Ik ben supersnel afgeleid en dit is waarom dat fantastisch is
hersenscheten, persoonlijk

ik ben snel afgeleid en dit is waarom dat fantastisch is

Zonder geintjes, ik wilde deze blogpost gaan tikken en ben dus na het openen van ‘een nieuw bericht’ weggelopen. Daar kwam ik natuurlijk pas achter toen ik weer terugkwam bij mijn laptop. Het is heerlijk, jongens. Werkelijk. Het is zondag, de zon schijnt volle bak op mijn veel te witte lichaam (#sayyestothemelkfles) en ik geniet van het aanblik van de bootjes voor mijn huis. Ik raad het iedereen aan om bij een sluis te gaan wonen, want oh, wat maak je een hoop mee. En dat ‘een hele hoop meemaken’, dat is precies waarom het zo grandioos is om snel afgeleid te zijn. Ik heb profijt van het feit dat ik supersnel ben afgeleid. (Die zin is écht een prima uitsmijter!)

Je hoort en ziet alles

Ik krijg een hoop mee van wat er om me heen gebeurt. Alle gesprekken volg ik, alle vlinders zie ik voorbij fladderen en ik zie het meteen als je langsloopt en je hebt nieuwe kleding aan. Met een beetje mazzel complimenteer ik je er ook nog mee.
Het leven is één grote inspiratiebron.

Je hebt meer hersenmassa

Als je snel afgeleid bent, heb je meer hersenmassa in de linker pariëtale kwab. Ja, precies, da’s dus het deel van je hersenen dat de zintuiglijke informatie verwerkt. Je hebt er geen moer aan, want juist door die extra massa vergeet je meer, maar het is natuurlijk wel een puik verhaal op feestjes én een prima excuus voor net die ene kilo die je altijd teveel weegt. (Samen met die zware botten zit je al gauw op vijf kilo. IDEAAL!)

selfie snel afgeleid

oja ff selfie tussendoor, want ik zag in de weerspiegeling dat mijn haar best wel oké zat, oja, mijn haar, ik moet nog spray kopen – ff op mijn boodschappenlijssie schrijven

 

Je ontdekt dingen steeds weer opnieuw

Ik doe dus altijd 3408 dingen tegelijk. Ik heb minstens evenveel tabbladen openstaan in Chrome, ik schrijf allerlei stukken tegelijkertijd en tussendoor lees ik ook nog mijn mail, maak ik dus selfies en ga ik even wat eten maken. #nevernoteating Maar het voordeel hiervan is, dat als je terugkomt bij wat je aan het doen was, je weer helemaal blij wordt. ‘Oja, ik was begonnen aan een blogpost over snel afgeleid zijn. Leuk!’ O, en over ontdekken gesproken: als je dus de helft van je boodschappen bent vergeten (ik kom thuis met dingen die niet op mijn lijstje stonden en zonder dingen die wel op mijn lijstje stonden), is het best creatief koken. Ontdek je nog eens nieuwe recepten. Jippie. (Of je haalt gewoon patat.)

Hoe slimmer je bent, hoe sneller afgeleid

Dit zijn dus nieuwtjes waar ik iets mee kan. En als een psycholoog het zegt, is het waar. Uit onderzoek is gebleken dat slimme mensen willen reageren op alle prikkels die de hersenen binnenkomen. Als een idee bij ze oppopt, vinden ze het lastig daar niets mee te doen – want elk idee is even magnifiek.

Eigenlijk ben je dus gewoon een toppertje als je het eind van deze blogpost helemaal niet hebt gehaald. You ruuuule, Einstein. (Ik wou dat ik een euro kreeg voor elke keer dat ik afgeleid was en dan zou ik er een hé kijk een puppy!)

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply yvonne 09/05/2016 at 06:30

  Hear Hear! De pluspunten hiervan had ik nog niet zo bekeken hahaha. Maakt mij blij op de vroege ochtend!

  • Reply freelennse 09/05/2016 at 08:56

   Joepie! Dat maakt mij dan weer blij.

 • Reply Naomi 09/05/2016 at 06:33

  Haha maar ik vind het dus ook heerlijk dat ik steeds vaker besluit dat ik niet met ál die prikkels steeds iets hoef te doen. Dat als er een prikkel omhoog komt ik zelfs mijn afleidskills gebruik om het express niet te doen want ja over 5 minuten ben ik toch vergeten dat ik het wilde doen. Nee maar serieus, ideaal dat ik nu een maniertje heb gevonden om wél dingen af te krijgen en toch constant ‘afgeleid’ te zijn.

  Life is fab.

