Zoek
Sluit dit zoekvak.
Dingen die je wil weten voordat je verbouwt

wat ik had willen weten voordat ik ging verbouwen

Ik kocht een huis. Aan de andere kant van het land — helemaal opnieuw beginnen. Dat is ook precies wat ik dacht toen ik hier ging wonen en het huis voor het eerst helemaal leeg zag. Ik besloot een nieuwe keuken te laten plaatsen, alle muren moeten opnieuw gestuukt en een laagje verf zal op de meeste wanden ook niet misstaan. Zo bedacht, niet zo gedaan. Dus ik belde wat mensen die voor mij dit klusje zouden klaren. En aangezien ik enorm opzag tegen deze verbouwing en het nu nog steeds geen feestje vind, leek het me enorm praktisch om mijn goede tips voor je verbouwing met je te delen. De eerste tip: ga gewoon op vakantie, leg je sleutel onder je deurmat en zorg dat je Heel Ver Weg en Onbereikbaar bent. Is dat geen optie? Maak dan je borst nat en begin vervolgens met het lezen van mijn tips, je angstzweet van je bovenlip vegen en het afbellen van je nieuwe keuken.

Goede tips voor je verbouwing

• Dek álles af. Al denk je dat ze daar niet hoeven zijn of dat het op geen enkele manier vies kan worden: het wordt vies.
• Bedenk je van tevoren dat het best wel eens kan zijn dat ze hoofdkraan van het water dichtdraaien. Wacht dus niet met plassen totdat je tranen in je ogen staan.
• Haal een jaarvoorraad koffiebonen, melk en suiker.
• Zorg dat je alle meditatievormen kent en beheerst. Dat helpt enorm als iemand zegt ‘oh, mevrouw, sorry, we moesten met water boren en al je dozen met boeken in de kelder zijn nu nat’.
• Werken op je iMac kan, maar houd er rekening mee dat je tot drie keer opnieuw moet beginnen, want ‘sorry, kortsluiting’.
• Klussers zijn in principe nooit op tijd. Houd rekening met een speling van een half uur. Later. Niet vroeger.
• Kraak niet zomaar carnaval af. De kans is aanwezig dat een klusser antwoordt dat ‘ie in het bestuur van de carnavalsvereniging zit.
• Neem klussers uit je eigen regio. Dan versta je ze ook en dat is wel makkelijk. (Vooral als ze dus zeggen dat je kelder onder water staat. Kan je ingrijpen, bijvoorbeeld.)
• Je bent waarschijnlijk de enige die het grappig vindt als de ene klusser tegen de andere zegt: “Trek nog eens?”

Volg me trouwens op Twitter en Instagram voor een liveverslag van mijn verbouwing. Is lache. Voor jullie, want ik kan er pas om lachen als het klaar is, denk ik. Groetjes van een paniekerende Vince.

Dingen die je wil weten voordat je verbouwt

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

9 reacties

  1. De beste tip heb je zelf al in de praktijk gebracht: laat het doen. Sterkte.

  2. Ik zie daar zoo tegenop! Wij moeten er ook ooit aan geloven maar mijn vriend is ook zo iemand die veel dingen liefst zelf wil doen waardoor het ook allemaal nog 687452 keer langer duurt. Toen we elektriciteit in onze gang gingen vernieuwen moest hij gleuven slijpen in de baksteen. ‘Ja maar daar hangt een stofzuiger aan dus dat gaat geen stof geven, kuis de keuken maar’. Na een uur lag alles onder oranje stof. Ik hoop dat we tegen dan genoeg ezels in onze tuin hebben die geld schijten zodat we ondertussen ergens anders kunnen wonen :p (a girl can dream hé)

  3. Zo, ik begon met het lezen van deze post en raakte toen verdwaald op je blog, maar heb inmiddels via posts uit zelfs 2013 de weg terug gevonden ;). Wat schrijf jij leuk en wat heb je ook een hoop te delen. Het huis waar ik woon heb ik zo goed als instapklaar gekocht. Ik heb wat laten betegelen en een klein deel laten stucen, maar dat is niks vergeleken met jouw verbouwing. Vooral je tip over carnaval is hier in Tilburg ongetwijfeld zeer waardevol.

    1. Ah, wat lief, Sanne! Dank je wel. In principe was dit ook instapklaar, maar ik vond veel dingen gewoon echt niet mooi. Zoals de keuken. En die is best bepalend voor mijn woonkamer. Dus ik ga nu een mooie woonkeuken laten maken! Ben zo benieuwd naar het eindresultaat. Kan niet wachten tot het af is en ik alles kan delen. Oh, in Tilburg zal je wel bijna gekielhaald worden als je je zo negatief uitlaat over carnaval, hahaha.

  4. Ik leef met je mee, maar daar heb je niks aan. Hier de laatste “klusweek” en ik weet niet hoeveel pakken koffie, suiker, plastic bekers, roze koeken, mergpijpen etc. er doorheen zijn gegaan. Sommige mannetjes doen !! klonten suiker in de koffie. Maar het allerergste…..hoe ze je wc. gebruiken (lees) misbruiken. Bij de volgende verbouwing (die hopelijk nooit komt) zet ik zo’n mobiel ding voor de deur……En ja er zou om 09.00 uur iemand komen om te kitten het is nu 09.30 uur…..je voelt je gast in eigen huis. Ook zielig voor Vince die kan natuurlijk helemaal nergens heen. STERKTE!!!!

    1. Jaaa, ik voel me echt even niet meer thuis. Maar goed, het komt goed. Jij succes met de laatste loodjes!

  5. Ahh het lijkt mij stiekem ook wel echt heel vervelend. Maar het eindresultaat lijkt me dan wel weer fantastisch! En je moet er denk ik maar gewoon vertrouwen in hebben dat ze wel weten wat ze doen? Mijn opa en oom hebben samen een klusbedrijf en zij werken ook best vaak alleen in het huis terwijl de bewoners dan op vakantie of ergens anders zijn, is voor hen ook super makkelijk, maar dan heb je het ook echt wel over hele gezinnen.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.