Zoek
Sluit dit zoekvak.
herdershond in de sneeuw

door de lens: heel veel hond, heel veel eten en heel veel sneeuw

Afgelopen week stond in het teken van drie dingen: Vince, eten en sneeuw. Dus als je iets spannenders had verwacht, dan eh, ja, heb ik slecht nieuws voor je. Joe!

ZONDAG
Nadat ik onder de zonnebank was geweest en mijn billen had verbrand, had ik genoeg vitamine D opgedaan en moed verzameld om mijn Adwords-examen te doen. Buhhh, ik haalde een score van 74% en je moet 80% hebben om te slagen. Ben dus nog niet gecertificeerd. #bummer #ooklekkerjetegenslagenonlinedelen

Examen Adwords Search

Daarna was het tijd om mijn koffiemachine (als je benieuwd bent welke het is: het is de Saeco Incanto) voor de eerste keer te reinigen. Ik was natuurlijk volkomen in paniek, want ik ben niet zo goed met regels en heb een geduld van nul. Uiteindelijk lukte het en drink ik dus nog steeds goddelijke koffie. Ik bof.

Saeco Incanto reinigen

Om mezelf te troosten (en gewoon omdat ik in de Lidl liep en dacht ‘hé, dat is lekker en goedkoop, ik neem dat mee’) trakteerde ik mezelf op fish and chips. Ik heb geen frituurpan, want kluns en stank, dus ik gooide het gewoon in de oven. En het was lekker. Gratis tip van Flip: ga naar de Lidl en koop dit. Daarna gooide ik mezelf vol met gin. En een beetje tonic. En ik las weer een stuk in Vrij van Marnix Pauwels.

Fish and chips Lidl

Gin tonic

MAANDAG
Maandag was weer gewoon een werkdag, zoals eigenlijk elke dag, haha. Ik bestelde in het weekend het boek van Jiami: Niet wat jij denkt. Vandaag kwam ‘ie binnen. Samen met een bal voor Vince. Sindsdien doe ik niet anders dan gedwongen proberen die bal af te pakken, want daar wordt Vince vooral heel blij van. Ik verlies altijd.

Jiami Niet wat jij denkt

Op maandag kwam natuurlijk ook mijn vorige weekoverzicht online, waarin ik champagne dronk, vijfhonderd euro weggaf en een aanslag op mijn bankrekening pleegde. Iemand een rib over ter donatie?

DINSDAG
Eén van mijn vriendinnetjes is zwanger en ik bestelde een cadeautje voor haar. Vandaag kwam het binnen en ik kreeg er ook een hoop gratis leuke dingen bij! Het is ook zo makkelijk om mij gelukkig te maken, hè. Ik stuurde meteen een foto naar het desbetreffende vriendinnetje en dat vond ze gemeen, want ik wilde niet vertellen wat het is. Dat doe ik dus ook hier niet, ha. Verder las ik in één ruk Jiami’s boek uit en schreef ik wat ik van het boek van Tim Hofman vind.

Bestelling koetjes en kaartjes

WOENSDAG
Iemand zag het niet zo zitten om mij de deur uit te laten gaan. Ik heb moeten praten als Brugman, waarmee ik eigenlijk bedoel dat ik Vince een berg koekjes gaf om hem daar weg te krijgen. Na een half etmaal kon ik eindelijk naar kantoor.

Vince voor de deur

Na werk haalde ik eten bij de snackbar tegenover mijn huis. Ik moet echt verhuizen, want zodra ik de snackbar in mijn kielzog heb, heb ik honger en ben ik in staat een familiezak friet en meer te halen. Nou, goed, ik voelde me superavontuurlijk, dus ik bestelde eens wat anders dan normaal. Het werd o.a. een ‘krokodel’, wat precies is dat je denkt dat het is. Juist, een kroket die van binnen een frikandel is. En het was me een partij LEKKER. Ik heb meteen weer honger.

Krokodel

Verder ging alles weer jofel met mijn ruggengraat en lag De Hond Die Niet Op de Bank Mag bij me op de bank.

Vince op de bank

Oja, de blogpost die ik dus de dag ervoor schreef, over Gedichten van de broer van Roos van Timhofman, kwam vandaag online.

DONDERDAG
Fototechnisch gezien heb ik jullie op deze dag geen moer te bieden. Ik deed ook niets anders dan werken, eten (haalde een pizza voor lunch, de ene helft was salami en de andere helft margherita) en nou ja, dat was het wel. Kroelen en wandelen met Vince deed ik natuurlijk ook. En in de avond voerde hij zijn welbekende ‘ik-ben-heus-niet-moe-act’ uit.

