Zoek
Sluit dit zoekvak.
Blije kop als je me eten geeft

door de lens: bril, bad, blij

Aaaah, zo leuk dat jullie allemaal zo lief reageerden op de terugkomst van mijn weekoverzichten! En daarmee ook mijn terugkomst, haha. Het is alweer november, jongens. Laatst zei iemand dat 2020 voorbijkroop, maar bij mij gaat het écht in sneltreinvaart, hoor. Goed: deze week deed ik allemaal dingen die me blij maken, sloeg ik spijkers met koppen, kreeg ik een héél fijn cadeautje en gebeurde er iets dat mijn 2020 redde. Dank je wel dat je hier weer bent!

ZONDAG
Zondag is altijd mijn lievelingsdag. Alles mag nóg trager, de ochtendwandelingen zijn nog fijner want niemand op straat en behalve wat dierengeluiden complete stilte, luie ochtenden… Ik houd ervan. Maar goed, ik ben dan ook een huismus met saaie hobby’s. Vandaag poetste ik m’n huis en dit keer zelfs zonder podcast, maar met m’n playlist op Spotify die ik in de auto altijd aanzet. Ik rijd lang niet meer zo veel auto als vroeger, dus dan moet je soms effe wat inhalen. (Ha, see what I did there?)

Over luie ochtenden gesproken: dit is toch heerlijk? Bakkie koffie, appeltaartje, Animal Crossing on the side, hond aan mijn voeten. Het was ook hartstikke donker buiten — man, wat ben ik blij dat die klok een uur terug is! —, dus lekker de kaarsjes aan. Ik kan hier wel aan wennen. ? (Also: op deze foto zie je al een stiekeme spoiler van iets leuks.)

Ontbijten met appeltaart en koffie

Ook stond ik weer de chefkok uit te hangen met mezelf. Ik bakte een cake met Disaronno en bitterkoekjes. ??‍?? Wel lachen, want ik drink eigenlijk vrijwel nooit (meer) — en dat voor iemand die als levensmotto ‘zonder gin wordt het tonics’ heeft —, dus bij het eerste plakje ben ik waarschijnlijk al dronken. ?

Cake bakken met Disaronno

Moet zeggen: ik ben niet teleurgesteld! Heel lekker is-ie.

Cake gebakken

Eerlijk is eerlijk: ik had niet héél veel zin meer om te koken. Toch gedaan, dus schouderklopjes zijn ofwel op anderhalve meter afstand of virtueel hartstikke welkom. Ik maakte een roerbakgerecht met poi, ui en zoete aardappel (volgende keer met extra extra knoflook) en een schnitzel met grootheidswaanzin. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik steeds meer moeite krijg met het eten van vlees. Oh, dat klinkt nu misschien alsof dat iets slechts is, maar integendeel. Ik ben een enorme fan van vlees, dus dit zag ik nog niet echt aankomen. Tegenwoordig eet ik sowieso alleen nog maar vlees van de boerderij hier (vrij van antibiotica, wel oprecht een goed leven, maar ja, feit blijft dat ze geslacht worden) en ik probeer steeds vaker vleesvervangers. Aanrader: de auf wieder schnitzel van De Vegetarische Slager!

Gekookt met poi

Oh, ja, deze grap móest ik maken. Ik wandelde met Vince en zag die pan in het hek hangen. Ik noem dit kunstwerk: Vince Staat Met Panne Langs De Weg.

Vince staat met panne

MAANDAG
De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want voor het eerst in mijn leven stak ik mijn usb-kabel in één keer goed in mijn iMac. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn 2020 is gered, hoor.

USB in 1 keer goed

Eerder ontving ik al een heel mooi pakketje van Elmay Claassen binnen. Stiekem lag dat gisteren dus al op tafel bij de koffie en taart, maar omdat het zo donker was in huis, wilde ik het later uitpakken en meteen op Instagram laten zien. Het zijn echt prachtige gedichtjes en de kaartjes in het geheel zijn ook zó mooi. Ik ben er heel blij mee, want ik ben echt een taalfanaat in hart en nieren én huis. Overal staan kaartjes, posters met tekst en er slingeren ook her en der wat eigen krabbels.

De kaartjes zijn geïllustreerd door Lieke Klijn en je koopt ze in de shop van Elmay.

Geïllustreerde kaartjes met gedichtjes van Elmay Claassen
Kaartjes Elmay Claassen
Dit is mijn favoriet!

