Zoek
Sluit dit zoekvak.
Logo Burgers & Pancakes

lekker met lenn: burgers & pancakes

‘Ik win nooit wat’, mag ik nooit meer zeggen. Een tijdje geleden deed ik mee aan een actie op Facebook om een cadeaubon van €50 te versieren en ik sloeg het gewoon aan de haak, hoor. Die vijftig piek mocht ik uitgeven aan eten(!!!) bij Burgers & Pancakes in IJsselstein, dus op mijn eerste vrije avond plofte ik neer in deze fijne tent.

Burgers & Pancakes IJsselstein

Het zal je niet verbazen, maar bij Burgers & Pancakes kan je vooral burgers en pannenkoeken eten. Er staan ook andere gerechten op het krijtbord in het restaurant, zoals spareribs en saté. Ik moet toegeven dat ik heel even overwoog spareribs te eten, maar ja, ik zit niet voor niks bij een tent met deze naam. (Goed excuus om heel snel weer terug te gaan.)

Anyway, ik kreeg de menukaart voor mijn neus en raakte spontaan in paniek. Keuzestress alom! Ik twijfelde tussen een aantal burgers en een pannenkoek met gyros, paprika, rode ui, champignons, ijsbergsla en tzatziki.

Wat leuk is om te weten: veel producten bij Burgers & Pancakes komen uit IJsselstein en omstreken en alles is vers. Het meel voor de pannenkoeken maakt de molenaar op nog geen 50 meter afstand van het restaurant, het vlees voor de burgers komt uit Het Groene Hart en de broodjes bakt dé bakkerij uit IJsselstein.

Menukaart Burgers & Pancakes

Om het verdriet van niet kunnen kiezen een beetje te verzachten, begon ik maar met een biertje. Dit is een biertje van De Leckere: de Razende Swaen. Een donkerblond biertje en ik vind het echt héérlijk. Bier van De Leckere brouwen ze in De Meern, vlakbij IJsselstein.

Razende Swaen | De Leckere Burgers & Pancakes

Ondertussen had ik natuurlijk wel honger (what else is new), dus ik schoof alvast wat brood in mijn mik. Ik houd dus eigenlijk helemaal niet van brood, maar dit is écht goed. Lekker knapperig, goede korst en heerlijk met de tomatensalsa en kruidenboter. (Ik lust dus eigenlijk ook geen tomaat, tenzij het niet in vaste vorm is en lekker op mijn pizza zit of ketchup is. Toch vond ik deze tomatensalsa heerlijk.)

Broodplank Burgers & Pancakes

Mijn uitgekookte zelf maakte een afspraak met de metgezel. Hij nam de pannenkoek waar ik over twijfelde – de Griekse Goddelijkheid -, zodat ik die ook kon proeven, en ik nam de sliders. Ik kreeg een plank met daarop drie(!) burgers: een cheeseburger, een baconburger en een chickenburger. Dit is een waar feestje in je mond, hoor. En het is Heel Veel, dus ondanks dat ik een behoorlijke veelvraat ben, kreeg ik dit niet op.

Pannenkoek Griekse Goddelijkheid & Sliders | Burgers & Pancakes

Ik eet naast pizza eigenlijk praktisch alleen maar patat, dus I know good fries when I proef them! En geloof me (of neem de proef op de som en ga langs): deze patat is súpergoed.

Baconburger Burgers & Pancakes

Omdat ik wel voor de volledige beleving wil gaan en dus ook een toetje wil eten, bestel ik cheesecake en eet ik op karakter door. Dat ik hierna alleen maar in foetushouding wil gaan liggen huilen vanwege Veel Te Volle maag, neem ik helemaal voor lief.
Cheesecake | Burgers & Pancakes

Om ook jouw beleving compleet te maken (hoewel ik eigenlijk vind dat je gewoon hierheen moet gaan, zéker als je in de buurt woont), heb ik hier nog wat foto’s van het restaurant voor je. Alle meubels in het restaurant zijn zelfgemaakt. Eigenlijk komen alleen de lampen en de stoelen uit de winkel. Vind ik zó tof.
Logo Burgers & Pancakes
Dit is dus het krijtbord waar ik het eerder over had. Zoals je ziet, kan je dus ook andere dingen eten dan burgers en pannenkoeken. Je kan trouwens ook lunchen bij Burgers & Pancakes. De eigenaar vertelde dat er een nieuwe lunchkaart aankomt, dus ik ga zekerrr even terug binnenkort.

Krijtbord Burgers & Pancakes

Zo leuk, de keuken is gewoon open en kan je zien als je in het restaurant zit. Weet je zeker dat de kok geen vieze dingen met je eten doet. Oh, ook leuk: als je naar beneden gaat, is er een speelruimte voor kinderen. Je kan je kroost met een gerust hart daar parkeren, want terwijl zij zich vermaken in de minibioscoop, met tafelvoetbal, op de Nintendo Wii of in het knutselhoekje, kan jij ze in de gaten houden met een of andere vernuftig camerasysteem dat te koppelen is met je telefoon. Handy.

Keuken Burgers & Pancakes

♥ Waardering eten: 10 / ♥ Service: 10 / ♥ Interieur: 10
Burgers & Pancakes – IJsselstein – Weidstraat 12
Burgersandpancakes.com
Elke dag, behalve maandag, geopend en voor de precieze tijden moet je effe op de website kijken.

Deze blogpost is trouwens hartstikke niet gesponsord. Het eten en drinken heb ik wel cadeau gekregen, doordat ik de tegoedbon won. Deze blogpost is dus uit puur enthousiasme geschreven. De eerste aflevering van Lekker met Lenn lees je hierrr.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

  1. Een restaurant dat De Leckere aanbiedt: altijd +1.

    Doet Meneer Smakers ook. Toch mijn favoriete plek voor burgers, ook al is het een veredelde fastfoodzaak ;)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.