ieder geval enorm mijn best voor om anderen positief te beïnvloeden. Niet door anderen te vertellen wat ze moeten doen (want: lekker zelf weten), maar door te delen welke keuzes ik maak, hoe ik mijn dagen inricht, hoe ik naar bepaalde dingen kijk. Verder kan ik hier weinig inhoudelijks over zeggen, haha. Maar goed, ik ben natuurlijk niet voor niets met mindsetcoaching begonnen!

Je kan gemakkelijk alleen zijn

Yes, helemaal waar. Ik was als kind al graag alleen, tot frustratie van veel mensen om me heen. Geef mij een boek en je hoort me de hele dag niet. Je kan mij er goed bij hebben, zeg maar. 🤪 Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en moet ook echt effe bijkomen als ik de hele dag bij een vriendin ben geweest met twee kleine kindjes. Wat helemaal niet erg is — het is gewoon iets om rekening mee te houden.

Sowieso zie ik natuurlijk elke dag mensen doordat ik met mijn hond wandel en heb ik elke dag contact met anderen (via WhatsApp en onder andere Instagram), dus het is niet zo dat ik een dag lang niemand zie.

Jij bent iemand met 10 verschillende, open producten in de douche

Hahaha, neeeeee, dit klopt helemaal niet! Ik gebruik al tijden dezelfde shampoo — letterlijk al jaren — en conditioner, hetzelfde haarmasker en ik heb maar één fles douchegel staan. Ik heb ook nooit enorme voorraden of zo, maar haal gewoon nieuwe als het bijna op is. Ik beleef ook helemaal geen lol aan dit soort producten, het boeit me eerlijk gezegd niet zo. Als m’n haar maar fijn voelt en zit en ik geen trekkende huid krijg van m’n douchegel (wat vaak dezelfde is wel), dan ben ik er helemaal content mee. Mijn gezichtsverzorging en tandpasta vind ik dan weer wél heel belangrijk.

Je bent heel erg echt

Ja. Dat klopt. Ik vind het ook belangrijk: voor mezelf en voor anderen. Voor mezelf, omdat het me werkelijk een rámp lijkt om op mijn sterfbed te denken: had ik maar meer naar mijn hart geluisterd, durfde ik mijn gevoelens maar meer te uiten, had ik mezelf maar meer geluk toegestaan. Dat is echt mijn grootste nachtmerrie. Op een of andere manier zijn we allemaal opgevoed met het idee dat we aan allerlei dingen moeten voldoen: als vrouw zit je niet met je benen wijd, je danst niet op tafels, je gaat niet uit elkaar als je samen kinderen hebt… Ik wil dat niet. Ik wil vóelen, ik wil leven en ik wil keuzes maken waar ik me goed bij voel — ook als dat betekent dat het ‘rare’ keuzes zijn.

Ik wil ook echt zijn naar anderen; zeker op sociale media. Natuurlijk laat ik niet álles zien, maar ik deel het ook gerust als ik me slecht voel, als ik onzeker ben, als ik een fout heb gemaakt. Het leven is één groot avontuur en er is zo veel te ontdekken. Alleen de hoogtepunten laten zien, vind ik geen reet aan.

Je bent heel erg behulpzaam en liefdevol, maar ook waakzaam dat anderen niet te veel nemen zonder te geven

Ja en nee. Ik ben niet iemand die per se quitte wil staan of zo. Ik vind helpen en van betekenis zijn oprecht heel erg fijn (niet omdat ik wil dat de ander me aardig vindt, maar omdat ik weet wat ik zelf heb gemist en hoe fijn het is als je het wél krijgt) en heb onwijs veel liefde te geven. Maar… voelt het voor mij op een gegeven moment niet meer lekker, dan geef ik dat wel aan. Wil niet zeggen dat ik direct het contact verbreek (al vind ik het wel een heel gezonde ontwikkeling als je (tijdelijk) afscheid neemt van vrienden en je je omringt met andere (nieuwe) mensen), maar dat ik bijvoorbeeld zeg: ‘Joh, je hebt me nou een aantal keer om raad gevraagd over onderwerp X en je doet elke keer precies het tegenovergestelde om me vervolgens huilend op te bellen, omdat het niet goed uitpakte. Ik juich het maken van eigen beslissingen enorm toe, maar ik merk dat ik irritatie rondom dit onderwerp voel, dus ik denk dat het beter is als ik het daar niet meer met jou over heb.’ Ik geef het ook aan als iemand mij wél heel goed weet te vinden als er iets aan de hand is, maar de deur voor mij herhaaldelijk dicht blijft. Het kan altijd gebeuren dat iemand even geen ruimte voor me heeft — gebeurt dat naar mijn idee vaker dan dat ik wel bij iemand terechtkan, dan geef ik ook absoluut minder van mezelf.