Vandaag bereidde ik ook mijn copy koffie met Wingerien voor. Wingerien is naast heel leuk mens ook een onwijs goede webdesigner en brandingspecialist. En zoals het gaat bij (drukke) ondernemers: je zet ooit je website online en kijkt niet meer om naar de teksten. Daarom boekte ze copy koffie bij mij — een scherpe blik op de inhoud, positionering, conversie en meer. Eerst werk ik alles uit op papier: wat valt mij op? Welke vragen heb ik? Welke dingen mag ik niet vergeten? Daarna werk ik alles uit in een uitgebreid adviesrapport met antwoorden op de vragen, de dingen die mij zelf opvallen (en dat gaat soms dus ook verder dan je website) en vier groeipunten waar je nu echt kansen en dus geld laat liggen.

Also: werken is het lekkerst met een goede plak cake en een bak fruit. (Handen omhoog als jij ook altijd twee keer luncht.)

Copy koffie — adviesrapport websiteverbetering maken

Oh, echt, ik hoop dat dit nooit went. Zulke blije klanten laten me echt glunderen van geluk en trots. Het is zó fijn om bij te dragen aan andermans bedrijf.

Blije klant

‘Hallooooo, mag ik ook?’ Ik houd mezelf graag voor dat-ie bij me komt liggen, omdat hij dat zo gezellig vindt, maar we weten allemaal dat hij gewoon hoopt dat er wat te kanen valt.

Ik at shoarma, dus ik snap ‘m wel. Deden jullie dit vroeger ook altijd in een koffiefilter?

Broodje shoarma eten

Vandaag kwam ook de nieuwe ‘over mij’-pagina van Berdien (laat het haar maar niet zien, want zo noemen de meeste mensen haar alleen als ze boos op haar zijn) online. Bird is Instagramspecialist en verkoopt cursussen om jou alle geheimen van dit mooie medium te leren. Ze startte met een webshop en dankzij Instagram escaleerde dat helemaal uit de klauwen. En ik mocht haar verhaal opschrijven — vet leuk om te doen!

Wisten jullie al dat een hondenpoot ondersteboven net een teddybeer is? ? Also: hondenpoten ruiken naar popcorn. Tot zover mijn inner Freek Vonk.

Teddybeer hondenpoot

DINSDAG
Nu was het dan ook echt tijd voor de sessie copy koffie met Wingerien! Naast het adviesrapport krijg je er ook een uur videobellen met mij bij. Eerst ontvang je je rapport, zodat je kan zien waar je kansen liggen. Zo is dat uur het effectiefst te gebruiken: jij kan gericht aanvullende vragen stellen en je krijgt meteen antwoord. Handy wel.

De sessies doen we via Whereby. Vet makkelijk, want je hoeft niks te downloaden en hopt zo de meetingroom in. Allemaal heel snel en foolproof. Houd ik van. En ja, ik dronk er uiteraard ook echt koffie bij.

Copy koffie met Wingerien

Met de W van wakker, stamppot eten. Waren jullie dat koningslied al vergeten of zal ik hierna nog even een verwijzing doen? Anyway, ik at hutspot en ik ga het nog een keer zeggen: ik hóu van dit seizoen. En van hutspot.

Hutspot eten


WOENSDAG
De Dag Die Je Wist Dat Zou Komen: kwartaalaangifte voor de btw. Bij uitstek dé klus waar ik nooit zin in heb, maar goed, wat moet, dat moet. Het slaat ook nergens op dat ik er een hekel aan heb, want ik hou al mijn inkomsten en uitgaven zo goed bij, dat het letterlijk vijf minuten werk is. Vroeger vond ik dit nóg erger, want ik vond het lastig om zo’n smak geld over te boeken. Nu verdeel ik mijn geld over allerlei potjes en ik heb spaarrekeningen voor onder andere de btw die je dus elk kwartaal afdraagt en de inkomstenbelasting die je elk jaar betaalt. Die negatieve gedachtes heb ik heel bewust omgedraaid. Van ‘hé bah, ik moet heel veel geld betalen’ naar ‘wat ben ik dankbaar dat ik dit geld allemaal verdiend heb en dat ik op deze manier bijdraag aan de maatschappij’. Voelt zó veel beter. Het helpt mij ook enorm om me te verdiepen in geld (verdienen), door onder andere mee te doen aan Finance Friday van Ingèr Vierhout (ook echt een volgtip voor op Instagram) en de cursus Moneyfesteren te volgen van Willemijn Welten (wederom een Instagramtip). Geld is mijn thema voor het vierde kwartaal — daar lees je in deze blogpost over leren en waarom dat ik zo graag doe meer over.

Aangifte Belastingdienst

Terwijl ik daarmee bezig ben, krijg ik een melding op mijn Apple Watch. Wingerien stuurt me een aanbeveling op LinkedIn naar aanleiding van onze copy koffie. Zo dankbaar dat dit zo goed loopt én zo goed in smaak valt. En dat terwijl ik het in eerste instantie maandenlang niet durfde te lanceren. ? Goed — ik heb nog twee plekken voor €449. Daarna gaat de prijs naar €499, dus als je ‘m wil boeken, doe je dat als je slim bent heel snel. ? Meer informatie en reviews lees je hier en boeken doe je door simpelweg even te mailen of het contactformulier in te vullen.

