freaKINGdel Burger King • lekker met lenn • freelennse
dingen die je humeur opkrikken

lekker met lenn: de freaKINGdel

Als je nog niet wist dat Burger King een speciaal broodje frikandel speciaal op de warmhoudplaat heeft liggen, dan heb je waarschijnlijk geen tv, kranten en socialemediakanalen. Ik ben niet boos, maar you better be teleurgesteld in jezelf, want hallo: een fastfoodketen met een frikandellending.

Volgens eigen zeggen maakt Burger King de frikandel speciaal met de freaKINGdel. Een malse frikandellenburger met mayonaise, ui en curry op een hamburgerbroodje. De frikandel komt niet uit de frituurpan, is wel vierkant en heeft streepjes van het ‘flamegrillen’.

freaKINGdel en twister fries
Erg lang twijfelen deed ik niet. Toen ik enigszins in de buurt kwam van een Burger King gooide ik het stuur om en wilde ik niets liever dan dit pareltje naar binnen werken. Ik was hangry, dus ik bestelde twee freaKINGdellen en een portie twisterfries. Op één been kan je niet lopen en mochten de dellen tegenvallen, dan had ik in ieder geval nog een portie friet. (Hoewel die hoeveelheid me echt enorm tegenviel. Dat terzijde.)

Natuurlijk waren er 96 wachtenden voor me en duurde het Heel Lang voordat ik mijn eten kreeg. Je snapt: de spanning liep alleen maar op, net zoals de verwachtingen die zo langzamerhand torenhoog waren. Hoe ís de freaKINGdel?

freaKINGdel Burger King
Nou, daar is ‘ie, hoor. Ziet er prima uit. Lekker broodje dat niet smaakt alsof ‘ie er al een paar dagen ligt, goed vlees, genoeg saus en lekkere ui. Hopen dat ‘ie net zo smaakt als het eruitziet. Je durft bijna geen hap meer te nemen, maar ik nam de proef op de som.

JA. Lekker. Het is echt een frikandel speciaal, maar dan net een tikkie specialer. Gouden zet van Burger King. Zeker voor die prijs van €1,95. Ik kan dit elke dag wel eten. Want je weet het: als je bent wat je eet, dan ben ik in ieder geval vet lekker. ✨

FreaKINGdel eten

?Burger King Zevenaar / ? €1,95 (in totaal €7,80) / ⏰ LANG
Restaurants die de freaKINGdel verkopen vind je hierrr.

Deze blogpost is trouwens hartstikke niet gesponsord. Deze blogpost is dus uit puur enthousiasme geschreven. De andere afleveringen van Lekker met Lenn lees je hierrr.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply Niels 17/09/2019 at 02:16

  Dus Burger King heeft na twintig jaar eindelijk een antwoord op de McKroket ;)

  Over de McD gesproken: vandaag de ‘Old Dutch’ geprobeerd. Oude kaas op een burger is op zich een goed idee maar ome Ronald moet het gewoon maar bij die plastic cheddar houden. En dan die saus. Niet lekker.

  Kudos dat je er ook meteen twee koopt! Ik geef deze recensie 12,2/10.

  • Reply freelennse 17/09/2019 at 08:18

   Ben ik heel stom als ik zeg dat ik de McKroket echt vies vind? Ik eet sowieso weinig verrassends bij de Mac. Verder dan de goedkoopste hamburger, frietjes, kipnuggets en die sharebox (zijn er mensen die dat écht sharen?) kom ik eigenlijk niet. En trots op mijn cijfer — thanks! Dat steek ik maar mooi in m’n zak.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.