Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bitterballen roulette Lidl

door de lens: pittig, patat, plezier

Het was een pittig weekie. Niet alleen omdat ik heel erg in een denkfase zit, maar ook door een bepaald soort roulette, het doppen van mijn eigen boontjes en een stroomstoring. Gelukkig kreeg ik ook weer een stapel nieuwe boeken en lees ik weer lekker veel, deed ik weer eens aan sport (jawel) en heb ik weer veel dingen geleerd. Dat je ‘clitoris’ bijvoorbeeld heel anders uitspreekt dan je denkt. Nou, ik ga weer even verder met mijmeren. Fijne week! X

ZONDAG
Meestal begint mijn zondag met het in elkaar draaien van mijn weekoverzicht. Ik probeer tegenwoordig om elke dag diezelfde dag neer te pennen, maar dat lukt momenteel vaker niet dan wel. En ik verkijk me er altijd op hoelang het duurt als je het in één keer ‘moet’ doen, haha. Gelukkig wordt het weekoverzicht wel elke keer weer ontzettend goed bekeken. Thanks, guys! 
Weekoverzicht in elkaar zetten
Zoals bijna elke zondag is het ook deze week weer tijd om de plee te poetsen met een podcast op mijn oren. Omdat ik bijna altijd de vraag krijg welke koptelefoon ik op heb: de Sony WH-1000XM3. Een rib uit je lijf, maar je krijgt er heel veel rust voor terug. Noisecancelling is echt de allerbeste uitvinding sinds ooit. Hoewel mijn Apple Watch ook wel een goede gooi naar de eerste plek doet.
Poetsen op zondagDe eerste podcast die ik luisterde is van Charlotte van ‘t Wout: over veranderen en een volgend niveau in je leven. Een herkenbaar ding voor me, aangezien ik vorig jaar m’n vaste baan opzegde, naar de andere kant van het land verhuisde en ineens in het leven stond als ondernemer. Ik herken de struggles als geen ander en het is fijn om zo nu en dan bevestigd te krijgen dat je niet alleen (of knettergek ?) bent.

Maar toen was ik nog niet klaar met poetsen en had ik, hoezee, tijd voor podcast twee. Het is weer Damn, Honey deze week. Dit keer over seks. Want, ja, seks. (En je spreekt ‘clitoris’ dus heel anders uit dan dat ik altijd dacht. En jij waarschijnlijk ook. Top.)

Na gedane arbeid is het goed bikken, dus ik slingerde de oven aan voor mijn letter (ik schreef hier eerst ‘lekker’) van kroket! Vorige week ging ik weer even langs bij mijn lievelingstoko: de Croquetten Boutique. Ik kocht alle smaken: kaas, mokka & hazelnoot en draadjesvlees. Zodra ik ze allemaal geproefd heb, schrijf ik er een blogpost over voor mijn serie Lekker met Lenn.Letter van kroketZondag is natuurlijk ook een dag om te lezen. Ik las het boek Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo uit. Het duurde even (daarover lees je meer in de recensie), maar mijn God, wat een boek. Koop het. En laat het je leven veranderen. Dit soort stukjes hebben mij zo ontzettend geholpen. Ik ben nog steeds weleens bang om te falen. Mijn mindset is nog niet genoeg gericht op groeien en vooruitgang, dus daar werk ik weer aan. Zo fijn om af en toe weer op scherp te staan.

Alles is uitvogelbaar over perfectie, Marie ForleoIk moet misschien toch maar foodblogger worden. Ik heb een nieuwe hobby en dat is hapjes eten op zondag. Hier kan ik zo ontzettend van genieten. En dat doe ik dus ook. ? Die filet americain is trouwens de spicy variant van Jumbo en kan ik je helemaal hartstikke aanraden. Hij is écht spicy.
Zondags maal
MAANDAG
Vandaag had ik wat videobelafspraken en maakte ik foto’s van het boek van Marie Forleo, want ik wilde zo graag een recensie schrijven en met jullie delen wat ik ervan vind. Ik hoop écht dat iedereen dit boek leest en er iets aan heeft. (Ik heb dit boek gekregen.)
Marie Forleo Alles is uitvogelbaar boek fotograferen
Zoals je misschien al gezien of gelezen had: ik ben onderdeel van de online mastermind #taketheleap van Charlotte van ‘t Wout. Op maandag was er een talk over samenwerken met een team. Ik was er niet live bij, maar keek ‘m terug. Was weer heel verhelderend! En hoewel ik altijd zei dat ik niet de ambitie heb om uit te groeien tot een bedrijf met een team, merk ik dankzij zo’n talk dat het toch wel fijn kan zijn. (En nu ik drieduizend projecten door elkaar heb lopen en het echt best wel druk heb met tekstklussen en zelfs coachingsklussen(!), zou een assistent me écht een verademing lijken. Ga ik dan misschien toch een team vormen? ?)

