Ik weet niet wat goed of fout is | verzonnen verhalen | freelennse
verzonnen verhalen

ik weet niet wat goed of fout is

Ik kijk naar hem — net over het randje van mijn bril. Ik kijk stiekem en ik zie dat hij huilt. Wat er is, vraag ik zacht. Hij antwoordt niet, maar kijkt me recht in mijn ogen aan. “Ben je bang dat je het verkeerd gedaan hebt?,” fluister ik.

“Ik weet niet wat goed of fout is. Ik weet alleen wat ik wil en dat ik mijn hart moest volgen. Het liep al maanden voor me uit. Maar mijn hart huppelde en ik kroop er langzaam een beetje achteraan. Ik raakte het een paar keer kwijt, verdwaalde en keerde een paar keer terug. Nu pas zie ik dat het beter is als we hand in hand gaan, mijn hart en ik.”

Ik knik.

“Mijn hoofd vertelt me verhalen die niet waar zijn. Dat ik dingen moet doen voor anderen, omdat ik anders niet goed genoeg ben. Dat ik problemen moet oplossen van mensen om ze maar gelukkig te maken of te houden. Dat dingen die verkeerd gaan mijn schuld zijn, zelfs al heb ik er niets mee te maken.”

Nu schudt hij zijn hoofd.

“Maar ja, schuldgevoel zit ook maar gewoon in je hoofd. En dat is nou precies waar ik niet wil zijn, want dan mis ik alles wat daarbuiten gebeurt.”

Ik wil weer meer fictie schrijven, dus ik heb fictie-vrijdag in het leven geroepen.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Eline 07/12/2019 at 07:38

  Wat prachtig en pijnlijk herkenbaar geschreven!

 • Reply Ilona Wielinga 07/12/2019 at 13:21

  Wat een onwijs mooie tekst!

 • Reply Gabor 08/12/2019 at 15:49

  “Nu pas zie ik dat het beter is als we hand in hand gaan, mijn hart en ik.” Fantastische zin.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.