  Overigens wilde ik je post helemaal niet lezen. Ik wilde serieus iets anders opzoeken op internet, maar je raadt het al…

  Ik raakte afgeleid.

  • Reply freelennse 09/05/2016 at 08:56

   Hahaha, ik vind je afsluiter grandioos. Maar wat is dat maniertje? I wanna knowwww.

 • Reply Jantine 09/05/2016 at 09:11

  Yayyy!
  Ik ben een keer of tien weggelopen voor ik bij überhaupt deze blogpost aankwam denk ik? Heb nog een paar andere tabbladen geopend … Ik kan het op mijn leuke combinatie aan chaotische dingetjes gooien, of dus gewoon op dat ik heel erg slim ben, en dat is veel leuker! :D

 • Reply Rob 09/05/2016 at 10:21

  In een keer uitgelezen. Oeps…

  • Reply freelennse 09/05/2016 at 10:26

   Zegt dat dan iets over jouw intelligentie of over mijn schrijfkunsten? #hamvraagvanvandaag

 • Reply Yvette 09/05/2016 at 11:35

  Helemaal mee eens dit! Drie werf hoera!

 • Reply Rachel Kromdijk 09/05/2016 at 14:01

  haha dus eigenlijk ben ik gewoon rete slim heerlijk! en mijn oog valt ook echt op alles vooral als ik bij een raam zit.. haha geen concentratie…

 • Reply Fleur 09/05/2016 at 19:47

  Hahaha wat heb je dit geweldig geschreven!
  En wat fijn om te lezen dat er dus gewoon een hele logische verklaring voor is en nog beter; dat het alles behalve expres gaat of erg is! Hilarisch!

 • Reply Patricia 09/05/2016 at 22:06

  Wat een verademing dat er meer van zulke mensen zijn ;) ik heb ook van die momenten, van de hak op de tak. En ein-de-lijk iemand die ook allemaal tabbladen open heeft staan :D allemaal, dit moet ik later eens lezen dingen.
  Wat schrijf je leuk! Zal es wat vaker komen neuzen :-)

  • Reply freelennse 10/05/2016 at 08:54

   Haha, krijg jij ook altijd op een gegeven moment een error in je hoofd van al die tabbladen? Dank je wel, wees welkom hier! :-)

 • Reply Emmy 10/05/2016 at 09:33

  Leuk leuk en o zo herkenbaar.

 • Reply Dagmar 10/05/2016 at 12:07

  Hahaha, ik ga mijn best doen om dit gebrek aan focus net zo vrolijk te interpreteren als jij. Deel hem op mijn Tekschrijvert FB ;)

 • Reply Mariska 10/05/2016 at 13:10

  Behalve dat dit leuk geschreven is ben ik het er mee eens hoor, het is toch veel leuker om veel meer van de wereld mee te krijgen?

 • Reply Rusha 17/05/2016 at 15:12

  Dit laat mij al een stuk minder schuldig voelen. Terwijl ik probeer te leren voor mijn examens en nog tig andere dingen aan het doen ben. Awesome artikel

 • Reply Bonsje 17/05/2016 at 15:30

  hahahaha zo herkenbaar! heeeeej een meeuw!…….

 • Reply Milou 10/06/2016 at 22:49

  Haha leuk artikel! en heel herkenbaar haha
  xx

 • Reply anna 02/07/2016 at 22:42

  Haha wat een leuk artikel! En mega herkenbaar. *Waaaar was ik ook alweer* haha.

 • Reply Corinne 06/09/2016 at 15:12

  Ahhhh herkenbaar. Ik denk dat ik hoogbegaafd ben hahaha. Ik las je blog en dacht ondertussen aan de reiger die ik gister zag en waar ik direct een gedichtje over in mijn hoofd had, en over het opruimen van papieren en dan weer afgeleid worden door een kaart die ik kreeg enz enz enz. Oh en dan ineens in mijn hoofd mevrouw den Dolder met muizen op de zolder. Brood, dat moet ik niet vergeten zometeen.

  Kortom. Enjoy the storm!

 • Reply Emma 20/01/2017 at 13:16

  Hahaha this is só me!

 • Reply Willem 04/02/2017 at 12:21

  Helemaal zo slecht nog niet dus! Ik heb de informatievariant, ik wil over alles… alles weten. Lees ik iets over zus, wordt er weer gelinkt naar zo. Ja, dan moet ik dus daar ook weer alles over lezen. Lees ik straks wel verder over dat eerdere. Ohh nieuwe links naar andere onderwerpen, etc. etc.

  Dus ben ff het internet aan het downloaden.

  • Reply freelennse 09/02/2017 at 16:12

   Hahaha, laat je het weten als je het internet hebt uitgespeeld? ;-)

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.