Zoek
Sluit dit zoekvak.
zelfstandig ondernemer nooit prijs verlagen

als ik nooit over geld na hoefde te denken

Vroeger zei ik altijd dat ik niet om geld gaf. Ja, lang verhaal kort: is veranderd. Ik heb wel zin in een potje met vet. Goud! Goud, bedoel ik. Dus ik begon als freelance tekstschrijver en maak werk van mijn blog en Instagram, want we weten allemaal: daar word je stinkend rijk van. Nou, goed, tot die tijd moet ik het maar even doen met fantaseren over hoe mijn leven eruitziet als ik nooit meer hoef na te denken over geld. Let op, dames en heren, hier spreekt mijn inner Dagobert Duck.

Een hondenverblijf openen

Oh, dreams. Ik zou zo graag alle honden die het slecht hebben een warm thuis willen geven. Ik adopteerde Vincie al, maar een mens kan nooit genoeg honden hebben. En elke hond verdient een topleven. Serieus — als ik bedenk wat voor invloed mijn hond heeft op mijn mentale gezondheid, de lessen die mijn hond me leerde en dat ik volop lekker word door mijn hond… hóe kan een mens dan slecht zorgen voor zo’n beessie? Ik ga elke keer weer een beetje kapot als ik lees dat een hond ergens vastgebonden is achtergelaten of als ik een reclame zie van DierenLot.

Naar Cuba, Jamaica en Amerika

Deze meid zal nooit een digitale nomade worden en van wanderlust heb ik ook geen last. Er zijn eigenlijk maar drie plekken die ik heel graag ooit wil bezoeken: Cuba, Jamaica en Amerika. Volgens mij word ik in New York al na een uur helemaal gek van alle prikkels, maar ja, als je toch geen zorgen hebt om geld, vlieg je gewoon effe terug. Of je huurt een heel hotel, zodat er geen andere mensen om je heen zijn. Jemig, wíe bedacht ooit “geld maakt niet gelukkig”?! Ik heb nog een appeltje met hem of haar te schillen.

Mustang kopen

Ja, hoe blij ik ook ben met mijn #baemw, ik zou ‘m zo inruilen voor een Mustang. Kijk nou. Dit wil je toch? Wat een bak. ???Dan neem ik er een Range Rover bij als boodschappenwagen.

Mustang

Een boek uitgeven…

Het blijft mijn grootste droom en ik ga dit jaar serieuze stappen zetten om hem te verwezenlijken: een boek schrijven en het uitgeven. En als er dan geen uitgever is die ermee aan de haal wil gaan, dan geef ik het lekker zelf uit. Huur een dik marketingteam in, stop het boek in alle kerstpakketten die je maar kan bedenken, leg alle bibliotheken ermee vol… Oh, yas.

… en dat verkopen in mijn eigen boekenwinkel waar je ook kan werken met jezelf of je mastermindgroepie en dat je dan ook thee en koffie kan drinken en lekkere taartjes en andere versnaperingen kan eten

En ik verkoop het in mijn eigen boekhandel. Dit is toch een grandioos idee? Dat ik dan over elk boek dat in mijn winkel ligt iets kan vertellen aan de klanten, want ja, natuurlijk heb ik alles gelezen. Oh, je wil hier een stukkie uit een boek lezen? Geen probleem, ga lekker zitten, ik maak een cappuccino voor je en wil je daar red velvet of appeltaart bij? Slagroom? Je laptop opladen voor je recensie op je blog kan trouwens, hoor. Genoeg ruimte voor stekkers!
Nou — je merkt het, ik zie het helemaal voor me.

Terug naar school (maar dan koop ik ook meteen mijn diploma)

Vroeger toen ik klein was, wilde ik als ik later groot was politie te paard worden, advocaat, psychologe of schrijver. Schrijver is aardig gelukt, maar de rest nog niet helemaal. Ik heb wel ooit op een politiepaard gereden en dat doe ik nooit meer, dus die opleiding sla ik even over. Maar het lijkt me nog steeds heel tof om rechten of psychologie te studeren. Ik tik dan wel even extra collegegeld af voor mijn diploma, want nog een scriptie schrijven zie ik niet zo zitten.

