Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: verkansie, veel vreten en vince

Het begon toch weer te kriebelen. Op Twitter vroeg ik al of ik weer weekoverzichten moest gaan maken en eigenlijk had ik het zelf al besloten. Ik ga het weer proberen. Hoelang ik het volhoud? Dat weet geen mens. Maar momenteel heb ik vakantie en ik laat jullie graag een graantje meepikken.

ZONDAG
De eerste week van mijn vakantie zit erop. Ik word heerlijk rustig wakker en zie het zonnetje. Gelukkiger kan je me bijna niet krijgen. Tenzij je me wakker maakt met een zonnetje en patat met gyros en knoflooksaus. Dan wel.

Wakker worden

Beneden zie ik dit. Vind dit altijd zo mooi! Ik heb glas-in-loodramen en dat zie je soms zo mooi terug op de overloop. Wat ook heel mooi is: mijn pyjama van Griffoendor en mijn Modderbloed-sokken. Zodra ik hoorde dat Primark spullen van Harry Potter ging verkopen, ben ik meteen gaan shoppen. Dat snap je (waarschijnlijk niet).

Glas-in-lood

Ondanks dat ik vakantie heb, moet er toch een en ander in huis gebeuren. De was opvouwen vind ik eigenlijk nooit zo erg. Wat vinden jullie eigenlijk een rotklus? En strijken jullie? Want daar doe ik allemaal niet aan, hoor. Anyway, ik zette een video van Vera Camilla aan en workte mijn magic.

Video Vera Camilla

Na al dat harde werken (haaaha) had ik honger. Ik heb ook honger als ik niks heb gedaan, maar toch. Dus stapte ik in de auto en reed ik naar Van der Valk. Daar bestelde ik saté met friet, want dat is toch wel hét ontbijt voor kampioenen. Vroeger had ik niet zo’n hoge pet op van Van der Valk, maar nu ben ik toch wel blij dat ik ernaar toekan. See what I did there? Het was heerlijk en voor het idee en de vitaminen bestelde ik ook nog een verse jus. #nevernoteating #fatgirlcode

Tijdens het eten zei ik tegen mijn metgezel dat ik graag een keer naar Rome wilde, want daar ben ik nog nooit geweest. “Nou, daar kan je gewoon heenrijden,” was het antwoord. “Echt? Zijn er dan ook meerdere wegen die erheen leiden?!”

Ontbijt Van der Valk

Daarna reed ik door naar de Makro en daar kreeg ik maar liefst twee keer de schrik van mijn leven. Dat ga jij nu ook beleven. Kijk maar.

Oja! Wat ik de week hiervoor deed, was onder andere Heel Veel Geld uitgeven bij Sissy-Boy. Ik heb dringend (of had dus eigenlijk) nieuwe kleding nodig en ik ben echt een ramp in winkelen. Bij Sissy-Boy in Utrecht werd ik enorm goed geholpen. Zo goed, dat ik met een grote tas vol kleding weer naar huis ging. En een smallere taille, want ik moest wel wat ribben achterlaten. Dit is één van de kledingstukken die ik kocht en al zeg ik het zelf: ik ben er best lekker in.

Jurkje Sissy-Boy

Wat ik ook kocht, was een nieuwe bal voor Vince. Na het eten rent hij altijd naar zijn balletjes toe en ben ik genoodzaakt een half uur met hem te spelen. M’kay. Ik vond dat hij wel een cadeautje verdiende en gaf hem dit kleurrijke ding. Was hij blij mee…

… voor maar liefst drie minuten. Het balletje is inmiddels doorverwezen naar de eeuwige jachtvelden.

In het kader van #verkansie parkeerde ik mezelf op mijn balkon. Het was heet en ik raakte eindelijk een beetje off-white. Ik las Babe, you got this uit. Als je benieuwd bent naar wat ik ervan vind, moet je effe geduld hebben. 22 september komt de recensie online. Dan pas?1!!??¡ Ja, dan pas.

