Zoek
Sluit dit zoekvak.
getting shit done als je hoofd er niet naar staat

getting shit done als je hoofd er niet naar staat

Ik heb mist in mijn hersenen (bepaalde personen in mijn omgeving zouden nu zeggen ‘haha, je bedoelt ‘ik mis hersenen’, dus ik kop hem zelf maar alvast in) en ik krijg dingen niet gedaan. Irritant, vertragend, vermoeiend, stom. En stomme dingen, daar houd ik niet zo van. Dus dan ga ik maniertjes bedenken om er vanaf te komen en omdat ik toch graag weer wat wilde schrijven en omdat ik gewoon liefhebbend ben, deel ik ze met jullie.

Breng tijd door in de buitenlucht

Ik wilde natuurlijk weer lekker mijn propaganda gaan spuien met ‘adopteer een hond, want dan ben je veel buiten en val je ineens vet veel af (dat maakt natuurlijk eigenlijk precies niets uit in een wereld waar alles om het innerlijk draait, vandaar ook mijn selfie bij deze blogpost #knappie #powervrouw #girlboss). In ieder geval, ik heb gemerkt dat het leven buiten de vier muren ook best prima is. Sinds ik mezelf tot Chef Getting Shit Done heb gekroond (dat is zeg maar nu, tijdens het tikken van deze blogpost), realiseer ik dat mijn beste ideeën komen als ik buiten ben. Blijkt er dus gewoon al eerder een slimmerik te zijn geweest die hier onderzoek naar deed! Gevalletje gras voor je voeten wegmaaien is dit. Nou ja, ik wilde het wiel niet opnieuw uitvinden, dus ik vertel je gewoon wat er uit dat onderzoek kwam. Als je niet genoeg beweegt, houd je meer spanning en stress vast. Wat dus eigenlijk wil zeggen dat je beter kan nadenken en je beter kan concentreren als je wél veel beweegt. (Ik snap dat niet, waarom zijn beweeglijke adhd’ers dan zo snel afgeleid?)

Ontdoe je van alle zooi

En met zooi bedoel ik dus ook echt álle zooi. Ik ben momenteel al mijn oude kleding aan het weggooien, verwijder alle oude foto’s van mijn iPhone, knikker eindelijk die gesprekken op WhatsApp met een veel te gestoorde scharrel weg en oh, die vriend waar je nog een afspraak mee zou maken, ik vertel hem dan ook maar meteen dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. Het geeft me rust en het levert me zelfs tijd op. Ik ruim op, in de breedste zin van het woord (of 3) en ik merk dat daarmee ook mijn hoofd leger wordt. Daar zijn dus complete boeken over geschreven, dus die wetenschappelijke onderbouwing laat ik even voor wat het is.

Maak lijstjes op een goede manier

Ik vind het altijd heerlijk om te werken met lijstjes. Maar! Maak je lijst niet te lang. Geloof me, dat gaat je benauwen en dat maakt je nog minder productief dan je al was. Een goede lijst maak je door je taken in volgorde van belangrijkheid neer te pennen en ze ook op die manier af te werken. Geef je taken een tijdsindicatie mee, dan kan je beter inschatten of je lijst haalbaar is. En natuurlijk plan je ook je pauzes in. Daar mag je best lief voor jezelf zijn in de periodes van watten in de kop. (Het helpt ook wel eens om dingen op je lijst te zetten die je al gedaan hebt. Supernep natuurlijk, maar het voelt wel lekker om het ook meteen weer door te kunnen krassen en dan heb je aan het eind van de dag het idee dat je echt megaveel gedaan hebt.)

ps: die watten in mijn kop hebben me dus wel mooi een blogpost opgeleverd. Da’s toch ook een knap staaltje omdenken.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Wat jij beschrijft ben ik nu ook aan het doen. Kleding weg en andere troep uitzoeken. Het levert echt rust en ruimte op en dat is zo fijn!

  2. Dit heb ik nu dus ook: mijn hoofd zit zo vol dat ik dingen niet gedaan krijg. Maar lijstjes maken helpt inderdaad ook goed! En dan niet te veel dingen er op zetten idd. Ik gebruik sinds kort nu Wunderlist en ik moet zeggen dat ik dat erg prettig vind werken :)

    1. Ik maak dus echt nog gewoon lijstjes op papier, haha! Heb veel van die apps geprobeerd, maar niets is voor mij beter dan de papieren versie. Hopelijk is je hoofd snel weer leeg! :-)

  3. Hier heb ik momenteel zo ontzettend veel last van.. Krijg het alleen niet opgelost haha.

  4. Toevallig dat ik exact vandaag zo’n futloos dagje heb, vreselijk. Je wil wel heel veel dingen doen, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dan maar even een rondje lopen buiten!

  5. Echt hoor, zooi in je huis/kamer zorgt voor nog meer zon in je huis. Lekker wegdoen dus en een beetje frisse lucht wil ook altijd wel helpen :)

  6. Ik heb ook af en toe zo’n bui inderdaad :) Bedankt voor de reminder, want het wordt weer eens tijd dat ik me van alle zooi ontdoe!

  7. Hahaha dat doe ik ook wel eens ja. Taken op de lijst gooien om vervolgens af te strepen omdat je ze nét hebt gedaan.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.