Talk Take the Leap membership Charlotte van t WoutDingen waar ik blij van word: Harry Potter. Deze film vind ik alleen altijd wat heftig. Ben veel te hooggevoelig voor dit einde… Daarna dus maar even een langer rondje dan normaal met Vincie om mijn gedachten even te verzetten.
Harry Potter The halfblood prince
DINSDAG
Zo’n dag dat je het hartstikke druk hebt en dat de stroom uitvalt. Eerst dacht ik dat het alleen m’n internet was, maar volgens KPN was er geen storing. Mijn goede gedrag en ik richting meterkast om het internetkastje te resetten en toen was het daar aardedonker. O. Stroomstoring. Wat pure horror is tegenwoordig, want ik kon geen eten maken, mijn verwarming niet aandoen (daarom zit ik erbij als een ijskonijn met piekhaar), geen koffie zetten(!) en niet werken. Zal je net zien: MacBook leeg, Apple Watch bijna leeg en iPhone op sterven na dood. Perfect. (Ja, ik begin binnenkort een Apple Store.)
StroomstoringNou, dan maar van de nood een deugd maken. Ik pakte Wat nou als het ook anders kan? van Janne Schuijn erbij, want ik kon toch niet werken.
Janne Schuijn wat nou als het ook anders kan lezenEn toen werd ik gebeld. “Lenn, paniek, we hebben een slogan nodig en eh, ja, eigenlijk vandaag. Kan je ons helpen?” Nou, daar heb ik geen internet voor nodig. Kom maar doorrrr.
Op de grond zitten en werkenIk vind het soms heerlijk om lekker op de grond te zitten werken. Dekentje op de grond en om me heen, schrijven in mijn boek dat op de bank ligt. Als ik een slogan (of bedrijfsnaam) verzin, begin ik altijd met pen (potlood, eigenlijk) en papier. Een woordweb maken met alle woorden, termen en uitdrukkingen die relevant zijn aan het bedrijf of het onderwerp. Verschillende puzzelstukjes markeer ik dan en daarmee ga ik weer verder.
Slogan bedenkenUiteindelijk leverde ik de slogan aan en ik kreeg al meteen reactie. ??
Slogan geslaagdDe recensie die ik gisteren online plaatste, werd ook gedeeld door de uitgever. Dit is toch superleuk? Ik hoop dat dit nooit went.
Uitgever deelt mijn recensie

WOENSDAG
Gek op ballen, hoor, deze meid. Maar deze waren niet allemaal bitter, nee. Ik kocht Bitterballen Roulette bij Lidl. Twaalf bitterballen (voor de snelle teller: ja, ik had er al eentje in mijn mik zitten toen ik deze foto maakte, wie heeft er nou zo veel geduld om te wachten met eten als je honger hebt), waarvan er twee extreem heet zijn. Nou ben ik niet alleen gek op ballen, maar ook op pittig eten, dus ik verwachtte er niet heel veel spannends van. Na die eerste hap van de pittige bal dacht ik nog dat het prima te doen was. Toen slikte ik het door en had ik brand in mijn keel. Hahaha.
Bitterballen roulette LidlVandaag was ik weer lekker aan de tik. Sinds ik mijn Apple Watch heb, ben ik serieus veel productiever. Ik wil ‘m nog even in gebruik hebben voordat ik er een blogpost over schrijf, maar ik kan alvast verklappen dat ‘ie mijn leven echt verbetert. Na het werken en wandelen met de vieze vuns Vince maakte ik weer eens iets anders: rijst met pittige sperziebonen. En dit was me een partij lekker! (Thema van vandaag was pit(tig), heb je het door?)
Rijst met pittige sperziebonen‘s Avonds voelde ik me wat rusteloos, dus ik besloot weer eens aan yoga te doen. Ik had het al heel lang niet meer gedaan en vind juist yin yoga zo fijn. Een dag later voelt het ook echt nog steeds alsof ik meer ruimte in mijn lichaam en hoofd heb. Ik gebruikte deze video ervoor.
Tijd voor yin yoga
DONDERDAG
Ik kreeg al een tijd geleden een leuk pakketje binnen en ik had het nog steeds niet uitgepakt, omdat ik foto’s wilde maken mét de inpakskills erbij. Nu deed ik het maar, want anders komt het er nooit van. Binnenkort zie je hier wat ik heb uitgepakt en ik geef alvast een hint: rustiger en gezonder leven. Het boek dat je ziet liggen is trouwens De Dirigent van Maria Peters. Ik kreeg het boek van de uitgever.
Foto's maken van boeken

