Zoek
Sluit dit zoekvak.
Ondernemer structuur

structuur proberen te vinden

Voorheen vond ik structuur niet zo lastig: ik stond elke dag om 6 uur op, wandelde een uur of anderhalf met mijn hond, maakte me klaar en ging naar kantoor. Ik werkte maar één dag in de week voor mezelf als freelance tekstschrijver en bijna altijd deed ik op die dag hetzelfde — behalve dat ik dan naar mijn eigen bureau ging in mijn eigen woonkamer. Inmiddels is mijn leven een pietsie veranderd: ik woon aan de andere kant van het land, ben mijn eigen bedrijf aan het uitbouwen en kan ik doen en laten wat ik wil.

Eh, ja. Gelukkig is Vince er om me structuur te geven, anders zou ik misschien wel elke dag tot een uur of twaalf in bed weg liggen rotten. Nu kom ik netjes op tijd elke dag mijn bed uit (alles voor het hondenkind) en daar heb je het ongeveer wel mee gezegd. Natuurlijk werk ik overdag gewoon, maar de structuur is ver te zoeken. Zeker de verbouwing en het constant mensen om me heen hebben, hebben een klein beetje roet in het structuureten gegooid. Dus – tijd om daar iets aan te gaan doen!

Dingen die ik graag wil:
• ontspannen mijn dag beginnen — ik houd heel erg van rustig opstarten
• goed slapen
• niet meer honderd uur in bed blijven liggen als ik wakker ben geworden om op sociale media te kijken en duizend keer hetzelfde te zien
• niet per se op gezette tijden eten (want intuïtief eten), maar wel goed eten (en lijstjes klaar hebben liggen met wat ik allemaal kan eten, zodat ik daar niet over na hoef te denken en daar heel veel tijd mee verspil of uiteindelijk niets eet omdat ik niet weet wat)
• weten wat ik kan doen als het even niet meer lukt om te schrijven
• mijn avonden doorbrengen zonder schermen, zodat ik dingen doe die me helpen ontspannen
• dingen niet meer ‘effe tussendoor doen’, waardoor ik veel tijd verlies

Om te beginnen breng ik mijn themadagen in de praktijk, zoals ik dat leerde van Charlotte van ‘t Wout tijdens haar productiviteitscursus. Je leest wat ik ervan vind als je effe klikt. Verder is het denk ik een kwestie van proberen van wat er goed voor me werkt en dat ook allemaal vastleggen. Mocht ik dan de structuur ooit weer kwijtraken, kan ik terugkijken hoe ik het allemaal bedacht had. Handy!

Momenteel ben ik mijn nieuwe ochtendroutine aan het proberen en ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat ik ‘m gevonden heb. Dus, eh, stay tuned. En zodra ik de beste structuur gevonden heb, deel ik ook met jullie mijn dagindeling — zoals al een paar keer gevraagd op Instagram.

— Heb jij tips voor een goede structuur? Of handige manieren om de voor mij juiste structuur het snelst te vinden?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Ik ben benieuwd naar je ervaringen met die cursus! Ik vind Charlotte online sowieso altijd heel leuk en deskundig overkomen.

  Ik heb voor mezelf de regel ingesteld dat ik in bed mijn telefoon niet meer mag gebruiken. Dat gaat toch in 95% van de gevallen wel goed, en ik merk dat dat voor mij goed helpt qua slaap en rustig wakker worden.

 2. Nuik werkloos ben merk ik dat structuur heel belangrijk is, en dat je de structuur zo kwijt ben.
  Ik doe mijn best op tijd naar bed te gaan, en probeer aan het einde van elke dag alvast een planning voor de volgende dag te maken. Zodat er in ieder geval iets in mijn agenda staat.
  Het werkt best wel. Komt denk ik omdat ik van afvinken houd.

  1. Oh, ja, snap ik heel goed! Daarom ben ik ook zo blij dat ik elke dag uiterlijk om 9 uur buiten loop met Vincie. Zonder dat had ik het waarschijnlijk een stuk lastiger gevonden elke dag op tijd naar bed te gaan en op tijd op te staan.
   Fijn dat het voor je werkt! Afvinken ga ik ook heel lekker op.

 3. Aah heel begrijpelijk dat het lastiger is structuur aan te houden nu je zoveel ‘vrijheid’ hebt. De lijst met dingen die je graag wilt ziet er in ieder geval heel fijn uit!
  Zelf ben ik momenteel ook bijna volledig vrij op slechts enkele lesuren in de week na. Wat mij het meeste helpt is dat ik vaak met iemand afspreek en samen werk. Nu werken wij ook samen aan hetzelfde onderzoek, maar misschien heb jij ook iemand in je omgeving die ook zelfstandig werkt. Als je beide echt doelen hebt voor die dag die af moeten, dan ben wordt het hopelijk ook niet té gezellig haha! :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.