Zoek
Sluit dit zoekvak.
Helemaal de mist in

door de lens: mist, mooi, mandarijnenkwestie

Zal ik dit keer maar gewoon niet aanhalen dat mijn week weer bestond uit vooral Heel Veel lekker eten, Vince en de natuur? Oké, ik werkte ook, vooruit. Best veel ook — mijn weken lijken al een poosje telkens weer te kort. Maar goed, het is dan ook niet voor niets dat ik mijn bedrijf deels opnieuw aan het vormgeven ben. ? Oh, en vinden jullie het leuk als ik volgende week meer over mijn werk deel? Zo ja, waar ben je dan benieuwd naar?

ZONDAG
Het is weer mijn wekelijkse poets- en kookdag. Als ik in een volgend leven terug mag komen als dier, is ‘t sowieso een huismus. Meestal luister ik tijdens het schrobben van mijn wc’s een poetspodcast — zo ook deze week. Ik besloot eens iets anders te luisteren dan Damn, Honey, maar werd door deze aflevering een tikkie teleurgesteld. Het eerste deel, Lekker Loeren, gaat over André Hazes en Bridget Maasland en dat kwam gerel en geroddel daarover kwam sowieso al mijn neus uit. Laat mensen die de liefde vieren lekker met rust. Maar goed, ik ben misschien ook niet de juiste persoon voor dit soort ‘small talk’ — in het echt weet ik ook nooit hoe ik daarmee om moet gaan. Daarna werd er over Roxeanne Hazes gezegd dat ze “niet dik is, ik vind haar juist supermooi”. O, oké. Ik wilde juist een podcast luisteren over het schoonheidsideaal en hoe bizar het is dat het bestaat én dat we het in stand houden. Dan hoop ik op zijn minst dat iemand zegt dat je dik én mooi kan zijn.

Ik zweef wat en ben veel offline — als ik niet achter mijn iMac zit om te werken. Dus m’n iPhone was ook niet in mijn keuken terwijl ik hachee aan het maken was. Ik maakte meer dan een kilo, zodat ik weer lekker wat in mijn vriezer kon leggen. Niet hoeven koken is soms zó fijn. Dit is echt een van mijn favoriete lifehacks. Oprecht.
Hachee gemaakt
‘s Avonds wandelde ik met Vince en zag ik dit. Een paar meter verderop verstapte hij zich enorm, ging hij zitten met zijn poot heel zielig in de lucht en keek ‘ie met de sneuste puppy-ogen ooit aan. Mijn hart brak. Hij wilde na even gezeten te hebben eigenlijk verder, maar ik durfde het niet aan. Met tranen over mijn wangen liepen we naar huis… Gelukkig gaat nu alles weer goed met m’n bolletje pretvet.

Roze luchtIk heb helemaal het eten van hapjes (hoe noemen jullie dit?) ontdekt, dus ik propte mezelf vol met… nou ja, alles wat je hier ziet. Lekker wel.
Hapjes etenIk zette ook mijn nieuwe lijstje voor DIWMOTZ online en die ging als een malle. Vind dat altijd zó leuk.


MAANDAG
Zo’n dag dat je heerlijk hebt gewerkt. Zo fijn. Het begon ook vet leuk, want ik mocht de winnaars kiezen van de twee exemplaren van Stad van meisjes! Ik was eerst van plan om te kiezen op basis van reactie, maar er deden zó ontzettend veel mensen mee — en dan ook nog eens allemaal met een heel leuk of fijn verhaal. Daarom voerde ik alle namen in bij een ‘naamwiel’ en liet ik het lot bepalen. Onder het genot van een banketletter wel.
Winnaar Stad van meisjes trekken met banketletterIk schreef tekst voor een landingspagina voor Sharona Bolander — dé marketingexpert die je haarfijn én in begrijpelijke taal uitlegt hoe je het wereldwijde web voor je wint met advertenties op Facebook en Instagram. Zo’n leuke vrouw en ondernemer! Ik had ook wat telefonische afspraken, onder andere met auto.nl, en Carmen deelde mijn recensie van haar boek. Zó leuk. Oja, ik doe dus de laatste tijd wat met coaching. Vet leuk. Ik mag Aisha van BEWUST Kindercoaching helpen met het schrijven van haar teksten — op zo’n manier dat zij zelf beter leert schrijven. ?

Hahaha, als ik iets nieuws heb ontdekt, dan wil ik dus alleen dat nog maar eten. Dus ik maakte wéér risotto. Dit keer met paddenstoelen, broccoli en kaas.Risotto met broccoli en paddestoelenZoals elke maandagavond afgelopen weken: Harry Potter kijken. Ik heb inmiddels alle Engelse boeken uit een verhuisdoos getrokken om ze deze winter te gaan lezen. ZIN AN.
Harry Potter kijken op tv