Ik ging wat later dan normaal met Vince op pad, want het was écht warm. We lopen dan ook een veel korter rondje dan normaal, want anders legt ‘ie het helemaal af met die vacht van ‘m. Als hij kinderen bij het water ziet spelen, krijg ik hem niet meer mee. Hij parkeert zijn oversized billen op de grond en we gaan dan zitten kijken totdat ik het echt helemaal zat ben.


In de avond besloot ik nog lekker van het zonnetje te genieten en aan mijn weekoverzicht te beginnen. Mijn nieuwe goede voornemen is namelijk dat ik dingen niet uitstel, maar dat ik ze maar meteen doe. Nailed it.

MAANDAG
De tweede vakantieweek is aangebroken en ondanks dat ik vrij ben (joh), zette ik toch mijn wekker vroeg. Zo konden Vince en ik twee uur wandelen, zonder dat hij het aflegt van de warmte. Bij de moestuinen vroeg ik of hij even wilde gaan zitten, zodat ik een foto van ‘m kon maken. Maar Vince zit nooit, die wil alleen maar liggen. Ok.


Een stukje verderop gaan we altijd even uitrusten. Meestal speelt hij hier met stokken en vangt hij vliegen. Vandaag is hij de overtreffende trap van zichzelf qua luiheid en wil hij alleen maar liggen. Druiloor. <3


Ik kwam een hardlopende, oudere dame tegen op de dijk. Ik groette haar en zei dat ik het knap vind dat ze hardloopt. “Ik ben pas 80!,” antwoordde ze en ze rende grijnzend door. Dit deelde ik op Twitter en ik kreeg zo’n mooie reactie. Dit is dus wat een complimentje kan doen. Zullen we ze vaker maken, jongens? <3

Omdat ik moest wachten tot het zonnetje op mijn balkon scheen (#hardknocklife), ben ik maar even The Mist gaan kijken. Op IMDb is men niet zo enthousiast, maar holy cow, ik heb met samengeknepen billen zitten kijken. Was blij dat de zon zich inmiddels liet zien en ik even kon stoppen met Netflixen, haha.

The Mist Netflix

Vandaag begon ik in Gegijzeld door een psychopaat. Aangezien ik met mezelf heb afgesproken dat ik dit jaar 30 boeken lees (en er op het moment van schrijven nog 20 moet, haaaha), las ik dit boek maar in één ruk uit. Wát een discipline. En als je je afvraagt of ik nu nog steeds zo wit ben? Ja.

Lezen op balkon
Je snapt dat ik doodmoe was van deze dag, dus na het wandelen met Vince ben ik op de bank geploft. Met bier, pizza en Netflix. Seizoen 1 van The Mist: check. I SURVIVED. Heb jij al gekeken? Laat het deze Nel Veerkamp dan effe weten. Ik deed verder dus geen moer en ging veuls te laat naar bed. #yolo

DINSDAG
Het beloofde weer warm te worden (werd het ook echt), dus wederom gingen Verschrikkelijke Vince en ik vroeg op pad. En wat was het mooi! Ik geniet echt elke keer weer van de wandelingen en zie steeds nieuwe dingen. Life’s good with a dog. And a good view.


Na het wandelen voelde ik me zó relaxed en maakte ik dit superleuke grapje.

Veel meer dan wandelen, zonnen, lezen en eten deed ik niet vandaag. Ik begon aan een nieuw boek: Vrijdag van Loes den Hollander. Aangezien ik het niet kon wegleggen, heb ik uuuuren zitten lezen. Heerlijk.

Zin om te koken had ik ook al niet (nooit, eigenlijk), dus ik bestelde een cheeseburger en een kroket en werkte dit gecombineerd met een biertje weg. Krijg weer honger nu ik dit weekoverzicht maak.


WOENSDAG
Uch, wat een deceptie. Na zo lang mooi weer komt het woensdagochtend met bakken uit de hemel. Ik besluit dat ik het eigenlijk wel gezellig vind en lees mijn boek uit in bed. Binnenkort de recensie online!
Loes den Hollander Vrijdag
Regen of geen regen, ik wilde vandaag naar Amsterdam. En dus ging ik naar Amsterdam. Ik ben eigenlijk nooit echt in musea geweest en wilde heel graag eens naar het Rijksmuseum. Superleuk vond ik het! Veel leuker dan ik in eerste instantie dacht. Vooraf legde ik natuurlijk wel even een bodem met een vette hotdog. En in het Rijksmuseum verbaasde ik me over de superfitte baby. #fitbabyHierna reed ik weer naar huis. Het was al best wel laat en ik was moe. Tijd om nog even met Vince te wandelen en een bak eten te halen bij de Chinees. Ik koos dit keer voor mihoen met garnalen. Dat had ik al zo lang niet meer gegeten! Wat is jouw lievelings bij de Chinees?


