Zoek
Sluit dit zoekvak.
Ziek Gelukkig - Ruud ten Wolde - recensie

ziek gelukkig

Als je op Twitter zit, dan ontkom je niet aan Ruud. En da’s ook geen straf, want veel van de leukste tweets kwamen toch wel van zijn hand. Via datzelfde sociale medium wist ik al dat-ie een boek schreef en ik wilde het erg graag lezen. Je begrijpt: een blije meid toen ik dit op de perslijst kwam om Ziek gelukkig te ontvangen. Wrang genoeg ontving ik dit boek op de dag van de uitvaart van Ruud. Hij heeft de boeklancering niet gehaald, terwijl hij er zo ongelooflijk naar uitkeek. Ik las Ziek gelukkig in één ruk uit en omdat ik hoop dat iedereen dit boek leest en we er met zijn alleen een onwijs groot succes van maken, zodat-ie die absurd witte tanden daarboven bloot lacht van trots: een recensie.

Ziek gelukkig — waarderen kun je leren

Ruud ten Wolde, een onwijs knappe kerel die het allemaal voor elkaar heeft: een goede kop, een gewilde baan bij de televisie als verslaggever bij RTL Boulevard, een vreselijk mooi huis in Amsterdam, een liefdevolle relatie, Instagrammable katten Guus en Finn, meer dan tienduizend volgers op Twitter en o ja, kanker. Voor de derde keer. Maar ondanks de diagnose(s), slechtnieuwsgesprekken, complicaties en bijwerkingen: die Ruud is hartstikke gelukkig. Ziek gelukkig. Hoe dóet hij dat toch?

In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

Ziek Gelukkig - Ruud ten Wolde - recensie

Waardeer ik Ziek gelukkig — waarderen kun je leren?

JA! Dit is echt een boek dat iedereen moet lezen. Het is zó bijzonder hoe Ruud van het leven genoot. Ik ben groot voorstander van de kunst van je leven inrichten zoals jij er blij van wordt en ik denk dat Ruud deze kunst heeft uitgevonden. Hij wist het niet alleen toe te passen — hij heeft het ook nog eens heerlijk opgeschreven. Zo’n zwaar verhaal zo licht vertalen naar een boek; dat is echt heel erg knap.

Ruud beschrijft met humor en zelfspot (my fave) zijn verhaal. Van zijn ziek zijn tot wat er in zijn hoofd gebeurt. En daar gebeurt een hoop — ook als-ie relatief gezond is en weer op een van zijn geliefde feestjes staat. Ziek gelukkig leest heerlijk weg, wat wel blijkt uit het feit dat ik ben begonnen met lezen toen ik het boek in mijn brievenbus vond en het pas weglegde toen het uit was. Het heeft me laten lachen, een traan weg laten pinken (want zulke mooie mensen moeten minstens honderd worden) en ontzettend geïnspireerd. Zijn vermogen om je te raken, zijn levenslust vóelbaar te maken door het papier heen en je met zijn strijdlustigheid een liefdevolle schop onder je hol geven om ook wat van je leven te maken… Petje af.

Een prachtig boek vol levenslessen, praktische tips om ook jouw geluk te vinden en een heel zuiver, liefdevol stukje Ruud dat niet in woorden uit te drukken is. Koop Ziek gelukkig, lees het en koester het. Voor de rest van je leven. Want niemand weet hoelang je leeft.

Dag, lieve Ruud. De wereld was mooier met jou erin. Maar zoals je familie zei: aan jouw liefde is niets dood. En ik hoop met heel mijn hart dat iedereen je boek, dit stukje Ruud, ter harte neemt. Bedankt voor je prachtige boek. Bedankt voor wie je was. Dát je er was — al had dat veel langer moeten duren. ♥️

♥ Waardering: 9.

Ruud ten Wolde — Ziek gelukkig, waarderen kun je leren
Lev. / 2021 / 9789400513938
Ziek gelukkig is bij Bol.com te koop voor €21,99.

Ik heb Ziek gelukkig gekregen. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier. Eerder weten welke boeken ik op dit moment lees? Volg me dan op Instagram.

En wat ik je, namens Ruud, nog even wil meegeven — het liedje dat aan het einde van de ceremonie van zijn uitvaart werd gedraaid:

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

  1. Hoewel ik Ruud niet volgde heb ik uiteraard wel wat van zijn verhaal meegekregen de afgelopen tijd. Het boek lijkt me heel erg mooi om te lezen. Ik vind het altijd zo knap als mensen positief en gelukkig kunnen zijn wanneer ze ernstig ziek zijn. Daar kan ik ook zeker wat van leren. Ik ga het boek dus zeker aanschaffen!
    Overigens denk ik dat je het boek van Laura Maaskant ook erg mooi zal vinden als dit boek je zo raakt.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.