Ik leef nog — freelennse
persoonlijk

ik leef nog

Daar zit ik dan. Met mijn belofte om elke dag een blogpost online te zetten en een blogstilte van een paar weken. Zelfs op sociale media deed ik even niet mee — maar ik ben weer terug. Nog niet in volle glorie. Tenminste, niet hier. Ik begon namelijk aan de verbouwing van mijn huis (of nou ja, ik deed niks zelf, behalve koffie zetten voor de gezellige mannen die aan m’n paleisje werkten) en toen kwam daar ineens de Horrorgriep. Gevloerd, gejankt, geijld. Twee weken lang was ik een dweil en ik besloot toch echt even voor mezelf te zorgen.

En dat voor mezelf zorgen trek ik door. Misschien denk je nu ‘vrouw, dat deed je toch al best wel knap?’. Ja, klopt ergens wel. Maar ik voel dat ik meer nodig heb. En dat ik ontzettend geniet van wat ik momenteel doe. En dat ik geniet van waar ik van geniet. Ik ben bezig met het ontdekken van mijn fijnste ritme en structuur. Ik wil meer hersenruimte, meer ontspanning en minder stress. Dus op zondag ruim ik niet alleen mijn huis op en haal ik niet alleen een soppie door mijn wc’s, ik doe hetzelfde voor mijn hoofd. Ik schrijf op waar ik mee zit, waar ik blij van word, waar ik dankbaar voor ben op het moment van schrijven. Gisteren maakte ik ook een lijstje van waarden die bij mij horen. Waarden die ik koester.

Ik neem sinds gisteren datzelfde boekje ook mee naar bed. Dan schrijf ik drie fijne dingen op van die dag. Gisteren voelde echt als een vakantie — ik heb gelezen, geschreven, geyogaad, gegamed, gegeten en genoten. Vervolgens schrijf ik ook twee belangrijke dromen en doelen van mezelf op, die ik elke dag wil herhalen. Waarom? Omdat ik er dan mee bezig blijf. Zó belangrijk zijn ze voor me.

Vanmorgen begon ik de dag weer schrijvend. Beter dan met mijn telefoon in mijn hand, scrollen door Instagram (waar maar weinig nieuws te zien is met het aantal accounts dat ik volg), Twitter (idem) en dat telkens weer opnieuw. Dit keer schreef ik op wat ik vandaag graag wil doen. Daarna even visualiseren, luisteren naar het getik van de regen op mijn raam en rustig uit bed. De douche in, mijn gezicht masseren terwijl ik het reinig en daarna een sessie yin yoga.

Als je je nu afvraagt waar Lenneke is en wat ik met haar gedaan heb: ik weet het ook niet. Ik weet alleen dat ik ontzettend blij ben met wie ik (aan het worden) ben. Groetjes van je favoriete zweefteef.

PS Ik ga dus mijn best doen om weer volop nieuwe content te maken voor hier, maar ik weet niet vanaf wanneer er weer dagelijks een nieuwe blogpost online staat. Het is namelijk veel werk en ik heb ook knap wat te doen als freelance tekstschrijver. In de tussentijd weet je me ongetwijfeld te vinden op Instagram en Twitter.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply Shirley 11/03/2019 at 11:47

  Take your time! Ik vind het enorm leuk om jou en je groei te volgen en ook dit schrijven van jou motiveert me weer om ook meer te schrijven. X

 • Reply Marjolein 11/03/2019 at 12:28

  Life happens! Hoop wel dat je posts blijft maken en delen, ik vind ze altijd erg leuk! En wat mij betreft hoeft dat echt niet dagelijks. Doen wat goed voelt!

  • Reply freelennse 14/03/2019 at 15:50

   Ja, en dat terwijl je allemaal andere plannen maakt. Helemaal niet handig. Maar goed, ik blijf zeker bloggen — er staat alweer een en ander klaar. Dank je wel! <3

 • Reply Hester 11/03/2019 at 13:31

  Ahh dit soort periodes zijn goud waard, waarin je opeens bijna moeiteloos routines omgooit en doet wat je echt wil doen. Inspirerend! Vind het ook leuk om tussendoor dingen van je te zien op social media trouwens :)

  • Reply freelennse 14/03/2019 at 15:51

   Maar écht, ja! Ben er heel blij mee. En lief dat je dat zegt en natuurlijk leuk dat je me volgt. Thanks!

 • Reply Audrey 11/03/2019 at 15:11

  Yes, je bent er weer! Ik had je heerlijke posts wel gemist, maar hell yeah voor selfcare en tijd nemen voor jezelf!

  • Reply freelennse 14/03/2019 at 15:52

   I’m baaaack! Superleuk te horen dat je me gemist hebt, haha. <3

 • Reply Anna 12/03/2019 at 10:58

  Goed dat je een stapje terug doet wanneer dat nodig is! Zorg goed voor jezelf <3

 • Reply Zo simpel is dan geluk 12/03/2019 at 15:22

  Fijn om weer van je te lezen. Goed dat je steeds beter voor jezelf zorgt, dat is zo belangrijk!

 • Reply Silke 12/03/2019 at 20:06

  Ooh vervelend dat je zolang ziek bent geweest, maar wat fijn dat je de lijn van goed voor jezelf zorgen zo doorzet! Mooie dingen die je voor jezelf noteert. Ik ben de laatste tijd ook meer en meer aan het schrijven voor mijzelf en vind dat zo lekker! Precies wat je zegt, zo’n zondag waar ik dan niet alleen mijn huishouden lekker doe, maar ook mijn hoofd leegschrijf als het ware :D Super dat je zelf ook zo blij bent met wie je (aan het worden) bent!

  • Reply freelennse 14/03/2019 at 15:59

   Best vervelend wel, ja. Maar ja, dan heb je het maar weer gehad voor komende jaren. ;-) Fijn, hè, dat schrijven? <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.