VRIJDAG
Feestdag! Vrijdag was het drie jaar geleden dat ik bij Solvari ging werken. Mijn lievelingsmanager en marketingcollega’s gaven me de allerbeste cadeaus ooit. Namelijk een grote bak hachee, een grote bak erwtensoep en een gekookte worst. Allemaal van Slagerij van Es, want die winnen heel de tijd prijzen voor beste worstmakerij en zo. En dan word ik dus wildenthousiast en hongerig. (Het eten is zó lekker. Woon je in (de buurt van) Utrecht, ga daar dan effe een en ander halen, want ik gun jou ook op je tong piesende engeltjes.)

[ hier moet je even een foto indenken van dat eten dus ]

Op kantoor dronk ik nog bier, hing ik nog wat slappe verhalen op en daarna ging ik naar huis. Ik keek er al heel de dag naar uit om eten te bestellen: patat met gyros en een familiebak knoflooksaus. Ik at alles op. En met alles bedoel ik echt alles. Daarna viel ik in een foodcoma.

patat gyros het geveltje nieuwegein

‘s Nachts was ik dus wakker. Ik houd niet zo van een ritme. Hank Moody hield me gezelschap in het altijd gezellige Californication.

De blogpost die vandaag online kwam: wat ik vind van het boek Niet wat jij denkt van Jiami Jongejan.

ZATERDAG
HOERA, weekend! Uitslapen! Oh nee. Ik ging natuurlijk weer vroeg de deur uit voor de dikke Duitser. Eerlijk is eerlijk, we hadden wel een boel pret, want er lag sneeuw. En we liepen op een stuk waar nog niemand gelopen had. Alsof je voor het eerst met je mes in een pot Nutella gaat. <3

herdershond in de sneeuw
vreeswijk in de sneeuw

Het was onwijs mooi overal en dit stukje doet me altijd denken aan Kruimeltje. Je weet wel, die film van 100 jaar geleden. Grote kans dat ik hierin weer de enige ben, hoor. Maar ik wilde het toch eventjes met jullie delen.

Vreeswijk sneeuw

Verder deed ik boodschappen en at ik heel de dag niets. In de avond was het namelijk tijd voor sushi. Onbeperkt sushi. Heel Lekkere Sushi. De mannelijke versie van mij en ik aten Veel Te Veel, waardoor we daarna onszelf huilend in slaap wilden wiegen. We waren bij Shizen. Een aanrader als je in (de buurt van) Utrecht woont! Wel even reserveren ruim van tevoren, anders hebbie niks te eten.

sushi Shizen

Daarna kroop ik op de bank onder een deken en keek ik wat tv tot ik Vince weer uitliet. En we waren allebei weer een bonk geluk, want het sneeuwde keihard. Dat beloofde veel goeds voor de volgende ochtend!

Duitse herder in de sneeuw

ZONDAG
Ik was vroeg wakker, want net als tachtig jaar geleden toen ik nog jong was, had ik zin om te ravotten in de sneeuw. Helaas lag er niet zo’n dik pak als ik hoopte, maar alsnog: er lag sneeuw! Ik trok mijn schoenen aan (ook wat andere kleding trouwens) en nam Vince mee op pad. KIJK NOU. #jubelt

Duitse Herder sneeuw
Vreeswijk sneeuw bomen
Hond in sneeuw

Vince sneeuw

Sneeuw in Vreeswijk

Vreeswijk winter

Vreeswijk dorp sneeuw
Na het wandelen at ik voor tien en gaf ik Vince ook wat lekkers. (Ik weet niet waarom die video per se zo achterlijk groot moet, maar ik ben te lui en heb te weinig verstand van html om dit aan te passen en nou ja, dan kan je het in ieder geval goed zien.) Daarna sprong ik onder de douche en de rest zie je volgende week. De groeten!

https://www.instagram.com/p/BQaImYQg2V7/?taken-by=vincetheshepherd

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Haha, ik lees voor het eerst een weekoverzicht van je en I love it!

    Ben wel blij dat ik een hond van 12 kilo heb die ik even kan optillen als ze in de weg ligt ;)

    Nu wil ik trouwens sushi, een krokodel en die fish & chips. #nevernoteating

    1. Hahaha, hoera! Word er blij van als ik mensen blij maak. Een hond van 12 kilo klinkt tiltechnisch inderdaad een stuk beter. En sorry dat je nu zin hebt in al dat eten, haha.

  2. Hier ook geen ritme, dus ik wil nu eten. En weten wat er in dat cadeautje zit.

  3. Aaaah. Ik zit hier met een rommelende maag en opeens komt de friet met gyros voorbij. Arghhh! Moet me inhouden om niet naar de kantine te rennen, haha.

  4. Vandaag per toeval jouw blog ontdekt en ben meteen stapelverliefd geworden op Vince, wat een mooie hond zeg! Ik ga je blog zeker volgen. :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.