Lefbek, Anke Laterveer • recensie • tekstschrijver Nieuwegein • freelennse
boeken

lefbek

Ik ben geen early adopter, dus ik heb Lefbek nu pas gelezen. Toen het boek net uit was, las ik er veel over op Twitter en mijn interesse was gewekt. Dit moest een goed boek zijn en goede boeken zijn wel aan mij besteed. Ik volg de auteur van Lefbek, Anke Laterveer, al heel lang op Twitter (zou jij ook moeten doen) en ik ben fan. Na het lezen van haar boek ben ik fan in het kwadraat. Deze recensie van Lefbek – Anke Laterveer laat je precies weten waarom.

Waar gaat Lefbek over?

Lefbek gaat over Lise. Met een ‘e’. Lise wil heel graag normaal zijn, maar ze is allesbehalve. Ze heeft emotioneel afwezige ouders. Haar eerste vriendje doet dingen die eveneens heel erg niet normaal zijn. En haar laatste liefde? Daar heeft ze véél meer mee gemeen dan aanvankelijk iedereen dacht. Lise lijkt de plank altijd mis te slaan.

Anke Laterveer heeft met Lefbek laten zien dat ze a) écht iets te vertellen heeft en b) dat ze heel goed kan schrijven.

Recensie Lefbek Anke Laterveer

Dit vind ik van Lefbek

Als Ronald Giphart al zegt dat Lefbek mooi, hard, vrolijk, rauw, lief en grappig is, tegelijkertijd pijn doet, maar ook somber en opbeurend is, dan weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik er nog aan toe moet voegen. Giphart zegt ook dat het een bijzonder boek is en dat is het. Ik heb Lefbek niet gelezen, maar geluisterd via Storytel. #nospon Anke leest haar boek zelf voor en dat maakte het voor mij misschien wel nóg beter. Lefbek maakte mij emotioneel en raakte me. Ik groeide ook op als Lise, in zo’n gezin. Haar therapieën en brief die ze schrijft aan haar moeder, kwamen enorm binnen. Het gaf tegelijkertijd ook hoop.

Ik kan me heel goed verplaatsen in Lise door de manier waarop het geschreven is. De taal klopt, de verhalen kloppen, de gedachtes kloppen. Wat mij betreft een heel indrukwekkend boek. Boeken die taboes bespreekbaar maken en dan ook nog eens op zo’n goede manier, horen wat mij betreft op ieders leeslijst. Of luisterlijst. Het enige nadeel van luisteren naar Anke is dat ik nu haar tweets constant in haar stem lees. ;-)

♥ Waardering: 9.

Anke Laterveer – Lefbek
Pepper Books / 2016 / 9789020608434
Lefbek is bij Bol.com te koop voor €18,99 en te beluisteren via Storytel.

Wil je al mijn recensies zien? Dat kan hier.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply Zo simpel is dan geluk 08/09/2017 at 10:35

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar dit boek!

  • Reply freelennse 08/09/2017 at 10:43

   Heel goed! Je krijgt er geen spijt van als je het leest. Of luistert.

 • Reply Marjolein 08/09/2017 at 14:25

  Yes, ik heb ‘m dankzij je twitter tip ook geluisterd en vond ‘m erg goed! Bijzonder, best heftig, en toch op de juiste momenten ook grappig. Dus nogmaals bedankt voor de tip ;).

  • Reply freelennse 08/09/2017 at 14:49

   Hoera! Influencing done well. Graag gedaan!

 • Reply Fleur 08/09/2017 at 17:43

  Oefh dit klinkt heel goed en veel belovend. In het boek waar ik op dit moment in bezig ben dus ik denk dat ik deze even ga binnen halen. Heel tof trouwens dat ze haar eigen boek voor leest!

 • Reply yvonne 10/09/2017 at 13:48

  Klinkt goed. Ga ik lezen.

 • Reply Fabienne 12/09/2017 at 10:17

  Ik heb hem meteen in de bieb gehaald en in een avond en middag uitgelezen. Bedankt dat je me op dit boek gewezen hebt, hoe heftig soms ook.

  • Reply freelennse 12/09/2017 at 10:25

   Ik vind het zo tof om te horen dat mensen naar aanleiding van mijn recensies echt een boek zijn gaan lezen. Graag gedaan, het boek is dubbel en dwars het lezen waard.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.