DONDERDAG
In het kader van yolo dacht ik dat het best eens een goed idee was om mijn cheeseburger-van-McDonald’s-ontmaagding aan te gaan. En zo geschiedde. Friet met extra saus erbij en ik zat voorlopig gebakken.

Ontbijt Mcdonalds
Toen ik eenmaal wederom in Amsterdam aankwam, had ik alweer honger en zin in ijskoffie. Praktisch naast parkeergarage Kalverstraat zit Calf&Bloom, wat ik een ontzettend leuk tentje vind. Met heerlijke cheesecake. <3


Zoals je zag, was ik de dag hiervoor ook al in Amsterdam. Dit keer was ik er niet om culturele dingen te doen (ik ben niet gek), maar om schoenen te kopen. En ik vond ze ook nog! Ik kocht per ongeluk ook drie boeken, op aanraden van Merel en Cynthia. De boekenverkoper was lief. Hij vroeg of het een cadeautje was, waarop ik antwoordde: “Ja, voor mezelf.” Hij pakte het gewoon voor me in. <3Ik had al een fijne dag, maar toen ik thuiskwam, deed Cathelijne daar nog een schepje bovenop. Ze maakte me lid van de #PositiveTwitterFam. Dit raakte en ontroerde me. Zoals je misschien weet, heb ik met bijna mijn hele familie geen contact meer. Ik pleit dan ook voor familieleden die je zelf kiest en voel me vereerd gekozen te zijn.

Om half negen volgde ik nog een webinar van Myra de Wildt – met een gin-tonic in de hand. Ik vond in Amsterdam een gin die ik nog niet kende, dus die moest ik natuurlijk meenemen en proberen. Hij is goedgekeurd. Daarna las ik nog wat in Zeik niet zo en was ik energetisch volkomen uitgewoond.


VRIJDAG
Vandaag kwam mijn eerste blogpost sinds maanden online: guess who’s back. Ik ben blij om weer terug te zijn en werd heel blij van de lieve reacties, hier en op sociale media. Jullie zijn top! Ik weet heus wel dat ik de waardering niet uit bezoekers(aantallen) moet halen, maar toen ik zag dat mijn blog goed bezocht werd, was ik wel heel blij.

Nou ja, verder ging ik vandaag naar Duitsland. Ik haalde eerst veel te dure cappuccino bij een tankstation, want zo’n kutmillenial ben ik nou eenmaal. Verder at ik de beste schnitzel sinds ooit, deed ik boodschappen (aka chocola en drank) en genoot ik van het uitzicht.Toen ik thuiskwam, werd ik eerst besprongen en afgelikt door Vince (gebeurt dat ook nog eens, haaaaha) en daarna liet ik hem uit. Het arme jochie had ‘de hele dag’ (een paar uur) alleen doorgebracht en dan vind ik altijd dat ik hem volkomen moet vertroetelen. Daarna vertroetelde ik mezelf met salami en gin-tonic.


ZATERDAG
Vandaag begon ik met wat opruimen. Ik was al om 7 uur wakker, dus ik had tijd genoeg, haha. Best wel lekker om zo vroeg wakker te zijn. Alhoewel ik er vroeger echt een hekel aan had als iemand dan zei dat je ‘dan nog zo lekker veel aan je dag had’. Buuuurn. Ze hebben toch wel gelijk.