Dus: ja, ik trap op de rem als ik me er niet meer lekker bij voel, maar ik ben in een vriendschap niet constant bezig met afmeten of we wel gelijk opgaan. Sowieso ben ik het wel gewend om meer te geven, omdat ik heel erg attent ben en verjaardagen, bezichtigingen, laatste werkdagen, nieuwe banen, geboortes, verhuizingen en meer opschrijf en iets van me laat horen — al dan niet met een cadeautje of kaartje of gewoon een appje of belletje.

Je bent een empatisch persoon

Ja, heel erg. Soms tot vervelens toe. Ik kan ook echt jánken als ik geraakt word door een filmpje of een tekst. Daarnaast ben ik zo hooggevoelig als maar zijn kan (wat vaak fantastisch is) en voel ik het als ik ergens binnenkom en de spanning om te snijden is. Tel daarbij op dat ik een Bemiddelaar ben volgens Myers-Briggs en de empathie-bingokaart is vol.

(Mocht je willen weten welk type persoonlijkheid jij bent: je doet de persoonlijkheidstest hier.)

Je houdt van frituursnacks

Oooooh, yes! Of, nou, ja, ik ben vooral gek op de kipkorn. Ik haal ook altijd hetzelfde als ik naar de snackbar ga: een doorgebakken patat, een kipkorn met mayo en een frikandel voor Vince. Heel soms heb ik zin in een frikandel of een zelfgemaakte kroket (ik grúwel van kroketten met stukjes erin, brrrr) en dan eet ik ze, maar meer ook niet. Moet ook eerlijk zeggen dat ik sinds kort een frituurpan heb, want zelf friet maken is leuk en lekker, maar dat ik ‘m pas gisteren voor het eerst heb gebruikt. 😬

Je bent meer een hondenmens dan een kattenmens

Hahaha, absoluut waar! Ik heb niet zo veel met katten — ik kan wel genieten van kattenfilmpjes en vind het mooie dieren, maar ik vind honden gewoon het allerleukst. Heb dus geen hekel aan katten, maar zou er zelf nooit eentje in huis halen. Eigenlijk weinig goede argumenten voor, het is gewoon wat het is. 🤪

Je bent stiekem best onzeker

Over het algemeen: nee, niet waar. Ik ben in de loop van de tijd steeds zekerder geworden over wie ik ben, wat ik kan en wat ik doe. Ik heb dan ook jarenlang therapie en training achter de rug om mijn mindset zo te krijgen. Wil niet zeggen dat ik nooit onzeker ben — ik weet alleen beter met bepaalde situaties om te gaan (‘oh, deze klant reageert niet meteen met dat ze het fantastisch vindt, dan vindt ze de teksten vast heel erg slecht’, dat denk ik niet meer) en kan het beter handelen als ik wel onzeker ben. Ik denk dat het ook heel goed is om iets van onzekerheid in je te houden, omdat het je scherp houdt en je drijft om goede kwaliteit te leveren.

Ik kan ook heel onzeker zijn over mijn lichaam, vooral als ik pms heb. Als kind werd ik al naar een diëtist gestuurd en ik ben enorm gepest met mijn gewicht. Ik vind bepaalde delen van mijn lichaam ook gewoon echt niet heel mooi. Dat is oké, want ik vind het een gekke gedachte dat we allemaal mooi zouden moeten zijn — waarom is dat? Je bent niet meer waard als je heel knap bent en ook niet minder als je niet beeldschoon bent. We zijn gewoon mensen en dat we hier zijn en het beste van ons leven maken, lijkt me al meer dan genoeg.

— Mocht je nog een aanname hebben: drop ‘m in de reacties!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.