Beoordeling copy koffie - Wingerien Voortman

‘s Avonds maakte ik gevulde koolbladeren. Was zó lekker! Gehakt rullen met kruiden die je lekker vindt (in mijn geval pikante paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, zout, klodder sambal), bladeren even blancheren en daarna vullen met het mengsel, kaas erover, in de oven en bikken maar.

Gevulde koolbladeren

DONDERDAG
Beter dan andersom. Is wel zo.

Gat in je sok is beter dan andersom

Vandaag een dag om lekker te bloggen voor opdrachtgevers, wat blogposts ook online te zetten en te delen op sociale media. Ook leverde ik sloganvoorstellen aan voor een webdesigner. ✨ En daarna was het tijd voor mijn allerfavo(f)rietste moment van de dag: patat halen! Toen ik bij de snackbar kwam, vroeg de mevrouw of ik even wat voor haar wilde halen bij de supermarkt. Ja, uiteraard. Ik appte haar een foto, zodat ze de goede kon kiezen, haha. (Ik krijg altijd keuzestress op zo’n moment — ben ik de enige?) En het was met een goed doel…

Naar de winkel

VRIJDAG
Ik begon de dag met een voorstel in elkaar zetten voor het schrijven van webteksten voor een loopbaancoach (héél leuk!) en ik leverde sloganvoorstellen aan voor archeologen. Zo tof! Ik wilde vroeger altijd archeoloog worden, haha. (En politie op paard en psycholoog. Politie hebben we gehad, de rest moet nog blijken.) Vincie kwam lekker bij me liggen, dus ik heb hem bekroond tot medewerker van de maand. ?

Als je meer wil lezen over hoe ik mijn offertes maak, daar schreef ik een blogpost over: ‘hoe ik mijn offertes maak (en goedgekeurd krijg)‘.

Werknemer van de maand

Vorige week deed ik toch allerlei dingen die ik al heel lang uitstelde? Een van die dingen was het maken van een afspraak bij de opticien. Eerlijk gezegd had ik er helemaal niet aan gedacht dat je tegenwoordig een afspraak moet maken — gelukkig zei een vriendin dat. Vandaag was die afspraak en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar altijd een beetje tegenop zie (ha-ha). Voorheen ging ik naar Pearle, waar ik negen van de tien keer lang moest wachten (en ik hou op zijn zachtst gezegd niet echt van wachten) en niet echt een bril vond waar ik echt verliefd op was. Ik koos eigenlijk altijd maar gewoon de bril die ik het leukst vond van wat er was. Ben wel altijd blij geweest (en dat ben ik nog steeds) met de brillen die ik heb, maar nu heb ik er voor het eerst eentje die ik écht fantastisch vind. Kan niet wachten tot ik ‘m op kan halen!

Ik heb het vaker gezegd: ik vind het soms nog steeds moeilijk om geld aan mezelf uit te geven dat ik niet per se kan verantwoorden. Cursussen, boeken voor werk, een koptelefoon, dat is allemaal uit te leggen. Maar een dure bril? Ja, hé, eentje van vijftig euro laat me ook weer prima kijken. Dus ik ben heel trots, want ik heb ‘m nu wel gewoon gekocht en ik ben vet blij. ? (Ik kreeg op Instagram wat vragen en heel eerlijk: ik weet niet eens welk merk het is. Ik zag de bril hangen, heb ‘m gepakt en opgezet, heb even gehuild om de prijs en ben toen gaan zitten om ook nog eens glazen uit te zoeken. Zodra ik ‘m heb, over ongeveer een week, dan zal ik hier en op Instagram even delen welke bril het precies is.)

Nieuwe bril gekocht

Daarna door om mijn groentenpakket op te halen. Komende week kan ik dus lekker stoofperen maken. Zin in!

Pakket halen bij Groene Schuur

When you net je auto hebt gewassen en dan een rondje door de polder doet. Hashtag leven in de Achterhoek.

Door de polder banjeren

Ik wil ook al ongeveer vierhonderd jaar een bad, dus ook op dit gebied dacht ik even spijkers met koppen te slaan. Naar de bouwmarkt maar en even kijken wat er überhaupt te koop is. Sowieso wil ik de badkamer nog helemaal laten verbouwen, want de badkamer boven is niet om aan te gluren, maar first things first. Blijkt een badkuip dus gewoon zo’n duizend piek te kosten. Hm. Da’s wellicht wat veel voor een tijdelijke oplossing, haha. Ik at mijn verdriet maar weg, in de auto, met een broodje frikandel voor de luxepoezen.

