Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: verbouwen, verjaren, vereeuwigen

Het heeft even mogen duren, maar hier is-ie eindelijk: een nieuw weekoverzicht! En dat duurde zo lang dat het eigenlijk een anderhalve-maand-overzicht is. Ik neem je mee in mijn verbouwing, mijn verjaardag, bepaalde levenskeuzes en nog veel meer. It’s a lot. Dank je wel dat je er weer bent! 🥰

VERBOUWEN
Eindelijk, eindelijk, éindelijk. De verbouwing begon. Inmiddels was het al zo lang geleden dat alles gekocht en geregeld was, dat ik bijna niet meer kon wachten. Tegelijkertijd is die tijd voorbij gevlogen, hoor. Het moment dat ik naar het vakantiehuisje vertrok stond ineens voor de deur, haha. Maar een paar dagen daarvoor had ik het toch even moeilijk. 👇🏻

Die verbouwing dus. Er gebeurde heel wat: alle kozijnen en deuren vervangen, de badkamer vernieuwen, spouwmuren isoleren, een spanplafond erin… Ook kwam er een nieuwe tafel en is inmiddels de tuin he-le-maal leeg. 😱 Oké, let’s go, ik neem je mee.

KOZIJNEN

Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het verbouwen en tegelijkertijd doorwerken erg onderschat. Hoewel ik een huisje huurde om überhaupt door te kúnnen werken, ben je toch al gauw een paar uur per dag kwijt aan ‘even kijken’, beslissingen maken en slap ouwehoeren met de werklui. 🤪 Een fotootje tussendoor, toen het kozijn rechts erin zat. En er later weer uitging…

Je ziet het misschien niet zo goed op de foto, maar het kozijn rechts zit wat meer naar achteren dan die andere twee. Dat was in de oude situatie ook al zo, maar toen alle kozijnen hier vernieuwd waren, stoorde ik me er ineens aan. De mannen van KKM — het bedrijf dat de kozijnen plaatste — waren het met me eens én zeiden dat het wel mooi was om de antraciet platen die eerst alleen tussen de twee ramen links zaten, helemaal door te trekken. Knap staaltje more selling, want ik viel ervoor. Kijk maar.

Wat dat more selling betreft: houd er rekening mee dat een verbouwing altijd duurder uitvalt. Bijvoorbeeld omdat je toch andere keuzes maakt of omdat iets niet kan zoals je het bedacht had. Deze gevel kwam al op zo’n €4.000 meer uit, dus dat loopt aardig op. Maar ik ben dan weer wel heel blij met de keuze en hoe het er nu uitziet. 🙏🏻

BADKAMER
Waar ik ook al zó lang naar uitkeek: de badkamer. Wat erin zat was absoluut niet mijn smaak. Sterker nog: ik vond het lelijk. Het werd ook wat viezig — de kitranden en de plastic rand onder de douchedeur, wat ik met geen mogelijkheid meer schoon kreeg. Ik wilde ook héél graag een bad, dus dat moest geregeld worden. En het slopen ging heel snel… De badkamer is gekocht bij Sanidirect in Duiven en geplaatst door bouwservice John van Cleef.

En het is zó mooi geworden. Het is nog niet helemaal af — het plafond en wat houten latjes krijgen nog een lik verf en dan mogen de spotjes erin. Ook hier weer meerwerk: de lampen die erin zaten, kwamen niet mooi uit met de douchecabine en vielen toch ook wel heel erg uit de toon. Dus het plafond is gestuukt en er zijn nieuwe spots geplaatst. Wederom: heel blij om dat ook (extra) te laten doen! En wat is het fijn om hier in bad te liggen… 🥰

SPANPLAFOND
Al sinds ik hier woon een doorn in het oog: het systeemplafond. Mijn huis was vroeger een winkel en daarna een B&B. Tijd om dat aan te pakken… Het spanplafond is geplaatst door Plameco. Hier was een groot deel van de voorbereiding gedaan, zoals de verlichting en het houten frame om het plafond te kunnen spannen.

Het was een hele klus! Voorbereiden duurde wel het langst — het doek spannen was zo gepiept. Uiteindelijk duurde dit drie dagen.

En dit is het resultaat… 🥰

SPOUWMUURISOLATIE
Waar je dan weer niks van ziet, maar waar ik ook blij mee ben: spouwmuurisolatie. Gedaan door Isolatie Centraal. Ze spuiten dan parels in je spouwmuur, waardoor je huis in de zomer koeler is en in de winter warmer. En ik kan nu al zeggen: het werkt! Best een lekker idee, met die stijgende energierekening…

Dit zijn die parels!

De mannen boorden gaten in de muur, spoten daar de parels in en maakten de gaten weer netjes dicht. Top!

