Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: kaas, kip, kadoos

Ik wilde dus eigenlijk gewoon ‘cadeaus’ in plaats van dat lelijke ‘kadoos’ schrijven, maar dan was de hele alliteratie weg, dus je snapt dat ik met mijn hand over mijn hart heb gestreken en extra valium heb ingenomen om deze nacht door te komen. Het is inmiddels 01:46 uur als ik dit tik, dus over minder dan vijf uur staat dit online. Ben benieuwd hoeveel spijt ik heb. In ieder geval, ik wilde schrijven dat dit niet mijn week was, maar ik moet zeggen dat ik aan het einde van de week weer wat opkrabbelde en dat ik toch wel echt fijne momenten heb gehad. Iets met zelf slingers ophangen. En appelbeignets kopen.

ZONDAG
Dit moet een zondag zijn. Ik werkte wat, las wat, ontspande wat. Vince sliep. En snurkte.
Luierende Vince
Hij wil altijd even pauzeren op deze plek. Lekker luieren en op stokjes kauwen. En iedereen die hem altijd zo mooi vindt: niet altijd, hoor. Hahaha, ik moet elke keer weer zo lachen als ik deze foto zie. ?
Vince in het zonnetje

Het is dan wel een rustdag, maar ik kookte zowaar. Biefstuk met hete jus. Dit is echt mijn allerlievelings aller tijden. Biefstuk hete jusDaarna ging ik naar één van mijn lievelingsmensen. En als diegene dan vraagt of ik een McFlurry wil, zeg ik zeker geen nee. Dus een paar minuten later stonden we hier. In het kader van #treatyoself.
McDrive
De blogpost die vandaag online kwam, was mijn vorige weekoverzicht. Door de lens: mosselen, mental breakdown en masker.

MAANDAG
Ik zat niet zo lekker in mijn vel. Toen ik op kantoor kwam, maakte Johan me weer heel blij met een pannenkoekenplant! ?? Topcadeau, Jo, dank je wel. ?

Al die tijd dat ik niks voor mezelf gekocht heb, heb ik echt dubbel en dwars goed gemaakt in mijn vakantie. Vandaag had ik weer een nieuw jurkje aan en ik ben er echt heel content mee. Je gelooft het niet, maar ter ontspanning ben ik gaan koken. En het werd nog lekker ook. Omdat ik nog volop aan het zwelgen was in zelfmedelijden, besloot ik op de bank te eten en met een deken te sippen.


De blogpost die vandaag online kwam: #bijdepsycholoog: hoe is dat?

DINSDAG
Jaaa, het pakket waar ik enorm naar uitkeek, kwam binnen. Verderop in dit weekoverzicht zie je één ding dat erin zat, maar ik ga je snel alles laten zien. Want dat wil je, geloof me.
In de avond at ik onverwacht samen met M. Ik had precies niks in huis, behalve dus drie bakken kaasfondue. Geen straf, besloten we. We keken First Dates, dronken bier en aten ijs. Een fijne avond was het.

WOENSDAG
Niet mijn dag. Ik maakte amper foto’s zoals je ziet. In de avond at ik ijs gemaakt van Tony’s Chocolonely. Voelde verder geen ogen prikken of zo.

De blogpost die vandaag online kwam: het was op tussen ons.

DONDERDAG
Buurtwacht Vince. Ga toch eens ergens vragen of hij een vaste, betaalde aanstelling kan krijgen.
In de middag liet ik hem samen met M. uit. Het was lekker weer, dus we hebben lekker lang bij het water gezeten. Gelegen, eigenlijk.
Op de terugweg zagen we dit. Ik besefte dat ik in de ochtenden ook weer zulke mooie luchten zie en dan ‘s middags wéér. Wat een cadeautje.
Van al dat wandelen met Vince krijg ik altijd honger als een paard. Hier had ik mezelf een beetje overschat, want twee kippen was best veel.

