Zoek
Sluit dit zoekvak.
Droomhuis Lobith

door de lens: amsterdam, auto’s, afgemat

Een ander weekoverzicht dan je van me gewend bent: een uitgeklede versie. Doordat ik al veel op Instagram deel in mijn Stories en veel van jullie me ook daar volgen, lijkt het me heel dubbelop om hier ook alles uitgebreid neer te pennen. Daarnaast zeg ik heel eerlijk dat ik het ook lekker vind om op zaterdag niet nog twee uur bezig te zijn met een weekoverzicht, want eh, ja, ik mag wel lekker voor mezelf lope te zitte te weze te werreke, maar ik wil ook weleens vrij. Ondanks een takenlijst die werkelijk nooit helemaal afgevinkt is.

MAANDAG
Ik stond lekker vroeg op en na het douchen kwam ik weer in mijn slaapkamer. Elke keer als ik dit lichtinval zie, word ik weer een beetje extra verliefd op mijn huis. En ja, dat vlekkie is een flats vogelpoep op mijn dakraam.
Lichtval huis
Daarna lekker aan het werk. Door een eh, ja, bewogen week, liep ik wat achter op schema. Een hoop in te halen. Vandaag stonden er ook twee telefonische afspraken op de agenda. Eentje met een potentiële klant waar ik binnenkort op bezoek ga én eentje over een cursus copywriting die ik wellicht ga maken! Stel dat ik die cursus maak, wat zou jij dan heel graag willen leren? Of wil je een cursus over een specifiek onderwerp, zoals bijvoorbeeld zakelijk bloggen? Let me knoooow! (Ja, ik eet en werk aan mijn eettafel/bureau en ja, ik knoei geregeld, zoals je ziet.)Creatieve tekstschrijver GelderlandHier was ik dus net klaar met mijn tweede telefonische afspraak. Blij mens. De koptelefoon die ik draag, is trouwens mijn heilige graal: Sony WH-1000XM3.
Telefonische afsprakenVincie was zondag ziek, dus we liepen om de haverklap buiten. Hij was vandaag dus moe en bleef lekker bij me in de buurt. Lekker ding. In de tussentijd schreef ik blogposts voor een vertaalbureau en voor een accountantskantoor, maakte ik advertenties voor een storyteller en werkte ik mijn mail weg.
Zieke herdershond En toen kwam ineens het nieuws over Utereg m’n stadsie. De hele dag stond de tv aan en was ik in gedachten bij de slachtoffers, hun families, nabestaanden, getuigen, hulpverleners. Wat een vreselijke gebeurtenis. Laten we in godsnaam de vrede niet bewaren, maar uitdelen.  Misschien moeten we niet liefhebben, maar juist liefgeven. En misschien is normaal doen tegen elkaar zo gek nog niet. Aanslag UtrechtIk was nog tot laat aan het werk — deze foto maakte ik om 20:30 uur. Ik had het een en ander in te halen, dus ja. Zzp, olé, olé.
Laat nog aan het werk
→ Blogpost die vandaag online kwam: het gevaar van altijd maar geloven wat er tegen je gezegd wordt

DINSDAG
Ik was vroeger met Vince op pad dan normaal, want ze kwamen vandaag weer voor de keuken. Nu komen ze als het goed is nog één keer voor het vervangen van de ‘wangen’ (ik verzin dit niet) van het eiland en dan is de keuken helemaal af. Mijn voortuin (dit verzin ik ook niet) trakteerde mij — of vooral mijn netvlies.
Lobith in de ochtendDe keuken wordt steeds mooier. Dit kleine kastje hing nog niet, want de spotjes waren niet binnen. Inmiddels wel. Meer licht in de keuken is meer beter. En minder in vingers snijden.
Keukenkastje opgehangenVandaag begon mijn dag met een factuur maken, blogposts aanleveren, een blogpost voor het accountantskantoor inplannen in WordPress en op Facebook. In mijn pauze maakte ik wat Stories voor op Instagram: recensies van klanten. Leek me best puik om dat eens te delen. Daarna is het tijd voor de webteksten van Loes!
Klanten tekstschrijver InstagramElke keer als ik langs dit huis loop (minimaal één keer per dag), denk ik: ooit. #goals
Droomhuis LobithIk kreeg ook mijn allereerste LINDA binnen. Moest al meteen lachen om het roze papiertje (geen rijbewijs) dat erbij zit. Ik wil minder schermtijd in de tijd dat ik niet aan het werk ben, dus dan komt zo’n blad goed uit. En ooit staan mijn eigen stukken erin te shinen natuurlijk.
Eerste LINDA binnenToegift van vandaag. Is leuk. Echt.

→ Blogpost die vandaag online kwam: je niet eenzaam hoeven voelen als je freelancer bent en thuiswerkt

WOENSDAG
Ik was vandaag knap druk, dus ik maakte ook maar heel weinig foto’s. Wel uiteraard eentje van Vince, want die ligt weer eens liever op de deurmat(!) te slapen dan op zijn eigen veel te dure kussens.
Herdershond op deurmatIk maakte de webteksten voor Loes af en leverde ze aan. Al heel snel daarna volgde haar reactie:

Werd vandaag ook benaderd door een potentiële klant — hij vroeg me of ik affiniteit heb met koffie. “Dat is helemaal mijn kopje thee.”