Blogpost die vandaag online kwam → je kunt het ook nooit goed doen

DINSDAG
Er kwam voor de achtentachtigste keer een monteur voor m’n keuken. Ik kan niet zo goed werken als er mensen in mijn huis lopen en zeker niet als ze telkens vragen hebben. Ik deed dus het hoognodige en bereid me alweer voor op de volgende keer dat ze komen, want wederom is niet alles gelukt. Maar ik heb wel weer mooie kastjes — dat is het fijnste. Ik had er rekening mee gehouden dat ik niet echt kon koken, dus ik haalde zelfgemaakte ragout uit de vriezer. Ik had nog wat champignons over van de risotto, dus die maakte ik lekker op. (Ja, ik ben me ervan bewust dat dit eten er op deze foto héél goor uitziet.)
Pasteitjes
Oja! Ik kijk dus bijna geen tv (wat je waarschijnlijk niet meer gelooft na al die foto’s van Harry Potter, maar is echt), maar voor Bureau Burgwallen maak ik graag een uitzondering. Wat een tof programma. Ik mis het werken bij de politie soms wel — was echt een mooie tijd.Bureau Burgwallen
Blogpost die vandaag online kwam → op je lijf geschreven

WOENSDAG
Vandaag een dagje geen computer voor mij, maar een dagje in de auto. Ik moest wat ophalen in mijn oude woonplaats en ging daar ook maar even het centrum door. Kijken hoe de buurt verloedert nu ik weg ben. (Geintje.) Maar eerst wandelde ik natuurlijk met Vincie. Ik zag bijna geen hond voor ogen, joh.
Zie geen hond voor ogen
In Nieuwegein was het dus hartstikke mooi weer, haha. En tot mijn grote schrik zag ik dat mijn favoriete lunchtentje verdwenen is… Deze foto stuurde ik naar een ex-collega, want ik at daar vaak samen met hem. We hebben een momentje van stilte gehouden — dat snap je.
Favo lunchtent wegDit was dan weer wel heel leuk! Ik heb geen kerstboom, maar jij en ik weten allebei dat ik die eerdaags effe met kluit en al uit een Duits bos trek. Dit móet ik hebben. Ze zijn te koop bij Blokker, mocht jij ook leven voor eten (in je boom).
Leukste kerstballen Blokker
Terug naar huis. Ik ging weer helemaal de mist in, zoals je ziet.Helemaal de mist inDit wilde ik niet missen (ok, ik zal ophouden met woordgrappen): een freaKINGdel van Burger King.Ik wilde ook cheesy bacon fries maar die zijn er niet meer. Heb even gehuild met de pet op.Freakingdel Burger King
DONDERDAG
Lekker een dagje tikken. Ik begon onder andere aan een nieuw project voor auto.nl. Ik vind zulke langdurige samenwerkingen eigenlijk echt heel erg leuk. Verder nam ik uitgebreid de tijd om lekker met m’n hond te kroelen, want ik slaap al dagen (nachten dus) slecht en heb veel last van hoofdpijn. Tijd om even een stapje terug te doen… 
Kroelen met Vince
Zo’n zwaar leeeeeeven.Zo'n zwaar leven
Blogpost die vandaag online kwam → take a break

VRIJDAG
Ik kreeg vandaag weer bevestigd dat ik écht geen ezel ben…Mailen nu met bijlage

Nieuw lijstje!

Help me herinneren dat ik vaker aan mijn keukeneiland eet, zodat dit draakie me niet heel tijd aan zit te gluren. (Dat gluren vind ik nog niet zo erg, wél dat ik geen ruggengraat heb en dit arme jochie m’n halve maaltijd geef.)
Vince aast op eten
ZATERDAG
De afgelopen weken lijken mijn dagen te kort en mijn lijst met dingen die ik wil doen altijd te lang. Tijd om weer even te aarden. En hoe doet een mens dat beter dan met oliebollen? (Ik woon tegenover een bakker die echt de állerbeste oliebollen ooit maakt. Nu is het weer wachten tot oudejaarsdag. Hoe houdt een mens dat vol?)
Oliebollen
Ik voelde me mooi vandaag. En dat mocht gewoon in de Kwantum vastgelegd worden. ?
Kwantumselfie
— Hoe was jouw week?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘pittig, patat, plezier‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Ik vind je overzichtjes altijd zo leuk! Ben heel benieuwd naar je stuk over je werk maar heb niet echt een specifieke vraag. Gewoon nieuwsgierigheid zeg maar ;) hihi. Je ziet er ook heel mooi uit vind ik! Terecht dat je het even vastlegt, dat doe ik ook vaak als m’n hoofd goed zit. Helaas ziet het er dan op foto toch altijd minder goed uit dan in’t echt, haha :p

    1. Ahhh, fijn! Dank je wel! Hoop dat ik je nieuwsgierigheid een beetje beantwoord in het volgende weekoverzicht. ?

  2. Lekker weekoverzicht en oeh… die oliebollen zien er fantastisch uit! <3 Erg leuk ook, die kitsch kerstballen bij de Blokker. Heb je nog wat leuks geshopt bij Kwantum? ^ ^

    1. Jaaa, weer zin in nu. Helaas bakken ze ze pas weer op oudejaarsdag, haha. Nee, heb niets gekocht — eerst mijn vloer maar eens laten leggen en dan weer verder shoppen. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.