Zoek
Sluit dit zoekvak.
Recensie Niet wat jij denkt - Jiami

niet wat jij denkt

Jiami volg ik al een tijdje via het wereldwijde web. Toen ik ontdekte dat ze een boek uit ging brengen, was ik al enthousiast. Ik heb bewondering voor haar en kan veel van haar leren. Een paar dagen geleden bestelde ik eindelijk haar boek (#treatyoself) en las ik het. Nu voor jou de recensie van Niet wat jij denkt van Jiami Jongejan!

Waar gaat Niet wat jij denkt over?

Niet wat jij denkt gaat over Jiami. Ze is een van de succesvolste bloggers en YouTubers in dit kikkerlandje. Pas 16 jaar en ze heeft al zo enorm veel bereikt! En als je het mij vraagt, is er way more to come. Jiami trekt elke maand ruim 200.000 bezoekers naar haar blog en ruim 160.000 mensen hebben zich geabonneerd op haar YouTube-kanaal. Ik volg Jiami al sinds ze nog heel jong was en kreeg haar openbaring ook mee. Jiami is namelijk begonnen met bloggen toen ze afleiding nodig had vanwege haar eetstoornis: anorexia. In Niet wat jij denkt lees je hoe het bloggen en YouTuben het leven van Jiami veranderden.

Recensie Niet wat jij denkt Jiami
Wat vind ik van Niet wat jij denkt?

Je merkt dat het boek Niet wat jij denkt niet per se geschreven is voor mensen van mijn leeftijd, maar dat het eerder gericht is op de jongere garde. Ondanks dat heeft het verhaal van Jiami me wel geraakt. Natuurlijk omdat ik haar zo lang volg, maar ook als ik haar niet ‘kende’, zou het me raken. Het verhaal is zo geschreven dat je echt met haar meeleeft. Niet als in medelijden bedoeld, maar je voelt met Jiami mee. Ik ben er echt door geraakt. Qua schrijfstijl was het niet altijd mijn stijl en ik ontdekte helaas ook wat taalfoutjes. #taalnazi Wat me positief verraste: de vormgeving is echt heel erg mooi! Origineel ook om Jiami’s handgeschreven stukken (gedachten) tussendoor te zien. Mijn eindconclusie is dat ik het een goed boek vind. Ik denk zeker dat het goed is om een verhaal als dat van Jiami openbaar te maken. Om te laten zien dat je geen zwak persoon bent als je aan een eetstoornis lijdt. Om te laten zien dat er mogelijkheden zijn om uit je diepe dal te komen. Jiami is naar mijn idee een heel inspirerend persoon en ik ben zelfs trots op haar, terwijl ik Jiami niet persoonlijk ken. Nou ja, koop dit boek maar gewoon en lees het. Dan snap je wat ik bedoel.

♥ Waardering: 7,5.

Jiami – Niet wat jij denkt
Luitingh-Sijthoff / 2017 / 9789024574162
Niet wat jij denkt is bij Bol.com te koop voor €16,00.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Ik heb naar aanleiding van je review op Jiami’s blog het eerste hoofdstuk gedownload en gelezen. Ik moet zeggen, ik vind het inderdaad erg knap hoe ze dit heeft opgeschreven, zo persoonlijk. Ik twijfel nog of ik het hele boek in huis ga halen, maar de eerste paar pagina’s boeien me in ieder geval genoeg om het te overwegen.

  2. Ok ik ben overtuigd. Ga er na het boek dat ik nu lees aan beginnen.

  3. Ik heb ook het proefhoofdstuk gelezen en wil snel het hele boek lezen. Op dit moment ben ik nog even bezig in de nieuwe John Grisham maar daarna ga ik eens naar dit boek kijken.

  4. Leuk dat je hierover geschreven hebt..! Ik zat er namelijk al over te denken of ik ‘m ook wilde kopen of niet :-)
    Wat heb je een mooie blog! Liefs, Florentine

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.