VRIJDAG
Dit bedoel ik dus met mooie luchten in de ochtend. Hier heb ik toch zeker vijf minuten staan staren en grijnzen.
Normaal werk ik op vrijdag thuis als freelance tekstschrijver. Vandaag ging ik toch naar het kantoor van Solvari. Ik trok mijn nieuwe jurk van Sissy Boy aan en ik moet zeggen: staat me fantastisch. Maar daar zie je hier dan weer helemaal geen reet van.
In de middag mocht ik weer naar de psycholoog. Zo blij met de koffie die ze daar hebben. En met mijn psycholoog ook, trouwens.
Na mijn sessie checkte ik mijn telefoon en zag ik een berichtje dat ik even in mijn kofferbak moest kijken. Ik trok een bescheiden sprintje naar mijn auto, want dit maakte me natuurlijk weer veel te nieuwsgierig. Lag er gewoon een fles gin in. Wat een topcadeau. ♥️??
Ik ging nog even terug naar kantoor voor bitterballen en bier. Op tijd weer naar huis, want deze papzak was toe aan kroelings en koek van de sluiswachter. Ze zijn echt vrienden. Zo leuk om te zien.
Na een sessie bij de psycholoog heb ik nooit meer heel veel energie. Ik zette Netflix aan, at pizza en knuffelde met Vince. De rest van de avond sliep ik.

De blogpost die vandaag online kwam: babe, you got this.

ZATERDAG
Heerlijk rustig begin van de dag: blogs lezen en cappuccino drinken. Je zou bijna gaan rentenieren. Als ik geen studieschuld van Lloret tot en met had.

Dit is hoe Vince kijkt als ik zeg dat ik even weg ben… 

Hey, get your car washed todayyyy, fill it up, right away. ?  De bolide even wat TLC geven, hoor.
In Overvecht stonden weer genoeg kramen met oliebollen en appelbeignets. Ik zou mezelf niet zijn als ik vier appelbeignets met suiker zou bestellen en er weer grandioos in zou stinken als de verkoopster zegt: “Oh, het is nu vijf voor €8,50!” Welja, doe er maar vijf.
Ik reed naar het centrum van Utereg me stadsjie, waar ik eigenlijk op een terras in de zon wat wilde eten. Hadden meer mensen bedacht, zo ontdekte ik. AFGELAAIE VOL. Toen at ik maar friet. Op de stoep. Wel met dubbel mayo.
Moest nog witte sneakers hebben. Dus die kocht ik. En toen zag ik ze ook in het roze en nam ik die ook maar mee. Nou ja, het ging eigenlijk andersom. En ik vroeg of ik ze meteen mocht aanhouden en dat mocht. ??

Toen ging ik per ongeluk even naar binnen bij Sissy Boy en kocht ik deze fantastische winterjas. Ik wilde nog een andere jas erbij, maar die hadden ze niet in mijn maat. Hij is besteld en ik ga hem ophalen van de week. Nu al zin an. Kom maar op met die winter. (ps: is nepbont.)

Dit is dus één van die dingen die in die grote doos van dinsdag zaten. Het eindresultaat ga ik nog even op de foto zetten en nou ja, ik ga er sowieso nog van alles over schrijven. Ben hier zooo blij mee! ?

Vorige week had ik iets met mosselen, een mental breakdown en een masker. Wil je al mijn weekoverzichten tot nu toe zien? Dan kan dat hier.

Waar kijk jij naar uit aankomende week? ✨

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

 1. Ik dacht dat ik geen behoefte had aan weekoverichten. En toen kwam jij. Leuk om te lezen dit, ondanks dat het niet helemaal je week was.

 2. Dat letterbord! Een tijdje terug patat gehaald bij een Chinees-annex-snackbar met precies zo’n ding. Zwart met vergeelde (en missende) letters. Mijn dag was weer goed.

  Het glas-in-lood waar Vince door naar buiten tuurt is ook heel gaaf, trouwens.

  Waar ik naar verlang: de motor uit de tuin trekken om het hoofd eens goed leeg te rijden. Ik kon niet tot het weekend wachten dus ben er vandaag maar mee naar het werk gegaan ;)

  1. Jaaa, ik ben zó blij met het letterbord! Vergeeld en missende letters, dat heeft toch ook wel zijn charme, maar ik hoop dat mijn letterbord voorlopig netjes blijft. ;-)

   Ben gek op het glas-in-lood in mijn huis. Als het zonnetje schijnt, vindt er een gekleurd lichtfestival plaats in mijn gang en op de overloop. Instant happiness!

   Gaaf dat je motorrijdt! Ik wil zoooo graag mijn motorrijbewijs. En een Harley. En forever lekker weer.

 3. Ik ben al aan het watertanden sinds ik die bak kaasfondue zag. Damnn!
  En die sneakers zijn plaatjes trouwens <3

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.