Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: champagne, vijfhonderd euro winnen en een bedselfie

Ik weet eigenlijk niet of jullie bijzondere of spannende dingen verwachten te zien in mijn weekoverzichten, maar als dat zo is, moet ik je nu een beetje teleurstellen. Het enige bijzondere dat ik deed is €500 weggeven. Nou ja, scroll vooral effe verder als je wil weten wat ik nog meer deed. Fijne week, kinders!

ZONDAG

In de middag deed ik mijn belastingaangifte. Boring. Echt, ik ben te gierig voor een boekhouder, maar het liefst zou ik dit allemaal uitbesteden. Met cijfertjes ben ik gewoon een beetje een faalhaas en het verveelt me al na twee seconden.

Over cijfers gesproken… ik werd ook doodongelukkig van deze rekening. Ik moest weer allerlei belastingen betalen: watersysteemheffing en zuiveringsheffing. Ik snap wel waarom dit een aanslagbiljet heet, want het is met recht een aanslag op mijn bankrekening te noemen. Huilen met de pet op, hoor. Ik deed dus na de omzetbelasting ook maar meteen de financiën. Dan heb je alle ellende maar gehad.

Mijn verdriet verwerkte ik met chips en Vera Camilla. Ik ging wat blogs af en vond ook deze video van Mylene Cybele. Echt, als je iets moois wil zien, kijk dit dan. Het is echt prachtig. Ik schreef nog wat voor mijn blog en een versje dat eerdaags online komt. Daarna trok ik mijn hondenuitlaatkloffie weer aan en ging ik op pad met de Vince.

Vreeswijk

Vreeswijk
Ik had Zo Een Honger dat het idee had alsof ik van binnenuit aan het verteren was. Ik begon dus meteen aan het eten en maakte hamburgers waar je al bijna een hartaanval van krijgt als je ernaar kijkt.


De avond besteedde ik aan schrijven, lezen (ik lees nu Vrij van Marnix Pauwels), met een schuin oog naar darten kijken. Totdat Vince mijn aandacht opeiste. Eigenlijk hebben we de hele avond zo gezeten en is nu mijn linkerarm afgestorven. Het goede nieuws is dat hij me op een goed idee voor een blogpost bracht. Die staat inmiddels online: vijf redenen om een hond te nemen. Ik verwen jullie maar zeg, met al die nieuwe blogposts tegenwoordig. Net alsof ik ineens discipline heb enzo.

MAANDAG
Yay, een verse week! Tijd om weer allemaal mooie dingen te doen en thee te drinken uit een kittig kopje. (‘Kopje’ staat bij mij echt zo vet bovenaan mijn lijst van vieze woorden.)


Mijn lievelingsmotto is naast ‘shut up and write’ toch wel ‘work hard, play hard’. Dus als pauze heb ik wat pijlen gegooid richting het dartbord. Sommige pijlen belandden in de muur, maar ik bleek het toch nog niet helemaal verleerd te zijn. Ik won één potje (van de drie). Nah.


Van al dat werken en darten had ik enorme honger gekregen. Ik was blij, want het was tijd voor curry. Voor zevenendertig weeshuizen en mij en mijn lintworm.


Na het eten besloot ik uit te buiken en niets meer te doen. Behalve wat ik elke avond doe: kroelen met de Vince voordat ik ga slapen. Hij vindt het wel leuk, hoor. Soms.


DINSDAG
Vandaag was het één groot partijtje. Ik begon mijn dag met champagne (that is how I like it). Mijn goede voornemen om meer te drinken gaat echt best prima.


Na wat flessen achterovergeslagen te hebben, vertrok ik samen met een collega naar Nederhorst den Berg. Daar mocht ik namens Solvari twee mensen heel gelukkig maken met €500 korting op een klus die ze aan hun huis hebben laten uitvoeren. (Meer lees je hier.) Tot mijn grote vreugde hadden ze ook nog eens een pup. <3 Dit was mijn lievelingsdag.


Verder onderhandelde ik over een leuke samenwerking voor op mijn blog, liet ik Vince uit, lanterfantende ik een beetje en at ik snert. Oh, en ik verkocht eindelijk mijn uGGs. Money on my miiiind. #cleaningoutmycloset


WOENSDAG
Woensdag is qua foto’s echt een saaie dag. Ik ging naar kantoor, werkte tot laat en na het werk haalde ik wat te eten bij de snackbar. Daarna was het quality time met Vieze Vince.


DONDERDAG
Vandaag was ik meteen wakker. Ze zijn voor mijn huis aan het werk in de sluis. Het gevolg is dat ik sowieso elke ochtend uit mijn bed getrild word en dat ik ook meteen wakker ben door de enorme bouwlamp die op mijn raam schijnt. Top!


Na het werk keek ik Idols terug, want ik kon het woensdag niet zien. Wat is dat toch een grandioos programma.

VRIJDAG
Vandaag was ik onverwacht een half dagje vrij! En wat heb ik ervan genoten. Toen ik thuiskwam, rende Vince ineens de trap op. Hij doet dit nooit, want die open trap kan hij helemaal niet nemen. Halverwege viel hij dan ook naar beneden. Ik had slappe knieën en een gebroken hart. Vince heeft nergens last van, gelukkig. Ik kwam bij van de schrik en keek Celblok H terug.

Daarna wandelde ik een flink stuk met Vince. Het was zulk lekker weer!


ZATERDAG
Ohhh, dit was zo een luie dag, jongens. Het enige wat ik deed was wakker worden, boodschappen doen, wandelen met Vince en wat lezen. Ik vond het heerlijk. Heb dus ook maar één foto gemaakt. Wel met Vince uiteraard.


ZONDAG
Wat werd ik heerlijk wakker, zeg. Diep en lang genoeg geslapen. Wat je goed ziet aan mijn ogen, haha. Ik maakte deze foto voor een vriendin, omdat ik wilde laten zien hoe anders ik eruitzie als ik net wakker ben. Dikke ogen, dikke lippen en nou ja, mijn haar zit eigenlijk altijd wel zo.


Eenmaal uit bed gooide ik mijn was in de machine en nam ik Vince mee op sleeptouw. Het was mistig, maar hoe langer ik liep, hoe meer het opklaarde. Het zonnetje probeerde telkens door de mist heen te breken en dat was prachtig op de dijk.Na het wandelen met Vince propte ik vijf geroosterde boterhammen naar binnen. Moest even een goede bodem leggen, want ging iets heel inspannends doen. Achttien hele minuten onder de zonnebank. Da’s afzien, hoor. Terwijl ik dit tik, ben ik nog aan het bijkomen.


Kijk eens even hoe lekker bruin ik ben geworden, jongens. Die Veerkamp naast me en ik zijn vandaag drie jaar bevriend, vertelde Facebook ons. Dus dat vierden we dan maar. Hieperdepiep!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Enerverend en vermoeiend, dat leven van jou! Gedurende een dagje kan het misschien nergens op lijken, maar wanneer je het allemaal zo opsomt…. pfffff ik word al moe bij de tweede dag van jouw week :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.