Zoek
Sluit dit zoekvak.
#bijdepsycholoog koffie

door de lens: psycholoog, paddenstoel, porsche

Deze week kocht ik bijna een Porsche, ging weer eens naar de psycholoog en zag ik de grootste paddenstoel sinds ooit. En kreeg ik op mijn kop bij de snackbar, omdat ik patat haalde in deze trui.

MAANDAG
Ik las de blogpost van Madelaine over waarom zij haar voertuigen namen geeft. Wat vinden jullie? Is het tijd m’n BMW om te dopen tot #baasbaemw?bmw 118iIk werkte vandaag (niks fotogenieks) en verheugde me al de hele dag op mijn avondeten. Ik kocht tapasschaaltjes bij Lidl (uiteraard voor een prikkie) en het is zó lekker. Dan knikker ik dus meteen heel mijn vriezer ermee vol. ??
TapasDaarna had ik uiteraard nog steeds honger (ik at meer dan wat je hierboven ziet, no worries) en pakte ik de chocoladekoekjes er maar bij. Je kan geen Bridget Jones kijken zonder versnaperingen.
Chocolate chipEven zonder grappen: ik lag al voor elf uur in bed! Ik ga daar zó lekker op. Een nacht van zeven uur is voor mij echt perfect. Tijd om nog even te mediteren en weer helemaal zen(neke) te worden.
Vroeg naar bed

→ Blogpost die vandaag online kwam: afval, auto’s, asmr

DINSDAG
Ik vraag me dus altijd af of hier een piano op mijn hoofd valt of dat er een schat begraven ligt. Natuurlijk riep ik hier de hulp van Twitter in.
Schat of piano
Ik kreeg een SUPERgrote poster van Harry Potter en jullie hebben geen idee hoe blij dit me maakt. Die gaat een mooi plekkie krijgen.
Poster Harry PotterIk at pizza achter de iMac, want ik had een belafspraak met een klant en wilde nieuwe tips maken voor in mijn stories op Instagram. Schrijftips, ondernemerstips en tips voor persoonlijke groei. Als je benieuwd bent — je vindt ze in de highlights.
Pizza achter iMacGrenzen
→ Blogpost die vandaag online kwam: goed genoeg

WOENSDAG
Ben dus al een tijdje gefascineerd door deze unit. Kijk hoe groot het is! En ik ben dus helemaal confuus, want waarom groeien er nu al paddenstoelen als we zo’n hete en droge zomer hebben gehad? Iemand die dit weet?PaddenstoelIk vond Vince heel zielig, want er zaten allemaal stekelbollen in zijn vacht. En ik vond mezelf ook zielig, want ik wilde ze eruit trekken en stak vervolgens alle stekels in mijn eigen hand. Lekker goings.
Vince vachtDit wil je toch opvreten? ?❤️Lieve Vince
DONDERDAG
Net als vorige week ruimden Vince en ik weer zwerfafval op…
Herdershond ruimt op
… en karma stond helemaal aan mijn kant, want tussen ander afval vond ik €0,20. #rentenieren20 centFast forward naar de avond, het moment waarop ik lekker burgerlijk reclamefolders aan het doorspitten was. En kijk nou hoe leuk die boekenlamp is!
Boekenlamp Makro

→ Blogpost die vandaag online kwam: de tattooverzamelaar

VRIJDAG
Mocht weer naar therapie vandaag. En #bijdepsycholoog hebben ze goede koffie. Da’s boffen. Het was een goede sessie en moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel heel erg naar uitkeek na de achtbaan van afgelopen weken. Het is echt zo fijn om mijn groei te voelen en te zien. Kost me wel altijd bergen energie en ik heb vaak hoofdpijn erna, dus meestal plan ik een rustige dag in. Vandaag is het different biscuit, want ik heb een berg aan werk.
#bijdepsycholoog koffie Eerst beginnen met orde scheppen in mijn planning en mijn hoofd. Ben nog steeds zo blij met mijn Passion Planner. En die quotes… ?Passion Planner quoteTijd voor telefonische interviews! Vind ik altijd zó leuk om te doen. Extra pluspunt is dat het in pyjamabroek kan. En zonder bh.Telefonische interviewsIk maakte ook een template om te delen in mijn stories op Instagram. Dit idee zag ik bij Femke en ik vind het leuk jullie meer te laten zien van mijn werk als freelance tekstschrijver.
To do freelennseToen ik Vince uitliet, zag ik ineens dit tafereel. Blijkt iemand stokjes in drollen te steken met een briefje eraan waarop staat dat het een drol is. ?Drollen met stokjesOm 11 uur ging ik lekker naar bed. Op zaterdag ook op tijd opstaan is namelijk mijn lievelings, dus ja. #yunggranny

