Zoek
Sluit dit zoekvak.
schuldgevoel

ik weet niet wat goed of fout is

Ik kijk naar hem — net over het randje van mijn bril. Ik kijk stiekem en ik zie dat hij huilt. Wat er is, vraag ik zacht. Hij antwoordt niet, maar kijkt me recht in mijn ogen aan. “Ben je bang dat je het verkeerd gedaan hebt?,” fluister ik.

“Ik weet niet wat goed of fout is. Ik weet alleen wat ik wil en dat ik mijn hart moest volgen. Het liep al maanden voor me uit. Maar mijn hart huppelde en ik kroop er langzaam een beetje achteraan. Ik raakte het een paar keer kwijt, verdwaalde en keerde een paar keer terug. Nu pas zie ik dat het beter is als we hand in hand gaan, mijn hart en ik.”

Ik knik.

“Mijn hoofd vertelt me verhalen die niet waar zijn. Dat ik dingen moet doen voor anderen, omdat ik anders niet goed genoeg ben. Dat ik problemen moet oplossen van mensen om ze maar gelukkig te maken of te houden. Dat dingen die verkeerd gaan mijn schuld zijn, zelfs al heb ik er niets mee te maken.”

Nu schudt hij zijn hoofd.

“Maar ja, schuldgevoel zit ook maar gewoon in je hoofd. En dat is nou precies waar ik niet wil zijn, want dan mis ik alles wat daarbuiten gebeurt.”

Ik wil weer meer fictie schrijven, dus ik heb fictie-vrijdag in het leven geroepen.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. “Nu pas zie ik dat het beter is als we hand in hand gaan, mijn hart en ik.” Fantastische zin.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.