Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: experiment, eten, eindoordeel

Zo, jongens. Het heeft even mogen duren, maar er is weer eens een weekoverzicht! Ik heb er de laatste weken geen tijd voor gemaakt, maar nu ik wat veranderingen aan het doorvoeren ben (waarover later meer), wil ik dit heel graag weer oppakken. Ik weet nog niet of het op zondag online blijft komen of zoals nu lekker op de maandag. En misschien verander ik hier ook wel een en ander aan om het nóg leuker te maken. ? Anyway, ik ben blij dat ik er weer ben én dat jij er weer bent. 

ZONDAG
Oh, ik had zo’n fijn begin van de week. Ik poetste — zoals elke zondag — mijn huis en stond de rest van de dag in de keuken. Zelf pizza maken blijft zo leuk om te doen. Het kost heel veel tijd (al een uur of 8 aan rijzen alleen), maar ik vind het echt heel lekker. Zelf beleggen met dingen die je lekker vindt (vrijwel alles komt van lokale ondernemers), nog even in de oven en genieten.

Uiteindelijk had ik een pizza met kaas en extra kaas en kaas als topping. ?? Verse knoflook in wat goede olijfolie erop en ik heb alweer zin in dit.

Ik maakte ook voor het eerst in mijn leven atjar! Met spitskool. Heel lekker geworden. Mocht je dit ook willen doen, dit heb je nodig: spitskool, rode peper, venkeltoppen, azijn en suiker. Pak een pan, doe daar een halve liter water met 100 ml azijn in, gooi er iets minder dan een eetlepel suiker bij (of meer of minder, ‘t is maar net wat jij lekker vindt), doe de gesneden venkeltoppen (de bloemetjes en het loof) erbij. De peper snijd je grof en het zaad haal je eruit, daarna doe je dit ook in de pan. Terwijl je dit even laat koken, snijd je de spitskool heel fijn. Doe het erbij en laat het op laag vuur pruttelen. Wil je de gele kleur die bij atjar ‘hoort’, dan doe je er een beetje kurkuma bij. In de pot kan je het heel lang bewaren, maar we weten allemaal dat dit al heel snel op is. ?

MAANDAG
Ik werkte aan een blogpost voor een hondenvoermerk (zo leuk dat ik altijd opdrachtgevers aantrek die zo goed bij me passen!), verwerkte feedback op een ‘over mij’-pagina voor een andere heel leuke klant, verstuurde een pitch voor een samenwerking op mijn blog (en werd afgewezen) en had écht een heerlijke werkdag. Je hebt van die dagen dat alles soepel verloopt en dit was er zo eentje. Met als klap op de vuurpijl: brood met speculaas. Serieus, het najaar is echt helemaal mijn favoriet. Kaarsjes, gezellige lampjes, stamppotten, speculaas, borstplaat, maar ook de kleuren, bladeren, regen tegen het raam (en tegen m’n voorhoofd als ik met de hond wandel, maar oké), lezen onder een dekentje… Ik voel me thuis in dit seizoen. Echt een herfstkind.

‘s Avonds begon ik vol goede moed aan mijn moussaka, maar toen ik de aubergines had gesneden en een uurtje met zout erop had laten liggen, hoorde ik ineens een heel raar geluid in huis. Snel gevlucht. Bleken het de kroketten van Lidl te zijn die in mijn vriezer lagen: rookworst en snert. Ja, nee, ik verzin het niet. Aangezien ik geen frituurpan heb, nam ik ze mee naar de snackbar waar de allerliefste mevrouw ze voor me bakte. En ja — ze kreeg twee doosjes van me cadeau én ik bestelde er gewoon eten bij. No shame in de krokettengame, hoor.

