Zoek
Sluit dit zoekvak.

ik leef nog

Daar zit ik dan. Met mijn belofte om elke dag een blogpost online te zetten en een blogstilte van een paar weken. Zelfs op sociale media deed ik even niet mee — maar ik ben weer terug. Nog niet in volle glorie. Tenminste, niet hier. Ik begon namelijk aan de verbouwing van mijn huis (of nou ja, ik deed niks zelf, behalve koffie zetten voor de gezellige mannen die aan m’n paleisje werkten) en toen kwam daar ineens de Horrorgriep. Gevloerd, gejankt, geijld. Twee weken lang was ik een dweil en ik besloot toch echt even voor mezelf te zorgen.

En dat voor mezelf zorgen trek ik door. Misschien denk je nu ‘vrouw, dat deed je toch al best wel knap?’. Ja, klopt ergens wel. Maar ik voel dat ik meer nodig heb. En dat ik ontzettend geniet van wat ik momenteel doe. En dat ik geniet van waar ik van geniet. Ik ben bezig met het ontdekken van mijn fijnste ritme en structuur. Ik wil meer hersenruimte, meer ontspanning en minder stress. Dus op zondag ruim ik niet alleen mijn huis op en haal ik niet alleen een soppie door mijn wc’s, ik doe hetzelfde voor mijn hoofd. Ik schrijf op waar ik mee zit, waar ik blij van word, waar ik dankbaar voor ben op het moment van schrijven. Gisteren maakte ik ook een lijstje van waarden die bij mij horen. Waarden die ik koester.

Ik neem sinds gisteren datzelfde boekje ook mee naar bed. Dan schrijf ik drie fijne dingen op van die dag. Gisteren voelde echt als een vakantie — ik heb gelezen, geschreven, geyogaad, gegamed, gegeten en genoten. Vervolgens schrijf ik ook twee belangrijke dromen en doelen van mezelf op, die ik elke dag wil herhalen. Waarom? Omdat ik er dan mee bezig blijf. Zó belangrijk zijn ze voor me.

Vanmorgen begon ik de dag weer schrijvend. Beter dan met mijn telefoon in mijn hand, scrollen door Instagram (waar maar weinig nieuws te zien is met het aantal accounts dat ik volg), Twitter (idem) en dat telkens weer opnieuw. Dit keer schreef ik op wat ik vandaag graag wil doen. Daarna even visualiseren, luisteren naar het getik van de regen op mijn raam en rustig uit bed. De douche in, mijn gezicht masseren terwijl ik het reinig en daarna een sessie yin yoga.

Als je je nu afvraagt waar Lenneke is en wat ik met haar gedaan heb: ik weet het ook niet. Ik weet alleen dat ik ontzettend blij ben met wie ik (aan het worden) ben. Groetjes van je favoriete zweefteef.

PS Ik ga dus mijn best doen om weer volop nieuwe content te maken voor hier, maar ik weet niet vanaf wanneer er weer dagelijks een nieuwe blogpost online staat. Het is namelijk veel werk en ik heb ook knap wat te doen als freelance tekstschrijver. In de tussentijd weet je me ongetwijfeld te vinden op Instagram en Twitter.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Take your time! Ik vind het enorm leuk om jou en je groei te volgen en ook dit schrijven van jou motiveert me weer om ook meer te schrijven. X

 2. Life happens! Hoop wel dat je posts blijft maken en delen, ik vind ze altijd erg leuk! En wat mij betreft hoeft dat echt niet dagelijks. Doen wat goed voelt!

  1. Ja, en dat terwijl je allemaal andere plannen maakt. Helemaal niet handig. Maar goed, ik blijf zeker bloggen — er staat alweer een en ander klaar. Dank je wel! <3

 3. Ahh dit soort periodes zijn goud waard, waarin je opeens bijna moeiteloos routines omgooit en doet wat je echt wil doen. Inspirerend! Vind het ook leuk om tussendoor dingen van je te zien op social media trouwens :)

  1. Maar écht, ja! Ben er heel blij mee. En lief dat je dat zegt en natuurlijk leuk dat je me volgt. Thanks!

 4. Yes, je bent er weer! Ik had je heerlijke posts wel gemist, maar hell yeah voor selfcare en tijd nemen voor jezelf!

 5. Goed dat je een stapje terug doet wanneer dat nodig is! Zorg goed voor jezelf <3

 6. Ooh vervelend dat je zolang ziek bent geweest, maar wat fijn dat je de lijn van goed voor jezelf zorgen zo doorzet! Mooie dingen die je voor jezelf noteert. Ik ben de laatste tijd ook meer en meer aan het schrijven voor mijzelf en vind dat zo lekker! Precies wat je zegt, zo’n zondag waar ik dan niet alleen mijn huishouden lekker doe, maar ook mijn hoofd leegschrijf als het ware :D Super dat je zelf ook zo blij bent met wie je (aan het worden) bent!

  1. Best vervelend wel, ja. Maar ja, dan heb je het maar weer gehad voor komende jaren. ;-) Fijn, hè, dat schrijven? <3

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.