VRIJDAG
Vrijdag was een beetje een maffe dag. Heb veel ruimte in mijn hoofd gemaakt en zit enorm in een denkfase. Voor mij als persoon, maar ook voor mijn bedrijf. Ik gooide ook heel veel spullen weg, ruimde wat op en vroeg me af hoe ik mijn leven kan herinrichten om meer ruimte te hebben voor andere dingen. To be continued. 

‘s Avonds las ik het boek van Carmen Felix: Je kunt het ook nooit goed doen. Ik kreeg het boek van de uitgever (dank!) en had heel veel zin om dit te lezen. Maar, oh, wat maakte dit boek me vaak boos. De recensie komt eraan!
Je kunt het ook nooit goed doen Carmen Felix
ZATERDAG
Ik wilde heel veel doen vandaag en had aardig wat winkels op mijn lijstje staan om te bezoeken. Ik móest wel effe een goede bodem leggen. En de mensen bij deze lunchroom zijn zo lief. 
Patatje oorlog
Wat een seizoen, jongens. Ik vind dit toch zo mooi. Wil nu de hele dag buiten zijn en genieten van de natuur. ?
Mooie lucht

— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘podcastidee, peperduur, paddenstoelen‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

7 reacties

 1. Lekker overzichtje weer Lenneke! Boek van Marie Forleo staat inmiddels op het verlanglijstje, je bent erg overtuigend enthousiast!

  Hier was de week heftig! Begonnen met een nieuwe baan (bij de gevangenis ?) en vandaag een nieuwe voorstelling gespeeld. Dus best toe aan weekend.

  Oh. Wacht. Het is zondagavond 22.08. Helaas.

  Trusten!

  1. Dank! Ja, ik ben in staat om het nu alweer voor een tweede keer te lezen en dat is voor mij echt een unicum, haha. Wat tof dat je bij een gevangenis werkt! Wat doe je daar?

   1. Ik werk als actrice in een real life game! Maar alsnog heftig. Ik werk in Breda, maar voor jou is de locatie in Doetinchem dichterbij. ‘Prison Escape’ heet het, het is echt indrukwekkend gaaf. (Vind ik zelf.)

    Heb er overigens ook over geblogd, mocht je nieuwsgierig zijn. Fijne week!

 2. Ik ben bijna blij dat ik niet van (te) pittig eten hou, want anders zou ik alleen nog maar van die bitterballen eten vrees ik.

  Ik had een heel leuke week! Zaterdag genoten van het mooie weer en in Belgie een supertoffe geocache-route gedaan en daarna spontaan uit eten naar. Niiiice!

  1. Hahaha, ik zal maar meteen opbiechten dat ik gisteren nog twee doosjes heb gehaald… Fijn dat je een leuke week had! Geocache lijkt me dus ook te gek, maar ik vergeet telkens dat het bestaat. Ik ga eens op onderzoek uit hoe het allemaal werkt en of ik dat ook hier in de buurt kan spelen.

   1. Ja, het kan echt overal zo’n beetje, dat is het mooie! Enne: vooral genieten van je bitterballen, hoor.

    1. Ohja! Geocache! Dat wil ik ook nog eens doen! Goed dat je het noemt Audrey, zet het meteen op mijn lijstje!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.