Toen ik de kroketten deelde op Instagram, vroegen jullie massaal om een review. Dus ik deed een livesessie van Lekker met Lenn in mijn stories. Helemaal leuk. Maar omdat die weg zijn inmiddels, ook maar even hier: ze zijn lekker, maar niet fantastisch. Ik zou ze niet opnieuw kopen, omdat er echt wel lekkerdere kroketten te koop zijn. (Lees maar effe verder.) Eindoordeel: een 6,5.

DINSDAG
Mja, ook vandaag weer lekker aan het werk achter mijn iMac. Ik rond allerlei klussen af — zo fijn. Deze week doe ik ook taken die ik al heel lang heb laten liggen en waar ik een tikkie onrustig van word. Om even pauze te houden tussendoor, kijk ik een vlog van Jennie. Ze is begonnen met weekvlogs en ik word zo zen van haar wandelingen in het bos, haar boshuisje(!!!!!!) en haar leuke hond. (Also: een video kijken als pauze, is eigenlijk helemaal geen pauze. Mocht je meer willen weten over focussen (en niet-focussen), lees dan Focus AAN/UIT.)

WOENSDAG
Hahaha, kom ik weer een keer met een overzicht, is alles wat je ziet wat te kanen en mijn iMac of bureau. Nou, ja, dan kan het alleen maar beter worden. ? Ik lever de definitieve teksten aan voor slaap-, kinder- en oudercoach Aisha Scheuer, maak interviewafspraken voor de volgende dag en ben weer heel tevreden met m’n afgestreepte lijstje.

Na het werken speel ik voor het eerst Animal Crossing op de tv. Ik heb een Nintendo Switch gekocht voor mijn verjaardag en had wel verwacht dat ik er blij mee zou zijn (duh), maar zó blij? Dat zag ik effe niet aankomen. In eerste instantie wilde ik de Lite kopen, want ik dacht dat ik niet echt op de tv zou spelen. Nou, niks is minder waar, haha. Animal Crossing maakt me ook echt enorm zen — heel fijn. Ik zocht (en vond dus) een hobby die precies niks met werk te maken heeft, want als ik lees, lees ik vaak iets over persoonlijke ontwikkeling of iets over schrijven, personal branding en zulks. Nu kan ik gewoon een beetje de leuke eilandbewoner uithangen, insecten vangen, vissen, duiken en naar vallende sterren kijken. Heel blij mee.

DONDERDAG
Nou, ja, ik ben dus bezig met een experiment. Ik werk ‘nog maar’ vier dagen in de week en dan van 10 tot 4. Op vrijdag ben ik vrij — of nou ja, vrij van werk voor klanten. Ik merkte dat ik enorm behoefte heb aan meer vrije tijd en aan groei. Daarom start ik rustig op, schrijf ik morning pages, speel ik een spelletje, lees ik een boek en heb ik nu vrije avonden en weekenden. Tot nu toe bevalt het me heel goed — dit is mijn tweede week. Zodra ik het langer doe, schrijf ik er een blogpost over. Maar… wat me tot nu toe opvalt:
• ik voel me veel rustiger en meer ontspannen
• ik kom toe aan dingen die ik eerder veel te lang liet liggen, zoals een back-up maken van mijn iMac en het legen van mijn iPhone
• ik heb meer energie
• ik ben heel tevreden met wat ik allemaal doe, omdat ik elke dag afvink wat ik wilde en moest doen

Nou, goed — daarover dus later meer! Mocht je vragen hebben, let me know. Dan neem ik ze mee in de blogpost hierover.

