Zoek
Sluit dit zoekvak.
Recensie Babe, you got this

babe, you got this

Babe, you got this stond al knap lang op mijn verlanglijstje. Op Twitter zag ik positieve verhalen voorbij komen en ik ben een weekdier (je weet wel, zonder ruggengraat) en vond dus dat ik dit boek ook moest hebben. Toen ik op de boekenmarkt in Deventer was, nam ik het eindelijk mee. Op mijn balkon in de zon las ik het uit en nu is het tijd een recensie te tikken. Zijn die positieve verhalen terecht of kan je Babe, you got this beter laten voor wat het is? Want mijn mening is wet, dat snap je.

Babe, you got this – waar gaat dat eigenlijk over?

Ok, ‘babe, you got this’. You got what? In dit boek komen 23 succesvolle, vrouwelijke ondernemers aan het woord. Ze zijn om advies gevraagd en vertellen met passie hoe zij ontdekten waar hun kracht ligt en hoe ze hun doelen hebben bereikt. Gingen ze geen van allen op hun snufferd? Ha, nee, hoor. Er zijn zeker fouten gemaakt en er is flink gesleuteld aan de personen zelf. Hoe hebben zij zichzelf en hun ideeën verkocht aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk? En hoe doe je dit allemaal zonder knettergek te worden? Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Babe you got this recensie

Dit vind ik van Babe, you got this

Nou, ja, om maar meteen van wal te steken: de positieve verhalen waren absoluut niet gelogen. Ik ben fan van dit boek en fan van alle vrouwen die erin staan. Babe, you got this is heerlijk geschreven. Knap hoe de interviews erin verwerkt zijn en dat het toch nog steeds een lopend verhaal is. Niet alleen de schrijfstijl is fijn, de inhoud kan je ook best over naar huis schrijven. Of nou ja, ik doe dat dus nu naar jullie.

Vooral Ginny Ramkisoen inspireerde me. Haar karakter en haar werkethiek staan me enorm aan. Je móet je grenzen aangeven, je móet voor jezelf kiezen en je móet voor jezelf opkomen. ‘Nee’ zeggen is echt helemaal prima. En plannen? Ik weet nog niet eens wat ik vanavond wil eten (pizza of patat), laat staan dat ik weet of ik met vriendin X over drie weken in een bioscoop wil zitten. Sinds ik zelfstandig onderneem als freelance tekstschrijver, ondervind ik ook heus wel eens moeilijkheden. Zal ik deze opdracht wel aannemen en haal ik de deadline dan wel? Ze schrikken van mijn prijs, moet ik dan nu korting geven? Oh, mijn vrienden willen me trouwens weer eens zien en mijn hond wil op zich ook wel een wandeling maken. Dit boek blijft binnen handbereik, want ik denk dat ik bepaalde hoofdstukken zeker nog eens terug wil lezen.

Dit klinkt misschien enorm #zweefteef (hier stond eerst ‘zweetteef’ en dat klopte in principe ook wel, want het was vrij warm toen dit allemaal plaatsvond), maar toen ik dit boek uit had, legde ik het op het tafeltje naast me op mijn balkon. Ik bleef gewoon even zitten, kijken naar de mensen die voorbij wandelen en fietsten en de rode oldtimer die langsreed. Ik was me heel erg bewust van het moment, van mezelf en van mijn kunnen. Ik voelde me heel erg krachtig door het lezen van dit boek en inderdaad, ‘I got this’. Het geluk stroomde door me heen en ik voelde me enorm gemotiveerd. Dus, eh, wanneer ga jij Babe, you got this lezen?

Wil je meer ondernemersdingen lezen? Ik schreef namelijk al een en ander over ondernemen.

♥ Waardering: 8,5.

Martje Haverkamp & Emilie Sobels – Babe, you got this
#Workmode / 2017 / 9789000355617
Babe, you got this is bij Bol.com te koop voor €17,99.

Wil je al mijn recensies zien? Dat kan hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Ik vond het echt een tof boek, en goed geschreven, maar godverdorie wat kwam ik nog veel spelfouten tegen in de iBooks versie.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.