Zoek
Sluit dit zoekvak.
De hele zooi bij elkaar vloeken

vloek de zooi soms effe lekker mindful helemaal bij elkaar

Zo’n dag dat precies alles misgaat. De deur van mijn vriezer is losgeschoten en heeft een gat in mijn muur gemaakt, de inhoud van mijn koelkast kwam naar buiten toen ik de deur opentrok, iemand noemde me onprofessioneel, ik wacht al dagenlang op een spannend besluit en ik heb veel werk. De korte versie: het janken stond me vandaag nader dan het lachen.

Ingèr Vierhout maakte onlangs een peptalk-pagina en ik schreef eerder al dingen om te lezen als ik me rot voel. Vandaag versie tweepuntnul — dit keer met de beste selfcaretips.

Vloek de hele fucking zooi bij elkaar

Nou, geloof me, ik heb de hele zooi ontzettend mindful bij elkaar gevloekt. Prima plan, want ik maakte niet alleen adrenaline, maar ook endorfine en serotonine aan. Het idee is dat je je dan een stuk kalmer voelt, maar ik moet zeggen dat ik vooral blij was met de adrenaline — ik kon als een gek schrobben en schoonmaken.

Eet taart (of geef jezelf op een andere manier effe een break)

Hell broke loose toen ik koffie wilde zetten en m’n taartje uit de koelkast wilde halen. Het beste — of enige goede, ‘t is maar hoe je het ziet — aan dit alles is dat ik na het schoonmaken in ieder geval koffie kon drinken en taart kon eten. En geloof me: taart maakt álles beter. (Knuffelen met je hond ook. Dus dat deed ik daarna.)

Ja, well, fuck this shit anyway. Het beste is de boel gewoon de boel laten. Heel even zwelgen in zelfmedelijden, knuffelen met dieren, eten, slapen en niet te streng voor jezelf zijn. Het is oké als je planning totaal in de soep loopt en alles even tegen lijkt te zitten. Morgen weer een dag. This too shall pass. ?


Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Nooit geweten wat het lichaam allemaal aanmaakt als je achterstevoren bidt (of het moet er ook een gevolg van zijn) maar ik zal het onthouden als ik weer eens wat UIT MIJN ONHANDIGE KLAUWEN LAAT SODEMIETEREN, MILJAAR!!

  2. Haha ik ben dus echt geen vloeker, maar soms, heel soms, is even een potje mindful vloeken inderdaad écht even nodig. En wat mij betreft is taart eten altijd een goed idee.

  3. Ik moet steeds lachen om een programma van vorige week, waarin iemand aan het schelden was met ‘dwaasbanaan’. Als iets niet lukt ga ik dat nu ook zeggen, om vervolgens in lachen uit te barsten. Moet ook wel helpen denk ik, haha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.