Zoek
Sluit dit zoekvak.
Keukenontwerp Hello Kitchen

(*) een update vanuit het Verre Oosten

Inmiddels ben ik al eventjes geland in het Verre Oosten. Niet dat het veel tijd kostte om daadwerkelijk te landen, want ik voelde me al thuis zodra ik hier tussen de gesneuvelde salontafel en boekenkast op de grond zat. Er moet een hoop gebeuren in huis: alle muren voorzien van een stuclaag, schilderen, ik overweeg een nieuwe vloer in het kantoor, ik wil een schuifpui naar mijn balkon… En het wensenlijstje is nog wel langer dan dat. De redenen dat ik verliefd werd op dit huis zijn dat het huis enorm veel grote ramen heeft en dus lekker licht is én dat het grandioos groot is. En met die ruimte weet ik wel raad. Er komt namelijk sowieso een enorme keuken!

Nieuwe keuken

Mijn huidige keuken is oranje. En ondanks dat we oranje associeren met energie, vitaliteit, seksuele kracht, blijdschap, creativiteit, motivatie, optimisme en een algeheel gevoel van welzijn, is het niet helemaal mijn kleur. Dus ik zocht een kekke keukenboer uit en liet een nieuwe keuken ontwerpen. Mijn huis heeft twee woonkamers, waarvan één kleinere bij de keuken en een enorme aan de andere kant van het huis. De grote woonkamer is straks zowel kantoor als woonkamer en de kleinere ruimte is straks een grote leefkeuken. Helemaal zin in.
Hello Kitchen keukenontwerp 1 Keukenontwerp Hello Kitchen 2 Keukenontwerp Hello Kitchen

Lekker licht

Het was precies die keuken die me eraan herinnerde hoe belangrijk licht is. Toen ik in de oude keuken de spots aandeed boven het aanrecht, bedacht ik me dat er in de nieuwe keuken nul licht gepland was. Ieks. In het nieuwe en definitieve ontwerp zijn dus onder andere twee bovenkastjes ingetekend waar vier spots onder zitten. Anyway, dit huis vraagt om nogal wat aandacht qua verlichting. Eigenlijk schreeuwt het om een lichtplan. Het huis is van zichzelf vrij licht (totaal onhandig als de zon naar binnen schijnt en onthult hoeveel hondenharen er op de grond liggen, maar oké), maar daar heb je in de avond en op donkere, winterse dagen niet echt iets aan. Tijd om de wondere lampenwereld in te duiken. Oja, bijkomend probleem: de vorige eigenaren hebben besloten dat bijna nergens plafondlampen een optie zijn. Alleen in de hal, op drie punten in de woonkamers en in de badkamers is plek voor een plafondlamp. Eh, ja. Tijd om op onderzoek uit te gaan — welke lampen komen er dan wél in huis?

Bijna alle meubels wil ik vervangen, want ik wil een heel andere sfeer in huis dan dat ik in mijn vorige huis had. In mijn vorige huis was het (hoogglans) wit, terwijl ik nu meer het industriële wil in combinatie met de natuur. Veel planten, hout, bamboe. Terwijl ik dit typ en om me heen kijk in mijn woonkamer, denk ik ‘oh, help, geef me een interieurstylist’. Maar goed, lampen uitzoeken kan ik heus zelf wel. Ik wil sowieso een lamp bij mijn bank, zodat ik ‘s avonds lekker kan lezen. In één badkamer die ik niet ga gebruiken om te douchen, komt een mooie stalen lamp. Al is het maar omdat ‘ie “Pimpernel” heet. Eén van mijn bijnamen is Nel. Pimp(er) Nel. ??In alle kamers boven (logeerkamer, mijn slaapkamer en een kledingkamer) wil ik een mooie ‘galglamp’ van hout. Klinkt stukken minder gezellig dan een pimpende Nel, maar ziet er minstens zo tof uit. Zie je deze lampen al voor je in mijn huis? ???

Lampen Directlampen.nl

More to come…

En er komt dus nog veel meer nieuws. Mocht je nog tips hebben voor mooie kleuren op de muren (al vind ik de kleur in mijn weekoverzicht erg mooi), toffe krukken voor aan de bar in mijn keuken, een ‘simpel’ tv-meubel zonder greepjes, maar wél met dichte ruimte voor dat lelijke KPN-kastje en banken die een streling zijn voor al je zintuigen… holla at me! Ga ik gewoon nog even heel erg genieten van het feit dat dit sowieso een fantastisch huis is. Met een nog fantastischere voortuin.
Huis gekocht Lobith


(*) Dit is een samenwerking met Directlampen.nl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Ooo, die keuken is gaaf! Ik vond verlichting uitkiezen in mijn huis best wel moeilijk. Gelukkig wel genoeg plekken voor plafondlampen, maar ik vond het lastig om iets cools te vinden voor boven de eettafel en in de woonkamer. Wel helemaal gelukt uiteindelijk!

    1. Ik vind lampen sowieso echt heel moeilijk. In mijn vorige huis heeft op een totaal onlogische plek in de woonkamer bijna vier jaar lang een peertje gehangen, omdat ik niet wist wat ik daar anders moest… Oh, en thanks! Wil mijn keuken eigenlijk gewoon per nu.

  2. Hele mooi keuken! En die Galgenlamp vind ik ook geweldig.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.