Alleen een beetje jammer voor de energierekening dat Vince besloten heeft dat-ie forever op het balkon wil liggen en de deur dan niet dicht kan, omdat-ie daar dan weer onrustig van wordt. 😬

TAFEL
Je zag ‘m net al op een foto ingepakt tegen de muur staan: de nieuwe tafel is er! De tafel die ik per ongeluk kocht toen ik maanden geleden naar de stad ging voor een nieuwe iPhone, hahaha. Gekocht bij Pronto in Utrecht. Hier was de eigenaar van het vakantiehuisje net langs geweest met cadeautjes! 🥰

Kijk nou hoe mooi het is geworden… Op de ramen zit nu trouwens Schottis van IKEA. Ideaal als nood-raamdeco! Kosten maar €2,99 per stuk en je plakt ze zo tegen je raam. Veneta heeft de shutters al overal ingemeten, maar de levertijd is… 16 weken. 😬 Overigens ook héél tevreden over hun service!

VAKANTIEHUISJE
En nog even over dat vakantiehuisje… Dat was een fijn plekkie. Ik verbleef in mijn eigen straat, in B&B De Smidse. Het is op het terrein bij een kerk (die je trouwens totaal niet hoort) en het is er heerlijk rustig.

Vince voelde zich er al snel thuis. 😌

In het vakantiehuisje nam ik ook nog een Reel op! Hij is het allerleukst als je ‘m met geluid kijkt. 😄

VERJAREN
Jaaaa, het was zo ver: ik werd 30. Ik wilde schrijven dat ik dertig kaarsjes uitblies, maar dat deed ik helemaal niet. Maar, oh, wat is het — letterlijk en figuurlijk — een feest om ouder te worden. Ik had al onwijs veel zin om 28 te worden en ik moet zeggen dat de dertig me ook echt niet tegenvalt. Op mijn verjaardag wilde ik heel symbolisch een tatoeage laten zetten, dus ik maakte een afspraak. Achteraf besefte ik dat dat ook nog eens op mijn geboortetijd was! Met Aisha ging ik naar de tattooshop met dit als resultaat. En ik ben héél blij! (Behalve met het feit dat ik met een verse tatoeage niet in bad mag.)

Ik heb zo ontzettend veel zin in dit levensjaar. Mijn motorrijbewijs halen, mijn onderarm laten tatoeëren (de eerste stap is gezet), in een levensgrote truck rijden (helemaal geïnflulennst door Meiden Die Rijden), ontzettend genieten van mijn verbouwde huis mét bad… Ik heb mezelf ook voorgenomen om me dit jaar meer met mensen die ik lief vind te omringen. Niet alleen mijn vrienden, maar ook mensen die ik (nog) niet zo goed ken. Ik vind het soms nog moeilijk om die specifieke ruimte te pakken. Zeg bijvoorbeeld wel ‘ja’ als iemand me vraagt een keertje af te spreken, maar kom er zelf vervolgens nooit op terug, want ik nodig mezelf niet graag uit. Ik vond het zelfs een drempel om Aisha mee te vragen naar de tattooshop. 😄 Ook hierin zijn de eerste stappen gezet: binnenkort zie ik Jacky en Anne. En Les is ook al op bezoek geweest. 🥰

Nog meer voornemens: beter voor mijn lijf (en daarmee ook mijn mentale gezondheid) zorgen en mezelf meer laten zien. Op Instagram, maar ook hier. Ik heb het bloggen gemist. Dus het is good to be back. Ik kleed me weer vrijwel elke dag leuk aan, gooi oude kleding weg (doneren is geen optie, het is al meer dan tien jaar oud en de gaten vallen erin) en ga op zoek naar mooie, nieuwe kleren en smeer weer met regelmaat wat make-up op mijn giechel. Niet omdat je niet mooi bent zonder, maar omdat ik me heel fijn voel bij die aandacht voor mezelf.

CADEAUTJES
Bij een verjaardag horen cadeautjes! (Tenminste, dat zegt iedereen altijd. En zonder ondankbaar te klinken: ik hou niet per se van spullen en vind een verjaardag ook hartstikke geslaagd zónder cadeautjes. Tegelijkertijd nam ik me ook voor om dit jaar meer te krijgen. En dan bedoel ik niet per se presentjes. Wat ik wel bedoel: dat ik het mezelf wil gunnen en wil toestaan om te ontvangen. Ik ben daar nog niet zo goed in, maar hé, I’m still learning. Ik word vaak ongemakkelijk van cadeautjes krijgen, dus ik zeg meestal dat het niet hoeft. 😅 Op naar dingen met open armen ontvangen en erop vertrouwen dat het uit een goed hart komt. ♥️) Ik kreeg van mezelf de tatoeage, van Aisha een boek (hieronder zie je welke), kaartjes én zelfs prachtige bloemen. Maar ook, net als vorig jaar, en waar ik misschien wel een traditie van ga maken: spullen van Harry Potter.

