Zoek
Sluit dit zoekvak.
Femke Kamps Fuck the quarterlife crisis

fuck the quarterlife crisis

Ik kon er niet omheen, want qua promotie heeft Femke het goed voor elkaar. Al maanden wist ik dat Fuck the quarterlife crisis uitkwam en ik heb er stiekem toch wel een beetje op zitten wachten. Ik las allerlei lilleke reacties over hoe ‘we’ ‘ons’ aanstellen en dat het in de mode is om burn-out te raken of er tegenaan te hikken. Des te meer reden om naar Broese in Utrecht te gaan en Fuck the quarterlife crisis af te rekenen. Ik liet het natuurlijk ook inpakken, want #treatyoself. Goed, wat ik dan van het boek vind? Mijn recensie over Fuck the quarterlife crisis lees je hier. Joe.

Fuck the quarterlife crisis: de inhoud

Het zal je niet verbazen als ik nu schrijf dat Fuck the quarterlife crisis over de quarterlife crisis gaat. (Het zal je misschien ook niet verbazen als ik je vertel dat dat echt een rotwoord is om te tikken!) Twintigers maken ontzettend veel keuzes. Waar je vroeger ‘makkelijke’ keuzes maakte, zijn ze tegenwoordig levensbepalend. En dan is er ook nog eens Ontzettend Veel Keus. Keuzestress, prestatiedruk en chronische twijfel gaan hand in hand met de twintigerjaren. Het aantal twintigers met een burn-out stijgt dan ook enorm. De druk is hoog en we kunnen van alles, als we maar druk zijn en bovenal niet middelmatig. Opeens slaat de twijfel toe en dan zit je middenin je quarterlife crisis.

In Fuck the quarterlife crisis bespreekt Femke (uiteraard een twintiger en ervaringsdeskundige) vier thema’s: sociale media, succes, relaties en geluk. Moeilijke vraagstukken beantwoordt ze en uitdagingen waar twintigers mee kampen stipt ze aan. In het boek komen verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen aan het woord, die het verhaal van Femke aanvullen. Fuck the quarterlife crisis is een praktisch boek met een knipoog naar twintigers. Gevuld met herkenbare anekdotes, tips en inspirerende verhalen om succes, geluk en vooral lekker jezelf te vinden. Zonder dat je 1.000 jaar naar Thailand moet. Uiteraard met geld van pap en mam, want dat doen natuurlijk álle millennials.

Recensie Fuck the quarterlife crisis Femke Kamps

Dit vind ik van Fuck the quarterlife crisis

Je kan me een beetje bevooroordeeld noemen omdat ik Femke al lange tijd volg, maar ach — laat ik maar van wal steken. Ik vind Fuck the quarterlife crisis een heel fijn boek. Leuk ook om te merken dat het boek bij veel mensen bekend is en dat er zovelen benieuwd naar zijn! Ik zette een foto van het boek op Instagram Stories en kreeg echt tientallen reacties met ‘En? Wat vind je ervan?’. Lucky you dus dat ik blog, want dat is nu hier te lezen. (En lucky me, anders had ik al die berichten los moeten beantwoorden, haaaaha.)

Anyway, ik lees de laatste tijd veel van dit soort boeken (denk bijvoorbeeld aan Generatie Ei) en ik vind de herkenbaarheid heel fijn. Femke beschrijft precies hoe ik me geregeld voel en het is fijn te weten dat je niet de enige bent. In dit boek stipt Femke precies aan waar ik zelf veel mee worstel. Ik loop dan ook niet voor niets #bijdepsycholoog. Ik probeer sociale media meer links te laten liggen, mezelf niet al te veel te vergelijken met anderen en ik zet me af tegen het hele druk moeten zijn. Eerder schreef ik al ‘dat ik maar wat doe‘ en dat ik soms gewoon heel bang ben. Ik wil vaker ‘nee’ zeggen en och, zo zijn er nog 25 andere levenslessen die ik in mijn tijd hier opdeed. Ik vind dat Femke het heel leuk, treffend en herkenbaar heeft beschreven. De persoonlijke stukjes vind ik erg leuk; sowieso ben ik fan van mensen die zo persoonlijk kunnen en durven te schrijven. Daarnaast vind ik de onderbouwing van coaches, onderzoeken en andere ervaringsdeskundigen waardevol. Ja, ik ben eigenlijk gewoon een beetje fan van Fuck the quarterlife crisis.

Dit boek las ik in een dag uit en ik denk dat ik het binnen handbereik houd voor als ik weer eens een keer in een dip zit. En, als ik dan toch één minpunt moet noemen: er staan wat taalfouten in, maar zolang het geen ‘zoiezo’ is, kan ik het nog aan.

PS: aangezien ik meer aan #selfcare doe, ben ik weer lekker aan het lezen geslagen. Vinden jullie ook leuk, bleek uit een poll op Twitter, want komend jaar ga ik maar liefst 50 boeken lezen én recenseren. Well, wish me luck. Dit jaar had ik als doel 30 boeken en daar ben ik al bijna doorheen. ??

♥ Waardering: 8.

Femke Kamps – Fuck the quarterlife crisis
Uitgeverij Thema / 2017 / 9789462721029
Fuck the quarterlife crisis is bij Bol.com te koop voor €14,95.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Leuk om te lezen! Ben momenteel ook in Generatie Ei bezig, zo te horen wordt dit de volgende op het lijstje.

  2. Jaaa! Ik ben er nog in bezig (bijnabijna klaar (iets met drie boeken door elkaar lezen)) en ik vind hem heerlijk! Wat jij zegt, herkenbaar en hier en daar ook met humor. Zeker het lezen waard!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.