Zoek
Sluit dit zoekvak.
Kussen

(*) hoe is het nu met mijn huis?

Begin februari begon de Grote Verbouwing bij mij thuis. De oude keuken moest eruit, muren moesten geverfd, een nieuwe keuken erin. Omdat het leven ook niet té makkelijk moet zijn, kreeg ik naast honderd vragen als ‘waar moet de waterleiding?’ en ‘alle dozen in je kelder zijn doorweekt, zaten geen waardevolle spullen in, toch?’ ook nog eens de horrorgriep. Veertig graden koorts, een ontstoken hoofd en mijn benen leken niet meer van mij. Niet heel praktisch tijdens een verbouwing, een vrij nieuw bestaan als zelfstandig ondernemer en tijdens je belofte elke dag een nieuwe blogpost online te hebben staan. Ik doe mijn best zo snel mogelijk weer helemaal terug te zijn, maar ik heb deadlines in te halen, een mailbox te legen én… ik mag eindelijk mijn huis inrichten!

We zijn er bijna…

Ohhh, ik ben zo blij dat het grootste gedeelte van de verbouwing achter de rug is. Een en ander staat nog op de klusplanning, zoals het fiksen van het balkon en nog één keer de roze(!) trap lakken. Verder is het een kwestie van nieuwe spullen kopen en er een nog fijner thuis van maken. Als je denkt ‘joh, Lenn, je woonde hiervoor toch ook ergens, waarom heb je geen spullen?’, dan heb je een beetje een terecht punt. Een beetje ook niet, want ik woon nu in een huis dat twee keer zo groot is en waar ik een kantoor in te richten heb. (Oké, en op sommige meubels ben ik helemaal uitgekeken, zoals de BESTÅ van IKEA.)

Let’s go shopping!

Ik ga nog niet alles met jullie delen, want ik wil een berg mooie foto’s maken en kijken of ik iets keks kan doen met voor- en nafoto’s. Op Instagram en Twitter zie je soms een ander voorbij komen en verder moet je het voor nu even doen met de foto’s die ik hier met je deel. En je enorm verheugen op de rest. Want spoiler: het is zo mooi! Zelfs als het huis bijna leeg is.

Dit hier is het kantoor. Deze banken staan nu hier, omdat de woonkamer helemaal leeg moest voor het plaatsen van de keuken. En omdat daar eigenlijk geen twee losse banken passen, ben ik op zoek naar een mooie hoekbank. Als ik die heb gevonden, verhuis ik de tv weer naar de woonkamer en maak ik van die ruimte een grote woonkeuken.
Kantoor tekstschrijver GelderlandDe grijze banken laat ik hier dan staan, want ik wil ook in het kantoor een stukje huiskamer creëren. Dan kan ik daar even pauze houden, brainstormen met mezelf of klanten of even een boekie lezen. Ik wil wel graag nieuwe kussens — op deze ben ik totaal uitgekeken. Bij gebrek aan beter liggen ze er nog, haha.  KussenEn dit is dus de woonkamer. Veel grote ramen, een lekker zonnig kleurtje op de muren (ben er zo verliefd op!) en vooral net te weinig ruimte voor twee losse banken dus… Tegen die bakstenen muur wil ik een mooi vintage kastje met mijn tv erop. Een mooi kleed, een salontafel(tje), planten, kaarsen en verder niets. Deze ruimte wil ik echt gebruiken om te ontspannen — naar mijn idee horen veel spullen daar niet bij.
WoonkamerIk heb natuurlijk al even zitten neuzen in deze collectie banken. Ik twijfel tussen weer een neutrale kleur als grijs of juist een opvallend kleurtje, maar misschien maak ik dan echt een circus van mijn huis. Hoewel ik dit dan wel weer heel erg tof vind:
Bank Montel

En dan nóg een uitdaging: ik wil graag mooie barkrukken. De keuken heeft een groot eiland waar ik een bar aan (op? hoe zeg je dit?) heb laten maken, zodat ik geen eettafel nodig heb, maar daar lekker kan eten. (Of op de bank, maar ja, dat ‘hoort natuurlijk niet’.) Hier alvast een voorproefje van de allermooiste keuken ooit…Nieuwe keukenDit donkere, hogere stuk is dus de bar waar de krukken onder moeten. Ik ben op zoek naar mooie krukken mét rugleuning, in hoogte verstelbaar en geen vierduizend euro per stuk. Het internet heeft al bijna geen kruk meer voor me geheim gehouden, dus als jij goede tips voor me hebt — ik hoor het heel graag!