In de middag heb ik de interviews die ik gisteren inplande. Ik interview eigenlijk altijd op mijn slaapkamer. Zet m’n laptop op bed, leg mijn telefoon neer, zet ‘m op luidspreker en neem met de dictafoon op mijn MacBook én Apple Watch (lees hier waarom ik dat ding briljant vind) het gesprek op. Ik schrijf nooit alles meteen helemaal mee, maar krabbel wat steekwoorden neer. Zo heb ik m’n volledige aandacht bij het gesprek en kan ik het beste doorvragen. Waren weer mooie interviews. ✨

Grappig ook om te merken dat ik dit twee jaar geleden heel spannend vond. Dat ik met trillende stem en zweethandjes m’n telefoon pakte. Nu draai ik hier mijn hand niet meer voor om. Ik vind het zo belangrijk om stil te staan bij wat je allemaal doet en hoe je erin gegroeid bent. Dat hoeven echt geen grote dingen te zijn: soms is het al een enorme groei als je twee dezelfde sokken aan hebt getrokken en je tanden hebt gepoetst. Je waarde hangt niet af van wat je presteert. ?? Maar aangezien ik bezig ben met het uitbouwen van mijn bedrijf en een zelfontwikkelingsjunkie ben, houd ik dit soort dingen bij in een digitaal notitieboekie. Het helpt me zien dat ik de dingen toch gewoon moet doen, ondanks — of juist vanwege — de angst. Want ook nu doe ik waarschijnlijk dingen die ik nu spannend vind en waar ik over een jaar met een lach op terugkijk en denk: wat was je toen schattig. ? Dus, de vraag van vandaag aan jou:

Wat ik ook vandaag deed: m’n iPhone legen en een back-up maken van mijn iMac. Daar deelde ik ook over op Instagram en ik kreeg wat vragen over hoe ik mijn iPhone dan opruim. Nou, zo:
• ik sluit mijn iPhone aan op mijn iMac
• ik open Fotolader (een programma dat standaard op je Mac zit)
• ik importeer alle foto’s die ik wil bewaren naar een map speciaal voor mijn iPhone-foto’s (die dan weer in de map ‘Privé’ zit)
• op mijn iPhone selecteer ik alle foto’s die ik daar niet meer nodig heb en ik gooi ze weg

Voilà. Een opgeruimde iPhone!

VRIJDAG
M’n vrije dag was vandaag ook echt een vrije dag. Ik gebruik deze dag om te kijken waar ik behoefte aan heb: vrij zijn, een cursus volgen, lezen, financieel plan maken voor 2021, marketing, nieuwe pakketten uitdenken… Dit keer reed ik naar Utrecht, want ik had weer kroketletters besteld bij de Croquetten Boutique! Alle smaken gekocht en ze hebben dit keer ook een veganistische variant.

Daarna door naar De Groene Schuur voor m’n groentepakket. Dit is zo’n leuke ondernemer met echt heerlijk eten. Zo eet ik dus ook eens dingen die ik niet ken. Ik blijf terugkomen bij deze man, omdat-ie voelbaar passie voor zijn vak heeft en me altijd dingen leert. Ik houd ervan.

Eén van die dingen die ik niet kende: hummekessoep. Dit maakte ik met groenten en een recept van De Groene Schuur. En hoewel het eruitziet alsof m’n hond ziek is geweest, is het wel echt heerlijk.

ZATERDAG
Op mijn verjaardag gaf ik 29 levenslessen weg én de planner van Sanna. Ik vergat ‘m telkens op de post te doen, maar nu was het moment eindelijk daar, haha. Vind het zo leuk om spullen weg te geven en mijn lezers en volgers blij te maken. ♥️

Verder deed ik wat boodschappen, speelde ik uiteraard Animal Crossing en dook ik vroeg in bed met The Artist’s Way. Aanrader om te lezen! En houd me in de gaten, want wie weet geef ik hier binnenkort ook wel een exemplaar van weg. (Spoiler: ja, dat ga ik doen.)


— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘leren, lezen, leven‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

18 reacties

 1. Leuke post. Ik maak ook altijd pizzadeeg zelf, met verse gist, opgelost in koud water, en laat het maar 1.5 tot 2 uur staan. En meestal (afhankelijk van de kwaliteit van de gist, en hoe goed ik het gekneed heb) is het dan dubbel zo hoog. Met 8 uur zou ik mijn planning in de war gooien. Ook atjar heb ik zelf gemaakt, maar dan zonder venkel. Volgens mij kun je er van alles in gooien. Je bent creatief! en dan nog met zoveel energie. Als ik daar de helft van had….zou ik al heel gelukkig zijn. Succes

  1. Ja, dit kan ook veel sneller, hoor. Ik doe het op de ‘bakkersmanier’, maar het kan ook heel veel uren korter. ? Dank je wel!

 2. Leuk dat je er weer bent <3 En heeeeel fijn dat je nieuwe weekindeling je zo blij maakt! Ik heb dus een puppy in huis sinds een maand en de laatste week merk ik dat alles weer wat rustiger wordt met haar erbij. Zo fijn!

  1. Ah, dank je wel! En OMG, zó leuk — een puppy! Het lijkt me een heel karwei, maar om er maar even een cliché in te gooien: je krijgt er zo veel voor terug. ?

 3. Animal Crossing <3

  Echt mijn corona-crisis lifesaver game. Elke ochtend halfuurtje gespeeld vanaf het moment dat we verplicht gingen thuiswerken.

  Fijn ook dat je weer online bent! Ik miste je blogs. Heel veel succes met je experiment, klinkt als een heel mooi uitgangspunt. Meer bereiken in minder tijd. Vraag 1: heb je tips over hoe mensen die (nog) in loondienst zijn ook flexibeler kunnen omgaan met hun dagen en tijd?

  1. Hahaha, ja, ik wou dat ik het eerder had gekocht! Of, nou ja, ik had toen ook nog geen Switch, maar je snapt het idee. Dank je wel! Ik mis het ook elke keer als ik langere tijd niet blog, maar ja, prioriteiten, haha. Je vraag neem ik mee. ?

 4. Jaaa jij & je weekoverzichten zijn er weer! Maar uhm, dan kan ik jouw blog lezen dus ook niet meer als pauzemomentje rekenen zeker?… Nouja, dan valt het onder inspiratie opdoen ;)

 5. Leuk dat je terug bent met je maandoverzichten! En heerlijk dat je nieuwe ritme zo goed bevalt. Ik maak de laatste tijd ook wat meer tijd voor koken (en soepjes maken) en kan daar zo van genieten. Echt een heerlijke bezigheid – letterlijk en figuurlijk. Ben benieuwd naar je blog over je nieuwe werkritme! Wat ik me vooral afvroeg: moet je daardoor ook meer ‘nee’ zeggen tegen klanten? Of los je dat op een andere manier op?

  1. Wooohoooo! Thanks! Ja, heerlijk is het, hè? Vanavond hutspot. ? Dank voor je vraag — neem ik mee!

 6. Ooh, ik ben zo benieuwd naar dat boek nadat ik jou en Merel zo enthousiast hoor over die morning pages. En tof dat je weer terugbent met de weekoverzichten, ik vind ze altijd heel inspirerend (ook al werk ik zelf in loondienst haha).

 7. Fijn dat je zelf je tijd kan indelen en op die manier wat meer vrije tijd voor jezelf kan creëren. Animal crossing hoor ik trouwens veel leuke dingen over, dus ik ga me er ook eens in verdiepen.
  Zelf ben ik de laatste jaren door mijn werk zeker een stuk assertiever geworden. Een goede ontwikkeling! :)

  1. Jaaaa, het is zo leuk. Ik overweeg een blogpost te schrijven over de Switch en dus Animal Crossing, dus als je nog iets wil weten: let me know. Ah, wat fijn! En wat heerlijk dat het ook echt als een goede ontwikkeling voelt. Go you! ✨

 8. Minder werken heb je dan ook minder inkomen of werk je productiever tijdens je werkdag? Als ik minder werk, ik werk in loondienst, dan heb ik automatisch minder salaris. Ik vroeg me af hoe jij dat doet.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.