vloek de zooi soms effe lekker mindful helemaal bij elkaar
hersenscheten

vloek de zooi soms effe lekker mindful helemaal bij elkaar

Zo’n dag dat precies alles misgaat. De deur van mijn vriezer is losgeschoten en heeft een gat in mijn muur gemaakt, de inhoud van mijn koelkast kwam naar buiten toen ik de deur opentrok, iemand noemde me onprofessioneel, ik wacht al dagenlang op een spannend besluit en ik heb veel werk. De korte versie: het janken stond me vandaag nader dan het lachen.

Ingèr Vierhout maakte onlangs een peptalk-pagina en ik schreef eerder al dingen om te lezen als ik me rot voel. Vandaag versie tweepuntnul — dit keer met de beste selfcaretips.

Vloek de hele fucking zooi bij elkaar

Nou, geloof me, ik heb de hele zooi ontzettend mindful bij elkaar gevloekt. Prima plan, want ik maakte niet alleen adrenaline, maar ook endorfine en serotonine aan. Het idee is dat je je dan een stuk kalmer voelt, maar ik moet zeggen dat ik vooral blij was met de adrenaline — ik kon als een gek schrobben en schoonmaken.

Eet taart (of geef jezelf op een andere manier effe een break)

Hell broke loose toen ik koffie wilde zetten en m’n taartje uit de koelkast wilde halen. Het beste — of enige goede, ’t is maar hoe je het ziet — aan dit alles is dat ik na het schoonmaken in ieder geval koffie kon drinken en taart kon eten. En geloof me: taart maakt álles beter. (Knuffelen met je hond ook. Dus dat deed ik daarna.)

Ja, well, fuck this shit anyway. Het beste is de boel gewoon de boel laten. Heel even zwelgen in zelfmedelijden, knuffelen met dieren, eten, slapen en niet te streng voor jezelf zijn. Het is oké als je planning totaal in de soep loopt en alles even tegen lijkt te zitten. Morgen weer een dag. This too shall pass. ?


Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Niels 23/10/2019 at 19:35

  Nooit geweten wat het lichaam allemaal aanmaakt als je achterstevoren bidt (of het moet er ook een gevolg van zijn) maar ik zal het onthouden als ik weer eens wat UIT MIJN ONHANDIGE KLAUWEN LAAT SODEMIETEREN, MILJAAR!!

 • Reply Sanne 24/10/2019 at 07:20

  Haha ik ben dus echt geen vloeker, maar soms, heel soms, is even een potje mindful vloeken inderdaad écht even nodig. En wat mij betreft is taart eten altijd een goed idee.

 • Reply Rachel Kromdijk 24/10/2019 at 12:57

  Ah ik ben geen vloeker, maar als ik echt heel heel pissig ben dan komt er ook gelijk heel veel uit.

 • Reply Shirley 25/10/2019 at 09:21

  Ik moet steeds lachen om een programma van vorige week, waarin iemand aan het schelden was met ‘dwaasbanaan’. Als iets niet lukt ga ik dat nu ook zeggen, om vervolgens in lachen uit te barsten. Moet ook wel helpen denk ik, haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.