Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vind je Stem Kloosterhoeve Harmelen

door de lens: verbinden, verhalen, voedsel

Jaaa, hallo! Lekker twee dagen te laat, maar ik heb mezelf zondag en maandag even helemaal vrij gegeven. Ik werkte namelijk 6 dagen afgelopen week, waarvan de zaterdag een Heel Lange en Heel Leuke dag was. Weinig foto’s, veel tekst, veel plezier. Fijne week! X

MAANDAG
Weet je wat ik zo heerlijk vind? Dat ik geen hekel heb aan de maandag. Integendeel. Zeker nu ik mijn eigen bedrijf heb, heb ik altijd wel weer zin in een nieuwe week. Het weekend gebruik ik om even zonder schermen te zijn en te ontfocussen, mijn huis schoon te maken en mijn hoofd te legen. Maar gisteren zat ik te veel in mijn hoofd — ik was bang dat ik daar vandaag last van zou hebben in de vorm van minder concentratie. Was niet zo. Wel jammer voor jullie, want ik heb dus nergens foto’s van gemaakt. Behalve van mijn avondeten en deze video van Vet Gezellig. Alwin maakt een serie over zijn leven nadat de relatie met zijn (ex-)vriendin uitging. Ik vind het een mooie, kwetsbare serie en kijk er graag naar.
vet Gezellig en eten
DINSDAG
In het boek van Mark Tigchelaar over focus las ik weer wat over focusuren. Oja. Ik stond vandaag vroeger op dan normaal en werkte anderhalf uur onafgebroken. Zonder mijn telefoon te pakken, zonder sociale media te bekijken. In bed wil ik eigenlijk echt mijn telefoon niet meer gebruiken, dus ik draaide me even lekker om en stond een kwartier later naast mijn bed. Best een fijn begin van de dag. Ik begon met het herschrijven van een merkstrategie — zulk leuk werk.

Verder was ik bezig met het (her)schrijven van teksten, factureren en een briefing. Kreeg ook een telefoontje van een nieuwe klant: hij is bezig met de start van een nieuw bedrijf en heeft een bedrijfsnaam nodig. Als je dan iemand aan de lijn hebt die zo vol passie praat over zijn plannen… Dat is één van de mooiste dingen aan mijn werk: ondernemers ontmoeten die overlopen van liefde voor hun vak. Krijg ik elke keer weer een stoot positieve energie van!

‘s Avonds maakte ik kaasfondue, maar het was en bleef veel te dik. Niet zo heel lekker, helaas. Ondertussen keek ik de livesessies terug van de cursus #longstoryshort van Charlotte van ‘t Wout. Het is een cursus op Instagram over het maken van goede stories. Veel van geleerd en ja — er komt weer een recensie!
Kaasfondue
WOENSDAG
Qua foto’s is het echt een heel saaie week. Maar goed, hoe meer werk ik te doen heb, hoe minder foto’s ik maak. Ik ga daar nog even een goede regelmaat in vinden — beloofd.

Op sociale media en in eigenlijk alles wat ik doe, wil ik zelfliefde naar voren brengen. Ik hoop dat de wereld op een dag bestaat uit mensen die zich goed voelen. Die geen drang hebben om anderen kwaad te doen. Mensen die vooral andere mensen helpen en liefde verspreiden. Dus ik plaats geregeld een tekst op Instagram waarvan ik hoop dat je wat moois brengt. ?

waardevol
DONDERDAG
Heerlijke dag. Ik werkte aan een boek vol (schrijf)tips voor deelnemers aan de training over storytelling van Valerie Communiceert. Zo leuk om te doen! Ook belde mijn vorige werkgever — of ik weer teksten voor ze wilde schrijven. Uiteraard! Als pauze ging ik met Vince even de tuin in. Hij moet nog even wennen aan de watervallen, haha.
Vince in de tuin
VRIJDAG
Weer een dag waarop ik precies nul foto’s heb gemaakt. Ik heb de hele dag geschreven en dat is gewoon niet per se zo fotogeniek. Geen bijzondere dag — gewoon lekker productief geweest met het schrijven van teksten en het maken van een voorstel voor een nieuwe klant.


ZATERDAG

Dit was zó’n toffe dag. Ik stapte al heel vroeg in de auto, want ik wilde om 9 uur in Harmelen zijn. Op een prachtige locatie: de Kloosterhoeve. Hier trapte storyteller Valerie haar training Vind je Stem af. Zo’n mooie groep deelnemers die hun verhalen deelden en groeiden. Ik mocht aanwezig zijn om mooie mensen te leren kennen en te helpen bij het ontdekken van hun waarom. Ik geloof enorm in dingen doen vanuit je gevoel, dus ook het ondernemen. Het was zo mooi om die groep mensen te zien delen, lachen, huilen en raken. De verbindingskracht van je verhaal vertellen is goud.

Toen ik mijn eigen verhaal vertelde, merkte ik dat het me raakte. Dat zei ik ook. Het raakt me als mensen niet de aandacht krijgen of impact maken die ze willen. Want dat zijn vaak ook de mensen die daar niks over en van zeggen. Hoe vaak hoor ik mensen zeggen dat ze niet van zichzelf durven zeggen dat ze ergens goed in zijn? Dat ze niet weten hoe ze iets over zichzelf moeten schrijven of vertellen, omdat ze vooral niet arrogant over willen komen? Nou, je mag gewoon overtuigd zijn van je eigen kunnen. Zeggen dat je trots op jezelf bent en dat ook écht zijn.

En daarom help ik anderen zichzelf te laten zien op een manier die ze de waarde geeft die ze verdienen en waar ze zich comfortabel bij voelen, zodat ze hun plek opeisen en aantrekken wat ze willen.

BaemwVind je Stem Kloosterhoeve Harmelen Steak tartaar Spareribs

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook. Vorige keer was het thema ‘fikks, focus, flow‘.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Jaa die serie van Alwin! Chill dat je zoveel hebt kunnen werken en daar zo van geniet :) Nog steeds verliefd op je hond ook.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.