→ Blogpost die vandaag online kwam: het spijt me dat ik niet genoeg voor je was

DONDERDAG
Ik was al Heul Vroeg met Vince buiten en toen zag je door de mist precies niets, dus daar heb ik geen bewijs van. Ik stond zo vroeg naast mijn bed (Vince uitlaten op mijn slaapkamer is een beetje raar, afgezien van het feit dat hij de trap niet neemt), omdat ik een dagje naar Amsterdam ging. Ik bracht een bezoekje aan auto.nl. Niet om een nieuwe wagen te kopen, want dat kan dus gewoon online, maar omdat ik me bij deze toffe club aansluit als freelance copywriter. Heb wel effe getwijfeld dit speeltje mee te nemen.
Porsche uitgezocht
Na m’n bezoek aan auto.nl reed ik naar het centrum van Amsterdam, want ik wilde naar MADE om uit te vinden of de barkrukken die ik online zag ook echt lekker zaten. Het antwoord is ‘nee’, dus vervolgens at ik mijn verdriet weg bij Adam & Siam. (Een tentje, niet twee vrienden die ik ineens uit de hoge hoed tover.)
Koffie & taart Adam & SiamEenmaal thuis was Vince natuurlijk hartstikke blij. En ik mezelf enorm dankbaar, want ik had de dag ervoor extra veel gekookt, zodat ik vandaag alleen maar wat hoefde op te warmen. Deze slimme meid is op haar toekomst voorbereid, hoor.
Eten opwarmen
→ Blogpost die vandaag online kwam: de basis van alles

VRIJDAG
Weer een drukke dag met het maken van lijstjes voor Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten, een blogpost voor een expert in banenmarketing, telefonische feedback van Loes en nog een hoop kleine dingen tussendoor. Onder andere dit lijstje maakte ik:

‘s Avonds was ik BEKAF, dus ik viel in slaap op de bank, liet Vincie nog even uit en sleepte mezelf weer naar bed. Het was echt een fijne week. Oprecht.

→ Blogpost die vandaag online kwam: structuur proberen te vinden

ZATERDAG
Ik had voor mijn gevoel vier dagen geslapen, dus het was heerlijk om extra lang met Vince te wandelen. Op deze route mag ‘ie altijd even een beetje zwemmen — al durft ‘ie niet ver en springt hij meteen het water uit als ‘ie iets aan zijn poten voelt. Tja.
Vince zwemmen
Daarna even naar Oberhausen. Even spelen, eten, de DM leegkopen want goedkoop en balen dat ik niet wist dat Five Guys daar zat. Ik wilde dus effe kijken bij de Lego-winkel of ze alles van Harry Potter hebben staan (JA!) en of het daar dan goedkoper is dan in Nederland (ja). Ze hebben nog meer leuks, dus het is de hoogste tijd om mijn spaarrekening effe te spekken en vervolgens leeg te trekken.
Onderweg naar Oberhausen Porsche lego

→ Blogpost die vandaag online kwam: mijn nieuwe ochtendroutine

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘boek, bami, baan‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. Goed dat je de barkrukken “live” kon uitproberen. Wij bestelden een salontafel bij Leenbakker (kon alleen online) spuuglelijk…..vreselijk die aanslag mee gelopen met de tocht vrijdagavond zo mooi en rustig hoewel ik eigenlijk helemaal niet tegen grote groepen mensen kan. Fijne week! Hopelijk is Vince weer beter.

  1. Ja, zeker als je je bedenkt dat ik anders voor een paar honderd euro’s een miskoop had gedaan, haha. Zonde dat die tafel lelijk was! Heb je ‘m zonder al te veel kosten retour kunnen sturen? En ja, het is vreselijk. Wat fijn dat je bij de tocht was en meeliep. Prachtig gebaar van saamhorigheid en steun. Dank je wel daarvoor. <3

   1. Koop dus nooit iets bij Leenbakker in de webwinkel met de aanduiding “web only”. Deze artikelen kun je alleen via PostNL retourneren…een ontzettend gedoe en dan wel graag op dezelfde manier inpakken. Ooit wel eens geprobeerd iets van Ikea op dezelfde manier in de verpakking terug te krijgen :-) dat werk dus. En de retour kosten mag je uiteraard zelf betalen. Ik zoek nu mijn toevlucht tot MP.

    1. Oh, goed dat je het zegt, want ik had daar wel een leuk tv-meubel gezien — dat alleen online te koop is. En wat je nu zegt, klinkt me als pure horror in de oren… Ik krijg het pak van de cornflakes niet eens normaal dichtgevouwen.

 2. Als ik die tellerfoto zie, denk ik meteen: goed vertalen van schermteksten in auto’s is een gat in de markt. ‘Momentaan’… argh!

  1. ‘Momentaan’ is wel gewoon goed geschreven, haha. Al is het niet echt een heel gebruikelijk woord…

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.