Zoek
Sluit dit zoekvak.
Persoonlijk bloggen

waarom dit een topjaar is voor mij als blogger

Eerder schreef Marlous er al over: 2019 als jaar van de persoonlijke blogs. Hoe leuk zou dat zijn! En ik moet eerlijk zeggen dat ik erin geloof. Als ik kijk naar mijn eigen blog en bijbehorende groei, zie ik het heel zonnig in. Ik had als doel dit jaar de 10.000 unieke bezoekers aan te tikken. Dat lukte al in januari! Voor het perspectief: het is een stijging van 268% ten opzichte van januari 2018 en een stijging van 339% ten opzichte van de maand hiervoor. Dus… is persoonlijk bloggen dood, zoals velen beweren? Ik denk het niet. Ik denk zelfs dat het een topjaar wordt voor mij als blogger.

Ik ben op een missie

Ik heb het al een paar keer eerder genoemd: ik ben op een missie. Ik ga voor meer zelfliefde voor iedereen — sowieso liefde in het algemeen — en meer positieve aandacht voor mentale (on)gezondheid. Dit probeer ik via mijn blog en via Instagram te bereiken. Het is echt onbetaalbaar als ik berichtjes krijg van lezers die me vertellen dat ze zich dankzij mij(n berichten) een stuk ‘normaler’ voelen, dat ze zich gesteund voelen of dat ze eindelijk de stap naar therapie durfden te zetten, doordat ik zo open ben over mijn eigen traject.

Ik ben trotser dan ooit

Die bezoekersaantallen zijn heel leuk en het is waar dat het een doel is dat ik 10.000 unieke bezoekers per maand wilde behalen. Niet omdat er meer geld te verdienen valt met meer bezoekers, maar omdat ik graag steeds meer mensen wil bereiken. Ik heb daar een aantal aangehangen, zodat ik iets heb om naar te streven en daar mijn strategie op kan aanpassen. Het doel is inmiddels bijgesteld: ik ga nu voor 25.000 unieke bezoekers per maand. Ik ben nu al trotser dan ooit, maar als dat me lukt, geef ik een feestje. Voor mezelf en mijn hond weliswaar.

Ik ben trots op mijn kwetsbaarheid (zoals mijn blogpost over het contact met mijn ouders verbreken, maar ook over mijn traject #bijdepsycholoog), trots op mijn teksten en mijn schrijftalent en trots op hoe lief jullie zijn in de reacties. Hier, maar ook op Instagram. Dank je wel dat je mijn teksten leest en dat je bij mij ook kwetsbaar durft te zijn. Goud waard!

— Hoe kijk jij naar persoonlijk bloggen?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. Die 25.000 maandelijkse bezoekers ga je zeker halen :) Ik denk dat 2019 (& daarna) inderdaad weer in het teken van persoonlijke(re) blogs gaat staan. Lezers worden steeds kieskeuriger met waar ze hun tijd aan besteden en zoveel blogs lijken op elkaar, met dezelfde producten, dezelfde onderwerpen en dezelfde gesponsorde content… Ik denk dat bloggers die dat anders durven te doen daarom langzaam groter worden én lezers kunnen vasthouden :)

  1. Ik hoop het! Doe hard mijn best — daar kan het niet aan liggen. Ik hoop ook echt dat de persoonlijke(re) blogs weer meer in trek komen. Merk aan mezelf dat ik heel veel blogs die ik vroeger las, ook niet meer boeiend vind. Of ze bestaan al niet meer…

 2. Ik merk in mijn statistieken ook nog altijd dat persoonlijke blogs het allerbeste werken. En daarnaast: het is mijn blog dus ik schrijf vanuit mezelf. Qua onderwerpen kies ik dingen die ik zelf zou opzoeken en geef daar mijn eigen draai aan. Als ik algmene artikelen wil lezen dan koop ik wel een krant of tijdschrift, en vanuit die gedachte blog ik ook. Lang leve persoonlijke blogs!

 3. 10.000 bezoekers in een maand is gewoon WOW! Je nieuwe doel van 25.000 gaat je ook vast lukken. Gewoon lekker door blijven gaan met je mooie blogs, we believe in you :).

  1. Ja, ik ook. En waardeer het ook echt met de week meer. Waarom doe jij het anoniem, als ik vragen mag? :-)

   1. Op het moment dat ik mijn blog startte zat ik in de ziektewet en was ik op zoek naar een nieuwe baan. Het voelde voor mij niet fijn dat zowel de uitkeringsinstantie als een eventueel toekomstige werkgever bij het googelen naar mijn naam op mijn blog terecht zou komen. Inmiddels ben ik er aan gewend om anoniem te bloggen en ik merk dat ik me dan kwetsbaarder op durf te stellen, dus ik laat het maar zo.

 4. Ik lees jouw blog heel graag! Wat ik ook grappig vind, is dat ik jou niet alleen via Instagram tegenkom, maar bijvoorbeeld ook op Facebook als je weer eens bent ‘geretweet’ door DIWMOTZ (laatst een hele special over jou!!!).

  Jouw bezoekersaantallen zijn echt om trots op te zijn. Het gaat je zeker lukken om dit naar de 25.000 te laten groeien!

  Liefs,
  Marloes

 5. Ik ben bij terecht gekomen door de blog van Marlous over persoonlijke blogs. Super om te lezen dat jij je persoonlijkheid in je blog overbrengt en je kwetsbaar op durft te stellen! Ook schrijven dat je trots bent is fantastisch, en terecht! Ik word er blij van :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.