Na het opruimen reed ik naar Rotterdam. Ik at mosselen bij een tentje in de Markthal en haalde erna een verse, warme stroopwafel. Want: #nevernoteating. Bij Xenos kocht ik een grandioos kastje waar ik allemaal planten op ga zetten (die ik nog even moet kopen) en op de terugweg naar de auto kocht ik in de Markthal allemaal worst en ham en veel te vette maar oh zo lekkere dingen. Die at ik in de avond allemaal op, maar toen had ik geen zin meer om foto’s te maken en wilde ik dit weekoverzicht al af hebben.Fijne zondag! X

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

 1. Ik ben zo jaloers op alle lekkere dingen die je eet! Mijn meest gehate huishoudelijke klus is toch wel bed verschonen, ook al is het eindresultaat zo fijn.

  1. Hahaha, #nevernoteating. Food is life. Maar echt. Blegh, ik ga vandaag mijn bed verschonen en heb welgeteld nul zin. Ik moet echt een schoonmaker. :’)

 2. Favoriete gerecht bij de Chinees: babi pangang. Het ziet er niet uit, iedere zelfbenoemde fijnproever gruwt ervan (“WEET JE WAT DAAR ALLEMAAL INZIT NNNNGH”) en je laat er drie dagen vieze winden van maar het kan me allemaal niks schelen. Voor de volledige experience eet ik het ook nog direct uit het plastic bakje, want van bewaren en later opwarmen wordt de saus zo raar.

  Unsuccessful adulting for the win!

 3. Java Bami Goreng: superpittig en ik word er daardoor bijna altijd beroerd van maar het is zooooo lekker!!
  En hoe irritant is het dat clichés gewoon altijd ergens op slaan als je zelf een dergelijke situatie meemaakt… en ze dan ook schaamteloos gebruikt…

 4. Ik neem altijd mihoen van de chinees. Soms met garnalen, soms niet. En strijken doe ik alleen om het moment dat ik het aan wil. Mijn meest gehate klus is afwassen. Ik heb geen vaatwasser en na een maaltijd ziet mijn keuken er altijd zo ontploft uit. Hate it. Die baby uit het rijksmuseum heeft gewoon abs! Groene jurk staat je leuk! En je schoenen zijn ook tof. Is er trouwens qua eten ook iets wat jij niet lust?( behalve zuurkool?)

  1. Ohhh, mihoen is zo lekker. Vooral met garnalen. Afwassen vind ik ook echt de horror, zeker sinds mijn vaatwasser stuk is en ik te gierig ben om een nieuwe te kopen. Bizar hè, die fitbaby! Die ziet er gewoon honderd keer beter uit dan ik. Gekkenwerk! Ehhh, ik lust eigenlijk bijna alles. Inderdaad geen zuurkool en boerenkool vind ik ook afschuwelijk. Dank je wel voor je lieve complimenten!

 5. Omdat ik zo totaal geen zin heb in de stapel werk die naast me ligt ben ik even ongegeneerd door je blogs aan het lezen. En ik zie dat je vlak bij mij woont! Vraagje, waar je maak je die prachtige foto’s als je met Vince gaat wandelen? Ik denk dat ik alyssa (en misschien mijn overtollige kilo’s) ook wel blij kan maken met een wandeling daar. (Ik ben ook jaloers op jouw vermogen zo slank te blijven en toch al die lekkere dingen te eten, serieus hoe dan?)

  Om ‘Zenneke’ heb ik trouwens hardop gelachen, gelukkig ben ik alleen vandaag

  Nog even een complimentje, je schrijft super leuk!

  1. Hahaha, dank je wel! Waar woon jij dan? Ik wandel altijd met Vince naar de Prinses Beatrixsluis en dan helemaal de dijk over. Supermooi stuk. En ver, dat ook. Twee uur per dag wandelen doet wonderen voor je figuur, zo blijkt.
   ?

   1. Haha ja vlakbij dus :). Ken je de acaciastraat? Ga je dan aan de kant van vreeswijk zeg maar de dijk over of richting de lekbrug? Toch maar eens die kant op dan, tot nu toe ben ik nog niet echt verder gekomen dan het kruidvat op het dorp..

    1. Ja, die straat ken ik! Da’s inderdaad heel dichtbij, haha. Wat leuk! Ik loop altijd langs Luigi’s, dus de kant van Vreeswijk. Moet je nét iets verder dan Kruidvat. ?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.