Daarna is het tijd om te kijken naar mooie zonwering, al weet ik nog niet zo goed wat ik wil. Ik vind bijvoorbeeld shutters prachtig, maar vrij prijzig. Jaloezieën misschien weer heel gewoontjes en gordijnen heel ‘zwaar’. Ik heb overal rolluiken, dus als verduistering is het weer niet per se nodig. In een volgend leven wil ik graag geboren worden als interieurdesigner. Tot die tijd ben je een held als je me helpt met je beste tips.

(*) Dit is een samenwerking met Montèl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

 1. Het ziet er al zo tof uit! Maar… waar komen je boekenkasten? :O

  Wat betreft de zonwering: ik ben blij met mijn plisségordijnen (duettes). Vind het ook zo chill dat ik ze aan de onderkant van het raam kan zetten. Privacy en licht.

  1. Knus!

   Al een een kringloopwinkel gdacht voor de vintagekastjelook en horecagroothandel voor barkrukken?
   Roze trap? GROOTS.

   1. Yes, kringloop ben ik onlangs nog geweest! Moet denk ik ook gewoon tegen het juiste aanlopen. En dank je wel!

  2. Thanks, Audrey! Ik twijfel nog over de plek van mijn boekenkasten. Ik heb drie opties:
   1. ik heb boven een kamer leeg, waar ik een soort mini-bieb van kan maken met een bankie om te lezen, maar ja, dat is wel boven en ik vind de boeken in huis juist zo gezellig
   2. ik wil de trap naar de kelder open laten werken, zodat ik daar de boekenkasten neer kan zetten, want dat lijkt me een heel tof effect hebben, maarrrr dan staan ze dus alsnog niet in een leefruimte én ik ben bang dat het daar wat vochtig is
   3. in kantoor (als je me op Instagram volgt — de ruimte met de grote, donkergroene muur), maar over de plek twijfel ik nog.
   Oh, en naar plisségordijnen ga ik kijken! Thanks!

 2. Teaser dit, hahaha. Qua raambekleding zou im of voor plisségordijnen gaan die je zowel boven als onder als in het midden van het raam kunt doen. Of raamfolie als het alleen voor privacy is. Vitrage kan ook maar dan meot je naar mijn idee wel oppassen met het oma gehalte. Echter vind ik gordijnen wel een must om het lekker knus te maken in de winter.

  1. Thanks! Ja, raamfolie vind ik zelf niet zo mooi, haha. En ik heb heel veel en heel grote ramen, dus het valt ook enorm op… Gordijnen ga ik ook effe naar kijken. ‘Effe’. Who am I kidding. Haaaaha.

  1. Thanks! Ik heb heel mooie gezien bij MADE, dus daar ga ik van de week even kijken. Maar deze zijn ook kanshebber. Heb jij je salontafel gevonden? ?

 3. Ha, ha nee; ik wil iets van marmer of glas maar zag bij Leenbakker dat ze een soort marmerfolie gebruiken met glas eroverheen…spuuglelijk. Zagen wel een mooie ergens anders maar Euro 895.00……dus wordt waarschijnlijk toch MP. Wist niet dat MADE ook een fysieke winkel heeft.

 4. Ik ben heeel benieuwd naar hoe je huis er uiteindelijk uit komt zien, lijkt me zo enorm leuk (maar ook echt een uitdaging) om een heel huis in te richten – ik bedoel, als je kinderen hebt zijn sowieso niet alle kamers in dezelfde stijl, maar in jouw geval is dat wel een soort van haalbaar en dat lijkt me echt anders dan alleen een studentenkamer of studio inrichten.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.