Oja, wat ik ook kocht: Zelda en Harry Potter voor op de Nintendo Switch! Wat een topverjaardag en wat een leuke spellen.

Dit kreeg ik niet voor mijn verjaardag, maar is evengoed een cadeautje! Van m’n lieve vriendin Lisa. En ik vind het zó lief en passend, dat ik er enorm om heb zitten huilen. 😅♥️

Wat trouwens ook cadeautjes waren: dat ik weer in de media verscheen! In De Telegraaf en Flow. En binnenkort ook in Vriendin! In Flow ging het over mijn ochtendritueel en het is echt een heel leuk stuk geworden. Thanks, Merel! Je leest alles over mijn ochtendroutine in Flow.

In De Telegraaf ging het over geld. Ingelise vroeg mij van alles over geld verdienen en geld uitgeven. Ik mag het artikel helaas niet volledig delen, omdat het achter een betaalmuur staat, maar zo heb je toch een idee.

Ik gaf trouwens ook cadeautjes weg! Namelijk mijn oude iMac en MacBook Pro. Het stond hier maar te niksen — ik leende ze alleen uit als vriendinnen en collega-ondernemers ze nodig hadden, om wat voor reden dan ook. Nu besloot ik ze weg te geven aan gezinnen die ze goed kunnen gebruiken. Ik word niet blij van spullen bewaren die geen joy meer sparken voor mij en ik word wel heel gelukkig van anderen er blij mee maken. Zo legde ik ook mijn grafische rekenmachine in de minibieb voor een scholier die ‘m nodig heeft en breng ik binnenkort mijn oude (nog heel goede) broeken naar een stichting. Toen ik zelf geen nagel had om aan mijn reet te krabben, had ik het ook fijn gevonden als mensen zo naar me omkeken. De zin die me altijd raakt als het hierover gaat: als je het beter hebt dan een ander, bouw je een grotere tafel, geen hoger hek. 🙏🏻

MacBook Pro en iMac opnieuw installeren

BOEKEN
Eigenlijk valt dit ook onder cadeautjes, want ik heb ze allemaal gekregen. 🥰📚 Tijd om ze allemaal even in het zonnetje te zetten, want er is weinig waar ik zo van houd als van mijn boeken(kast).

Iris ter Haar — Een steekje los
Er Was Eens een e-mail met de vraag of ik Iris wilde coachen, want ze ging een heus boek schrijven! Nu vind ik Iris fantastisch en coachen ook, dus dat zat wel goed. Maar toen bleek ze ook nog eens te gaan schrijven over een onderwerp dat me aan het hart gaat: mentale gezondheid en angst. Als klap op de vuurpijl is de titel ook nog eens een woordgrap. What’s not to love?!  Zodra het kon, bestelde ik het boek en nu is Een steekje los eindelijk uit. En omdat ik zowel een perspakket met het boek erin kreeg en er een gekocht exemplaar op de mat viel, geef ik Een steekje los weg!

Je koopt Een steekje los voor €19,99 (aff.) of je doet mee aan de winactie!

Ruud ten Wolde — Ziek gelukkig
Ik kreeg afgelopen weekend het boek van Ruud binnen: Ziek gelukkig. Wrang genoeg was dat op de dag van zijn uitvaart en heeft Ruud zijn boeklancering niet meer meegemaakt. Het boek gaat, zoals je al vermoedt, over zijn ziekte (kanker) en hoe hij ondanks alles nog steeds heel gelukkig is.

Zodra het binnenkwam begonnen met lezen en pas gestopt toen het uit was. Bedankt voor je prachtige boek, Ruud. Bedankt voor wie je was. Dát je er was — al had dat veel langer moeten duren. Vandaag proost ik op jou. Rust zacht. ♥️🕯

Ziek gelukkig ook lezen? Je koopt dit prachtige boek voor €21,99 (aff.).

Judith Lanting — Binnenin vind je jezelf
Een cadeautje van Aisha (die ene van DIWMOTZ) voor mijn verjaardag! Aisha ging mee toen ik mijn tatoeage liet zetten en daarvoor aten we, samen met haar leuke vrouw Fanny, heel classy bij McDonalds. Daar kreeg ik dit mooie boek cadeau. 🥰 Het is een praktische gids die je helpt bij het terugvinden van je binnenste kern en het ontdoen van de lagen die je daaromheen opbouwde. Aan de hand van diverse onderwerpen, creatieve methoden, mindmapping en meditaties neemt Judith je mee om jezelf weer binnenin te vinden.

