Zoek
Sluit dit zoekvak.
Mooie lucht

door de lens: boek, beste besluiten, betoverd

Deze week zou ik mijn traject #bijdepsycholoog helemaal afsluiten, Maar Dat Deed Ik Niet. Wel bedacht ik dat ik mijn eerste boek ga uitgeven, ontdekte ik wat mijn beste besluit ooit was en raakte ik volkomen betoverd.

MAANDAG
Weet je wat echt puur geluk is en voor een geluksdans vol overgave zorgt? Dat je allerlaatste restje melk precies genoeg is voor je verse cappuccino. Laf me leve.
CappuccinoMoet altijd zo lachen om deze hond. De avond hiervoor stal hij mijn kleed en nu ligt ‘ie náást zijn kussen te slapen. En te snurken als een gek.
Herdershond naast zijn kussenIk kroop achter mijn iMac, want het was tijd om weer te gaan werken. Ik bedacht nieuwe onderwerpen voor op de blog van een klant, schreef een aantal blogposts voor op freelennse.nl, gooide er een voorstel uit voor een samenwerking en deed wat https://freelennse.nl/wp-content/uploads/2022/07/kaboompics_Young-Asian-Woman-At-Office.jpegistratieve dingen.Werken met kop thee Ik liep ook even naar de winkel om onder andere die eieren en beschuit achter me te kopen. Ik vond het al zo gezellig dat iedereen zo lief naar me lachte, maar toen ik thuiskwam en dit helikopterkapsel zag, snapte ik ineens veel beter waarom dat zo was. Ik ben echt een traktatie voor je zintuigen zo, geef toe. (En als je je afvraagt of ik compleet dronken ben waardoor mijn foto’s zo scheef zijn: nee, man. Mijn nieuwe huis is gewoon té scheef voor woorden. Geen grap.)HelikopterkapselOhhh, en jongens, The Good Doctor is weer begonnen! Vind dit zo’n toffe serie. Wil de dvd-box van seizoen 1 zelfs kopen. En dat zegt wat, haha.

→ Blogpost die vandaag online kwam: vals alarm

DINSDAG
Een dag met storm. Ik houd ervan. De regen tikt tegen de ruiten, ik hoor de Schotse hooglanders loeien, de verwarmingsbuizen in dit oude huis tikken luid uit protest en ik? Ik zit de hele dag lekker te schrijven.
Schrijfweer
Sinds een tijdje douche ik met kaarsen op de badkamer. Ik vind het echt heel ontspannend om dat flikkerende licht te zien terwijl ik onder warme stralen sta. Rustgevend muziekje op en je bent per ongeluk een uur of drie aan het douchen. (Vandaag ben ik begonnen met dingen doen met een timer, omdat ik het idee heb dat ik soms onnodig lang de tijd neem. Ik kan príma in tien minuten douchen, heb ik ontdekt. Ontbijt maken én eten duurt dertien minuten. Weet je dat ook weer.)
Douchen met een kaars
Ik had deze dag een beetje een meh-dag: hoofdpijn, buikkrampen, nah. Dus ik ben op de bank gaan liggen met mijn dekentje en zag ineens dit voorbij lopen. Hoe fantastisch is dit? (Ja, de kwaliteit van de foto niet, dat weet ik.)
Man laat pony uit

→ Blogpost die vandaag online kwam: mijn ervaring met EMDR

WOENSDAG
Ken je die mop van die meid die een stofzuiger van €500 kocht die het na een paar weken al niet meer doet? Dat wist ik op deze dag nog niet, maar ik kreeg wel een nieuwe zuigmond (even bij de les blijven, you dirty mind). Niet per se een groot ding, maar als ik ooit dakloos word, weet ik waar ik wel effe in kan wonen.Grote doosNadat ik de tranen van ellende had weggeveegd vanwege die onnodig grote doos (ik ben echt niet je beste duurzaamheidsgekkie, maar dit is gewoon ontzettend zonde?), stond ik te janken om dit kaartje van Little Universe. Het is zo raak en geeft zo goed weer wie ik ben. Ben zo trots op waar ik nu sta — zeker als ik het vergelijk met waar ik vandaan kom.
Kaartje Little UniverseBij de wandeling met Vince, zag ik dit. Ik blijf het machtig mooi vinden. Betovert me elke keer weer.Lobithse luchtenIn diezelfde wandeling liep ik weer door mijn lievelingsstraat. Aan de vlaggenstok hangt een maan. En ik ben gek op de maan. ?
Lievelingsstraat
Als ik wandel, gaan mijn hersenen op volle toeren. Ineens vielen wat puzzelstukjes op hun plek. Ik ga een e-book schrijven en verkopen! Als het uitpakt zoals ik het in mijn hoofd heb, wordt het fucking fantastisch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze meid heeft net besloten een e-book te schrijven en te gaan verkopen. ✨ Waar denk jij dat het over gaat?

