Zoek
Sluit dit zoekvak.
#DIWMOTZBOEK

dit is waarom mensen op twitter zitten

Er was eens een meisje dat op Twitter zit en zij kreeg een mail met de vraag of ze goedkeuring gaf voor het gebruiken van haar tweet(s) in een heus boek. Zo’n fysiek boek, van papier. Met een kaft. Wat je in de boekenkast kan zetten. Dat meisje (en nog heel veel andere, jongens ook trouwens) ben ik. Dus toen ik het #DIWMOTZBOEK kon pre-orderen, deed ik dat meteen. Na 100 jaar wachten (oké, het was minder lang, maar ik ben gewoon niet zo geduldig) viel het dan eindelijk op mijn deurmat (dit is een leugen, vanwege mijn hond laat ik pakketjes vaak bij een afhaalpunt bezorgen, zo ook dit keer) en begon ik enthousiast met lezen. Ook dit is een leugen. Ik begon meteen enthousiast te zoeken naar mijn eigen tweet(s). Nou, ja, goed, uiteindelijk las ik het boek Dit is waarom mensen op Twitter zitten wel helemaal en dit is wat ik ervan vind.
Boek Dit is waarom mensen op Twitter zitten

#DIWMOTZBOEK

Ik denk dat je het al vermoedt: het #DIWMOTZBOEK is een verzameling van de beste tweets uit ons taalgebied. Volgens eigen zeggen is het een hilarisch zelfportret van Nederland door de ogen van Nederlanders, met onderwerpen die eenieder herkent. Elke dag sturen we massaal duizenden tweets het wereldwijde web op. Daar zit veel moois tussen. Zelfbedachte grappen, woordspelingen en aforismen – ik word niet boos als je hier de Van Dalle effe voor openslaat – zijn bij vlagen briljant. Aisha Scheuer beheert een website en een Facebookpagina die best lekker in de smaak vallen. Het platform Dit is waarom mensen op Twitter zitten (aka DIWMOTZ) is een heus begrip; maandelijks zien meer dan een miljoen mensen haar selectie van magnifieke tweets.

(Je mag mij natuurlijk ook volgen op Twitter. Zoals je nu dus zeker weet, ben ik enorm grappig.)

#DIWMOTZBOEK

Recensie Dit is waarom mensen op Twitter zitten

Grandioos, dit boek. Niet alleen omdat ik er zelf in sta, maar omdat ik vrijwel elke tweet ook terecht in dit boek vind staan. Omdat ik het ontzettend tof vind dat Aisha op een dag een Facebookpagina startte en er nu een boek is. Dat ze op de radio komt (als ze niet in de verkeerde trein stapt), een heuse boeklancering had en dat ze ‘gewoon’ echt iets geniaals heeft neergezet. Het is volgens mij ontzettend veel werk de juiste tweets uit te zoeken, te archiveren, alle mensen om toestemming te vragen en het is knap dat Aisha en Nick precies weten wat aanslaat. Want dat dit boek populair is, staat als een paal boven water. En is naar mijn mening volkomen terecht. Bij sommige tweets rolden de tranen over mijn wangen van het lachen. Leuk ook tweets te zien die juist van de wat onbekendere twitteraars zijn!

Wel een puntje van kritiek: wat kleine schoonheidsfoutjes in het boek, zoals een dubbele tweet en een fout in mijn gebruikersnaam (janken), maar dat mag de pret echt niet drukken. Over drukken gesproken: ik hoorde uit zeer betrouwbare bron dat dit in de tweede druk opgelost zal zijn. Je kan het dus gerust als schoencadeautje kopen. Of voor onder de boom. Maakt mij het uit.

♥ Waardering: 9.

Aisha Scheuer & Nick Muller – Dit is waarom mensen op Twitter zitten
Nieuw Amsterdam / 2017 / 9789046822845
Dit is waarom mensen op Twitter zitten is bij Bol.com te koop voor €9,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Oh wat tof! Lijkt me een leuk boek om er af en toe eens bij te nemen. Wel jammer dat je twitternaam verkeerd geschreven is.

    1. Ja, het is écht een heel leuk boek! En ach, het is maar één keer verkeerd geschreven en als mensen je willen vinden, doen ze dat heus wel. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.