ZATERDAG
Dit schijnt dus een heel ding te zijn: nieuwe deuren voor de Prinses Beatrixsluis. Een paar weken geleden stond het vol met pers bij het inhangen van de eerste nieuwe deur. Dit ding weegt gewoon 490.000 kilo, hé. Je zou ‘m op je kleine teen krijgen. Dit is inmiddels al de derde deur en als je er meer over wil lezen, kan dat op de Facebookpagina van de Prinses Beatrixsluis.
Nieuwe sluisdeur Prinses Beatrixsluis
Thuis kroop ik onder een deken op de bank en werkte ik aan dit weekoverzicht. Met een cappuccino in de hand en mijn hond aan mijn zij. Lievelingsochtenden.
Freelance tekstschrijver werk bankHet is maar goed dat ik steeds meer kinderen in mijn omgeving krijg. Ik zag al deze dikke bakken bij Makro en wilde serieus een verkoper aan het jasje trekken en zeggen ‘nou, pak maar in’. Niet gedaan. MAAR KIJK DAN. Dit had ik echt zo nodig toen ik klein was.
Porsche Makro‘s Avonds keek ik wat vlogs, las ik blogposts en dronk ik gin-tonic. Zat op dat moment echt heel erg gelukkig te zijn. ✨
Zaterdagavond vlogs kijken
ZONDAG
Adem in, want er zit liefde in de lucht. Oké, zweefteef-alert, maar ik vind het zo fijn. Elke ochtend tijdens mijn wandeling, ben ik zo dankbaar voor alles om me heen. De bomen die zuurstof maken, het water dat zo’n ontspannend geluid maakt, vogels die muziek voor je maken. Het is mooi. Ik visualiseer altijd dat de natuur energie naar me uitstraalt. Is toch fantastisch om dat te mogen ontvangen? 
Vreeswijk zondagochtend
Hierna plofte ik weer op de bank met mijn MacBook en een kop koffie, deed ik de was en maakte ik dit weekoverzicht af. En… ik maakte broodjes hamburger voor lunch!
Hamburgers bakkenBroodjes hamburgerDe week aftoppen met een nieuwe gin. Hier was ik al een tijd benieuwd naar en nu kan ik ‘m eindelijk proberen. Want je weet: zonder gin wordt het tonics.
GIN MAR

Vorige week was het thema van het weekoverzicht ‘afval, auto’s en asmr‘. Wil je meer zien van wat ik doe? Ik ben hartstikke volgbaar op Instagram, Twitter en Facebook en ik heb natuurlijk een keihandig overzicht van álle weekoverzichten.

— Hoe was jouw week?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Je bent zo’n leuk herkenbaar mens! Ik lief je gedichtjes, je zelfspot en je eerlijkheid!

 2. Want zonder gin wordt het tonics… Te hilarisch! Dit word mijn nieuwe quote! Misschien zelfs wel een tattoo?! ?? En jaaaa, I ❤️ gin tonic!

 3. Afgelopen week deed ik twee dingen die ik al te lang niet meer had gedaan: salsa en motorrijden. De conclusie was hetzelfde: ik kon het nog.

  Als ik nu een peuter was had ik ook wel zo’n 918 Spyder willen hebben. Maar een echte serieuze trapskelter rijdt veel beter en gaat veel harder ;)

   1. Omdat de motor hier wel in de tuin staat te lonken, maar ik toch vaak voor het alternatief kies (da’s dus de auto of zelfs de bus). Dat rijdt niet half zo leuk maar het bespaart me die verplichte verkleedpartij…

    En salsa is leuk, maar het gaat zo lastig in je eentje en tegen de tijd dat ik de zin heb gevonden om te kijken waar er een feest aan de gang is, staat Netflix al weer aan. Je kent het wel ;)

    1. Oh, wow, de bus! Diepe buiging dat je daar vrijwillig voor kiest, haha. En Netflix opzeggen helpt! ;-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.