Een bericht gedeeld door Lenneke — tekstschrijver (@freelennse) op


Ik had precies nul zin om te koken, dus ik at pasteitjes met ragout en champignons. Prima maaltijd. Lekker arbo-verantwoord achter mijn iMac. ✨ Kan niet wachten tot mijn nieuwe keuken er is en ik gewoon aan mijn bar kan eten.
RagoutOm 20:00 uur lanceerde Jennie haar gloednieuwe Maja magazine. Natuurlijk kocht ik er meteen één.
Maja Magazine

→ Blogpost die vandaag online kwam: als ik nooit over geld na hoefde te denken

DONDERDAG
Het eerste wat ik zag toen ik mijn ogen opende? Hierna sprong ik natuurlijk meteen uit bed, want dit maakt me enthousiaster dan welk eten ooit dan ook.
Mooie lucht
En toen zag ik dit. Hiervan schieten serieus de tranen van gelijk door in mijn ogen. Hier gaan wonen is echt mijn allerbeste beslissing ooit. Er is elke dag wel iets dat dat bevestigt. Ik maakte ook een video van dit prachtige schouwspel.Ochtendrood Lobith Ochtendrood Even staan staren in mijn naakte niksie in de kou van het open raam, maar het was het waard. Ik besloot maar gewoon volle bak van de natuur te gaan genieten vandaag. Elke dag loop ik langs een tuin vol lavendel en dat is echt mijn allerlievelings. ? Lekker snuffelen. Lijk m’n hond wel.
LavendelVerder belde ik vandaag met een potentiële klant voor webteksten, maakte ik foto’s voor blogposts en… bedacht ik mijn slogan. Ik presenteer: freelennse — te gek voor woorden.

Hier is nu even ruimte voor een applaus. En voor een foto van Vince die écht altijd ongemakkelijk wil liggen. Die ongemakkelijkheid heeft ‘ie van mij.
Vince tegen kast
→ Blogpost die vandaag online kwam: (*) een update vanuit het Verre Oosten

VRIJDAG
De dag dat ik mijn therapie af zou sluiten. En dat niet deed. Uiteindelijk heb ik een half uur lang zitten huilen. Niet omdat ik niet wilde stoppen, hoor, haha. Mijn psycholoog bleek ook langere tijd ziek te zijn geweest, dus zij had ook niet de voorbereiding kunnen treffen die ze wilde. Nu ga ik over twee weekjes terug om het wél af te sluiten. Toen ik onderweg was, werd ik ook gebeld dat de afspraak iets later zou worden dan gepland. Ik had dus even tijd om een tour de Vreeswijk te doen. Even langs mijn oude huissie dat al verkocht is. ??Oh — toen ik wilde parkeren bij de psycholoog, waren er precies nul plekken vrij. Honderd rondjes gereden en in de buurt gekeken of ik ergens kon staan. Nope. Uiteindelijk besloten mijn auto op de stoep te parkeren, want ik moest zo langzamerhand echt naar mijn psycholoog. Toen kwam er een heel lieve vrouw naar me toe om me te waarschuwen dat er de laatste tijd veel gecontroleerd wordt en dat ik mijn auto op haar plek kon zetten, omdat ze wegging. Faith in humanity restored. ✨

Huis VreeswijkNa mijn uur gejank liet ik mijn wenkbrauwen doen en ging ik naar één van mijn lievelingsmensen en dito hond: Basil. Echt een braaf beessie dat lekker wil kroelen! Vince was wel boos dat ik bij een andere hond was geweest, toen ‘ie dat rook bij thuiskomst.
BasilIk houd al van autorijden, maar deze rit naar huis was zo fijn. Beetje huilen, beetje meezingen met de muziek, beetje het gaspedaal tot de bodem in het laatste stukje door Duitsland. En dan je auto op je eigen parkeerplaats bij je eigen huis zetten en alleen maar denken ‘potverdikkie… ?’ Hierna ging ik offline, want ik had zin in niemand. Wilde alleen maar rust.
Baemw bij huis
→ Blogpost die vandaag online kwam: maja magazine

ZATERDAG
Weet je wat het leukste is aan praktisch in Duitsland wonen? De frikadellen. Ik had wat verdriet weg te eten, want ik bracht mijn stofzuiger naar MediaMarkt, aangezien ‘ie al binnen een paar weken het loodje heeft gelegd. Nu moet ‘ie ter reparatie weg, dus ik heb drie weken lang een vies huis. Chill.
Frikadellen uit EltenJe hebt in best veel Duitse winkels zulke manden en een spaarpotje staan. Kun je geld en spullen of eten geven voor dieren… ?♥️Geld voor de diertjesKan íemand me even uit deze shock halen? WAT IS DIT? Ik had het moeten kopen, hè?
Noodles van Pringles
→ Blogpost die vandaag online kwam: je mag veranderen wanneer je wil

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige week was het thema ‘vuurwerk, voor schut, vreten‘.

— Wat was jouw hoogtepunt afgelopen week?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Zo leuk om weer een nieuw weekoverzicht te lezen. Blij dat het zo goed met je gaat de laatste tijd in je nieuwe leefomgeving, dat verdien je ook <3

 2. Zo tof je e-book! Geweldige naam ook.

  Enne wat zijn dat voor frikadellen?

  1. Thanks! Zin in om het te schrijven en jullie meningen te horen! Maar de naam staat er nog niet bij? ?
   Dit zijn Duitse frikadellen, eigenlijk gewoon verkapte gehaktballen. HEERLIJK.

  1. Ja, ik vind het ook héél tof! En nu alweer zin in The Good Doctor. Kijk je Judas ook? Da’s ook één van mijn nieuwe favo’s.

 3. Wat gaaf dat je een e-book gaat schrijven! Ik ben heel erg benieuwd en ik wens je heel erg veel succes en plezier! <3

 4. Wat tof om je zo wat beter te leren kennen! En op welke gave plek woon jij? Wow! Fijn dat het goed met je gaat. En dat douchen bij kaarslicht moet ik ook maar eens proberen.

  1. Haha, dank je! Ik woon in Lobith — in Gelderland, tegen de Duitse grens. Het is hier fantastisch. En ja, probeer het! Ben benieuwd of jij het ook fijn vindt, haha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.