Broodje frikandel

Ik zei toch dat het voor een goed doel was dat ik even een boodschap deed voor de mevrouw van de snackbar? Ze was namelijk bezig met bruinebonensoep maken en daar mocht ik een bak van ophalen vandaag. Zo lief en zo lekker. ?

Bruinebonensoep

My face when ik eten krijg.

Blije kop als je me eten geeft

ZATERDAG
Mja, dan nog maar een keer door de carwash. Handjes omhoog als je dit ook altijd hebt. ??

Auto wassen

Ik deed vandaag m’n boodschappen en wilde eigenlijk mosselen eten, maar ik bedacht me net op tijd. Het is Halloween en dat betekent een feessie in Animal Crossing! Ik speel het nu een paar weken en ben echt verslaafd, haha. Misschien schrijf ik nog wel een blogpost over de Nintendo Switch, want ben er echt heel blij mee. Mocht je er iets over willen weten, let me know. ??

Hapjes eten
Halloween in Animal Crossing


— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘experiment, eten, eindoordeel‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

16 reacties

 1. Wat super leuk om te lezen, Lenneke❤️ Dankjewel dat je mijn kaartjes zo uitgebreid laat zien in je weekoverzicht! #goals

 2. Wow, die schnitzel is wel echt impressive! Wij hebben qua vlees eten een balans gevonden waarbij we gewoon heel soms (2 keer per maand ongeveer) vlees eten waar we echt van genieten. Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vleesvervangers dat dat echt geen straf is.

  En ik ga binnenkort de pootjes van Sproet en Mango maar eens aan een inspectie onderwerpen, haha.

  1. Klinkt goed, zo’n balans vinden! Ik heb dit weekend weer wat vleesvervangers gekocht, waaronder de (veganistische!) stooflapjes van Jumbo. Moet zeggen dat ze er heel goed uitzien, maar heb ze nog niet geproefd. Ben wel heel benieuwd. En ja, doen! Wat zijn dieren toch top. ?

 3. Wat een fijn overzicht weer! Ik wist ook niet dat een badkuip zo duur was, snap wel dat je er graag één wil. Ik heb een ini-mini badkamer waar echt geen bad in past, dus ik ben aan het nadenken om zo’n zitbadje aan te schaffen van plastic. Schijnt heel fijn te zijn!

  1. Hahahaha, ja, niet alleen de shoarma, maar met het broodje. Wij deden dat vroeger altijd thuis, ik denk met het idee dat je shoarma dan in het filter valt en niet op je bord? Of misschien ben ik de enige die dit niet kan eten zonder te knoeien. ??

   1. Ah, dát was het! Ik wilde het ook al vragen! Goed idee wel, ik knoei ook altijd het hele huis onder met zo’n broodje!

    1. Hahaha, same! En dan eet ik het ook nog eens met een (flinke) lading saus, waarvan ik later beetjes terugvind op mijn bank, hond, voorhoofd en deurklinken.

 4. Fijn overzicht. Mijn week was vooral diverse, jpuwe eigenlijk ook. Verder de belangrijkste dingen inkopen, o.a. in Duitsland, voor we weer niets meer mogen. En ja, vooral genieten van de rust, nu de uni’s weer op afstand moeten, zijn de studenten naar huis gegaan, en ook veel anderen zijn de bergen in gevlucht, naar hun vakantiewoning. Denken dat het daar veiliger is of meer mogelijkheden. Geen idee, maar ik geniet van de bijna lege trams en winkels. En een tweede huis hebben we toch niet. Succes met je nieuwe week.

  1. Thanks! Fijn om te horen. Ben blij dat ik ze weer in het leven heb geroepen, met al die leuke reacties. Och, wat lijkt dat me heerlijk — een huis in de bergen. Zin om weer eens bergen te zien, maar dat zal nog wel even duren, haha. En er zijn ook belangrijkere dingen, maar toch. Stiekem geniet ik ook van de leegte op de straten, al blijft het een hard gelag voor ondernemers… Fijne week!

 5. Halloween in Animal Crossing was awesome. Ik hou echt van Nintendo. Wat ook briljant was, was jouw bami recept. Afgelopen week gemaakt en onwijs van genoten.

  Tot slot: moet ik ook naar de opticien of is de cabrio weer een normaal dak?

  1. Jaaaa, ik ben zó blij dat ik het gekocht heb. Ik twijfelde eerst enorm of het wel een spel voor mij zou zijn, maar man, ik ben hooked. En wat leuk dat je de bami hebt gemaakt en dat je er zo van genoten hebt! ? Nee, de cabrio staat veilig en droog in de garage. Da’s toch meer een zomerauto, met de softtop. Als het weer lekker weer is, mag-ie weer uit de stalling. ? Nu al zin in. Maar eerst met volle teugen genieten van de herfst en de winter.

 6. Super leuk weer je weekoverzicht. Ik lees ze allemaal. Ik vind je echt een topwijf!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.