Zoek
Sluit dit zoekvak.
Recensie Generatie Ei

generatie ei

Op de blog van Marlous zag ik Generatie Ei voorbijkomen. Zij beschreef de belangrijkste lessen uit het boek Generatie Ei en toen wist ik al dat ik dit boek graag wilde lezen. Mijn goede gedrag en ik vertrokken naar de boekhandel, en nog een boekhandel en nog een boekhandel… maar nergens was Generatie Ei te bekennen. Uiteindelijk bestelde ik het boek maar via Bol.com en inmiddels is het uit. Hier lees je wat ik van Generatie Ei vind, jij bofkont.

Hier gaat Generatie Ei over

Je raadt het niet, maar Generatie Ei gaat over generatie Y. De rasechte millennials die geboren zijn tussen 1985 en 2000. Deze generatie is lui en overschat zichzelf bij de vleet. Of is dat juist een vertekend beeld en willen we juist iets van onze levens maken? Terwijl dat knap lastig is, omdat we moeten kiezen uit een teveel aan mogelijkheden.

Rosa Surachno, de auteur van Generatie Ei, raakte net als veel anderen overspannen door haar te drukke bestaan. Ze dook in dit onderwerp en zocht uit waarom wij zo veel last hebben van hoge verwachtingen en prestatiedruk. Waarom geven we onszelf niet de ruimte om fouten te maken? Om de vragen te beantwoorden sprak Rosa met ervaringsdeskundigen, professionals en generatiegenoten. Het resultaat? Dit praktische (hand)boek om generatie Y de houvast te geven waar zo’n behoefte aan is.

Generatie Ei recensie

Dit vind ik van Generatie Ei

Door de blogpost van Marlous en de lovende verhalen op Instagram waren mijn verwachtingen van Generatie Ei hoog. Qua inhoud ben ik enorm onder de indruk! Maar, om ook maar meteen met de ietwat negatieve deur in huis te vallen: de schrijfstijl vond ik een beetje tegenvallen. Het leest een beetje als een scriptie. Niet vervelend en zeker niet slecht, maar het is niet mijn stijl. Je merkt ook dat bijvoorbeeld de inleiding veel vrijer geschreven is. De inleiding vond ik trouwens on point: daarin vertelt Rosa haar persoonlijke verhaal, wat haar kwetsbaar en benaderbaar maakt. Wat ik tegelijkertijd wel heel fijn vind aan dat het voor mij op een scriptie lijkt, is dat je constant onderbouwingen krijgt. Van experts, persoonlijke ervaringen van Rosa, ervaringsdeskundigen die ze spreekt en verwijzingen naar onderzoeken die al gedaan zijn.

Grote delen van dit boek waren voor mij herkenbaar. Eén van de redenen waarom ik Generatie Ei zo graag wilde lezen. En ik moet zeggen dat ik er toch wel een beetje van schrok en dat het confronterend is. Ben ik zelf ook totaal geen divergente denker meer? Waarom durf ík eigenlijk niet te falen? Niet doordat mijn ouders me nou zo enorm de hemel in geprezen hebben…

Wat ik wel een beetje mis: handvatten. Hoe ga je bijvoorbeeld om met overspannenheid? Maar goed, niet alles past ook in een boek van maar ‘zo weinig’ pagina’s en het is nu wel echt een praktisch boek dat je zo nu en dan open kan slaan als je weer eens aan je eigen bestaan twijfelt.

Of je nou van generatie Y bent of niet, ik denk echt dat dit boek een aanrader is voor iedereen. Voor generatie Y is het een ‘feest’ der herkenning, voor andere generaties zal het een eyeopener zijn.

♥ Waardering: 8.

Rosa Surachno – Generatie Ei
Lev. / 2017 / 9789400507654
Generatie Ei is bij Bol.com te koop voor €18,99.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Ik heb ook al een klein stukje uit het boek gelezen en ik had precies dezelfde gedachte over de schrijfstijl. De inleiding was echt heel leuk, maar daarna zag het er meer uit als een scriptie.

  2. Oeeeh, dit klinkt veel belovend! En aangezien ik ook een Y generatie persoon ben (hoe zeg je dit normaal;p?) maakt dit zeker nieuwsgierig dus ik zet hem op mijn lijstje!

  3. Leuk om jouw mening erover te lezen! Ik vond die schrijfstijl juist wel fijn, dat alles helder wordt onderbouwd met feiten. Zo vaak dat in van die Self help boeken meningen worden gepresenteerd als feiten! Maar misschien scheelt het dat ik zelf nog geen scriptie heb hoeven schrijven, en ook nog geen scripties van vrienden heb hoeven checken ;-)

    Ik geloof dat ze dit boek ook heeft geschreven naar aanleiding van/of op het idee kwam door haar eigen scriptie, vandaar misschien die schrijfstijl?

    1. Ja, ze heeft het inderdaad naar aanleiding van haar scriptie geschreven! Ik vind het ook niet per se erg, maar ik houd meer van een lossere schrijfstijl. En het onderbouwen vind ik ook zeker fijn. Heel leuk om te lezen over onderzoeken en tests die al gedaan zijn. Houd er sowieso van als dingen verklaard worden. :’)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.