Zoek
Sluit dit zoekvak.
beste voor jou

lekker doen wat goed voelt voor jou

Voor anderen zorgen, andermans wensen op één (tot en met tien) zetten, het de ander naar de zin maken… hello, it’s me. Nou ja, was me. Want ik ben er inmiddels achter dat je lekker moet doen wat goed voelt voor jou. Duurde 27 jaar, waarvan anderhalf therapie, maar ja, dan heb je ook wat.

Chillen, chillen, chillen in mijn bubbel(bad)

Kent iemand dat nummer nog? Noem me naïef, maar ik verkeer lekker in mijn eigen bubbel. Ik heb helemaal geen zin in mensen die me alle slechte dingen constant in mijn gezicht willen drukken. Ik heb geen zin om mensen aan te horen die ongevraagd advies geven. En ik heb ook geen zin om mensen te volgen op sociale media die daar dingen posten die me triggeren. Ik volg dus alleen mensen die ik wel boeiend en inspirerend vind, blokkeer mensen die me lastigvallen en probeer uit alle macht Niet In Discussie Te Gaan Op Het Internet. Dat laatste lukt nog te vaak niet, maar eh, ik doe mijn best.

Ik ben hier voor mezelf

Lange tijd dacht ik dat ik er was om het anderen naar de zin te maken. En het klopt: het maakt me nog altijd heel blij en trots als ik een ander blij maak. Als ik een berichtje krijg van iemand die dankzij mij in therapie is gegaan, een beter gevoel over zichzelf heeft, leert van zichzelf te houden. Serieus — weinig maakt me gelukkiger dan dat. (Blije klanten doen ook wel een duit in het zakje, geef ik toe. Letterlijk en figuurlijk.) Want ik gun iedereen alle geluk van de wereld. Maar ik ben niemand iets verschuldigd, er is niemand die per se recht heeft op mijn tijd en ik hoef niemands goedkeuring te krijgen voordat ik iets doe.

Laten we in godsnaam ook stoppen met elkaar afrekenen op dingen. Dat je het nodig vindt een haatdragende reactie achter te laten of iemand in te wrijven dat hij of zij in jouw ogen negatief veranderd is. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en laat een ander met rust. Wordt de wereld weer een stukkie mooier van.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.