Ook aan de slag met jezelf herontdekken? Je koopt Binnenin vind je jezelf voor €17,95 (aff.).

Lianne Sanders — Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden
Toen ik nog in mijn vakantiehuisje zat, kreeg ik dit fijne boek van Lianne binnen: Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden. Ik appte Lianne toen ik haar boek in één ruk uit had gelezen: ‘Het is heel mooi en heel raak. En ik herken me er zo in dat het pijn doet.’ De recensie komt nog online, maar voor nu moet je het even hiermee doen. 😄

Ook lezen? (Doen!) Koop Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden voor €18,99 via Bol.com (aff.).

Kijk hoe mooi het binnenkwam!
Op alle vlakken een prachtig boek.

Iris Wolff — De onscherpte van de wereld
Dit belooft een prachtig verhaal te zijn over familie, vriendschap, identiteit en wat we bereid zijn op te geven voor het geluk van een ander. Ik kreeg het van de uitgeverij, maar heb het nog niet gelezen. De onscherpte van de wereld ligt bovenop mijn stapeltje nog-te-lezen-boeken!

Je koopt De onderscherpte van de wereld voor €21,99 (aff.).

WEER THUIS
Inmiddels alweer even thuis en héél gelukkig. Komende zondag zie je nog geen weekoverzicht van mij, maar daarna ben ik weer helemaal terug. 🥰

— Hoe was jouw september?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘cadeautjes, copy koffie, croquetten‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

 1. Fijn weer een week-maand-jaar-overzicht te lezen. En leuk over die verbouwing. Is zo’n spanplafond strek of schreurt dat snel. Wat voor materiaal is dat, en kun je het schoonmaken? Dan denk ik aan de champagne-kurk…. Verder zie je er op die foto’s werkelijk gezond en gelukkig uit. Het beste voor de volgende jaren…

  1. Yay, fijn! Nee, dat scheurt niet (snel). Het is een doek van kunststof dat ze heel strak spannen. Dankzij een coating is-ie ook bestand tegen schimmel, schade, kreukels, vervorming en vocht. En schoonmaken kan heel makkelijk! Bedankt — zo voel ik me ook! 🥰

 2. Jaaaa ik heb je overzichten gemist. En blijkbaar ook je verjaardag, nog van harte! Heerlijk om een bad te hebben, ziet er allemaal mooi uit!!

  1. Oh en die uitspraak over het bouwen van een grotere tafel ipv hoger hek: zoooo waar en tof dat je anderen mee laat delen ik je rijkdom!

   1. Ah, dank je wellll 💕 Zo fijn dat je zo’n trouwe lezer bent en altijd van die lieve reacties achterlaat! Bedankt! 🙏🏻

 3. OMG het is zo prachtig geworden in je huis! Zo vanuit bad gezien lijkt de badkamer ook echt enorm? Kan me voorstellen dat je er HEEL erg van geniet zo. Hopelijk mag het snel/inmiddels weer na het zetten van je tattoo?

  1. Aaaah, dank je wel! Ben ook echt héél blij en geniet inderdaad met volle teugen! En ik ben alweer twee keer in bad geweest. 😌🛁

 4. Fijn dat de verbouwing goed heeft uitgepakt! Die oplossing met de kozijnen ziet er ontzettend fraai uit en in die badkamer lijkt het me ontzettend verleidelijk om pas uit dat bad te komen als je een en al rimpel bent. En hoe huiselijk die B&B er ook uit ziet (ik zou er zo in willen wonen) kan ik me levendig voorstellen dat je liever terug bent in je eigen casa.

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Ik kijk al uit naar het eerste weekoverzicht met een lesmotor erin!

 5. Fijn overzichtje :) Je badkamer ziet er prachtig uit en je nieuwe ramen ook zeg, wauw! Kan me voorstellen dat hoe fijn je tijdelijke huis ook was, het toch geweldig is om weer in je eigen thuis te zijn. Nog gefeliciteerd met je verjaardag ook! Heb mezelf dit jaar ook een zelfliefdetattoo cadeau gedaan.

 6. Het heeft even wat om handen zo’n verbouwing, maar als je dan het resultaat ziet ben je dat vaak al snel weer vergeten. Wat is het mooi geworden!

 7. Ik vind jouw week overzichten zo heerlijk om te lezen. Of het nu 1 week of 6 weken zijn ….Welkom terug weer. Ik kijk er weer naar uit.
  Je hebt me geinspireerd om ook beter voor mijzelf te gaan zorgen. Als zelfs mijn puberzoon al zegt “mam, je zorgt voor iedereen behalve voor jezelf” is het wel een keer tijd.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.