Ik ga nog even op zoek naar mijn geluksdubbeltje. Laat jij ondertussen effe weten hoe jouw leven eruitziet als je zwemt in de knaken? ?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

21 reacties

 1. Ik hoop dat je rijk wordt, want wat een mooie ideeën! Ik zie mezelf al helemaal zitten in je boekenwinkel :)

 2. Och, dat lijkt me ook wel fijn. Ik roep altijd dat als ik de staatsloterij win, ik per direct mijn baan opzeg en de dingen ga doen waar ik wel gelukkig van word. Dus dat wordt denk ik vooral tekenen, kleuren, fotograferen, en al het andere wat creatief is. Realiteit zal wel zijn dat ik vooral veel Netflix ga kijken op de bank, haha.

  1. Hahaha, Netflix is leve. Ik heb serieus mijn abonnement opgezegd, omdat ik hele dagen series aan het kijken was. Vond het zo zonde! Ben inderdaad liever creatief bezig — of ik lees een boek.

 3. Dat boek moet je gewoon uitgeven, ook zonder heel veel geld :)

  En ik wil ook graag komen werken in die boekenwinkel. Tegen die tijd heb ik wel allemaal leuke plannen en ideeën voor o.a. de mastermindgroep!

 4. Zo’n boekenwinkeltje lijkt mij ook wel wat! Ik zeg het soms om te grappen tegen mijn mama omdat zij ook zo’n boekenfanaat is maar misschien komt het er ooit van :D Als ik véél geld zou hebben zou ik de Land Rover laten repareren (mijn vriend is er nu mee bezig maar het duurt me allemaal te lang :p) en er gelijk voor hem ook een kopen, ons huis laten verbouwen en nog wat hondjes erbij nemen en ik zou zeker ook een reisje maken naar de VS en Australië en Ijsland. Eigenlijk allemaal dingen die zonder het groot lot ook wel kunnen maar waar je dan wat meer tijd voor uit moet rekken om alles bij elkaar te sparen.

  1. Doen! Dan kom ik wel bij je werken. Of de hele dag thee drinken en taart eten. En ohhh, heb je een Land Rover? Hoe fantastisch is dat! Goals, hoor. Mm, ja, bijna alles kan wel zonder de loterij te winnen maar ja, het zou wel lekker zijn.

 5. Super leuk,

  Mijn enige droom in leven is eindigen in Los Angeles en hier zou de deur altijd open staan voor je. Een wat blauwere zee, de betrouwbare zon en alles wat mijn hartje begeert binnen een uur van mijn voordeur. Ge-wel-dig.

  Pracht ideeën, voor sommige heb je veel minder geld nodig dan gedacht. :)

 6. Mijn eigen goede doel stichting maken en mensen helpen, de stichting Hulphond en Blinde geleiden hond steunen, En dan nooit meer werken en alleen maar leuke dingen doen. Veel op vakantie en meerdere huizen kopen en inrichten. En shoppen. Lekker veel shoppen.

 7. Dat wordt een leven met veel te veel voertuigen, ben ik bang.

 8. Voor de lol tuinen ontwerpen en mensen van planten voorzien. Zelf ergens op een boerderij wonen en zelf mijn eten verbouwen en honden en paarden heropvoeden.
  Reizen hoef ik niet meer, ik wil gewoon rust, alleen nog maar rust.

 9. Volg jou op Instagram. Leuke teksten en eerlijk positieve verhalen.
  Keek voor het eerst op je site.
  Het woord ”hersenscheten” trok mijn aandacht en dit stukje las ik als eerste.
  Ben zelf groot liefhebber van Oldtimers en van Dagobert Duck. Droom ook vaak over wat ik allemaal zou doen en hoe geweldig mijn leven zou zijn als ik genoeg geld zou hebben.

  Je bent herkenbaar én ik vind jou tof!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.