De basis van alles: ik geloof — freelennse
persoonlijk

de basis van alles

Als ik ergens in ben gaan geloven, is het wel dat je in jezelf moet geloven. Of nou ja, je moet helemaal niks (vraag maar aan Lianne), maar ik ben ervan overtuigd dat het veel goeds doet voor je. En dan bedoel ik niet alleen geloven in mijn bedrijf, maar ook in mij als persoon.

En heus, ik heb altijd wel geweten dat ik geen slecht mens ben. Ik heb dingen gedaan die niet goed zijn en er zullen meer dingen volgen, maar slecht? Nee. Volgens mij ben ik zelfs best een goed mens — zo eentje met het hart op de juiste plek. Verder heb ik best wel humor, maak ik leuke woordgrapjes (hier zullen een paar mensen met de ogen rollen, maar dat mag) en ik weet precies hoe ik mensen op hun gemak kan stellen. Hier is effe een momentje om voor mijn hooggevoeligheid te klappen.

Ik kom van ver en gelukkig heb ik dit punt bereikt. Dat ik het in ieder geval durf om te geloven in mezelf. En hoewel écht geloven in mezelf en in wat ik kan op sommige dagen een ver-van-mijn-bed-show is en ook nog weleens different cook, ben ik blij dat ik gek ben op koek. Ik probeer er zo veel mogelijk van te krijgen, want in jezelf, je kunnen en je dromen geloven — dat is de basis van alles.

Ik geloof. Ik geloof dat er ooit een boek van mij (wel meer dan één) in de winkels ligt. Ik geloof erin dat ik binnen nu en een bepaalde tijd financieel vrij ben. Ik geloof erin dat mijn bedrijf groeit en groeit. Ik geloof erin dat ik binnen nu en een jaar als freelance redacteur mag werken voor een tijdschrift als Happinez, Flow, LINDA. of Psychologie Magazine. Of misschien wel voor allemaal. Wie het weet, mag het zeggen.

Er zijn mensen die zeggen dat ik mezelf voor de gek houd, door hier zo van overtuigd te zijn. Door mijn mindset. En ja, waarschijnlijk houd ik mezelf ook voor de gek. Volgens mij doen we dat allemaal. Al onze gedachten zijn voor-de-gek-houderij. En zeker weten hoe je toekomst eruit ziet? Dat doe je nooit. Ik kies er dan het liefste voor om te geloven in de positieve dingen. En in mezelf. En zoals gezegd: echt niet elk moment van de dag en ook echt niet iedere dag.

Ik heb nog steeds onzekerheden. Ik vraag nog steeds weleens feedback van anderen. Ik check heus nog weleens bij anderen of mijn gevoel legitiem is. Maar ik geloof net zo goed dat er ook in onzekerheid en kwetsbaarheid heel veel kracht zit.

Ik geloof. Ik geloof. Na al die jaren.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Bert 21/03/2019 at 07:45

  Geloven in jezelf is het begin van het verwezenlijken van je dromen. Sjongejonge, wat een tegeltje, ben er trots op :-)
  Je gaat het doen, je dromen en plannen waarmaken. Maar voorlopig doen we het met je lichtpuntjes op Tweet, Insta, Site en wat nog meer….

  Heel goede morgen. Knallen vandaag.

  • Reply freelennse 24/03/2019 at 18:21

   Wat lief! Dank je wel. En fijn dat je me volgt. ?

 • Reply Zo simpel is dan geluk 22/03/2019 at 08:34

  Heel erg mooi om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.