Zoek
Sluit dit zoekvak.
gesprekken tijdens hond uitlaten

mijn hond zorgt voor de bijzonderste gesprekken

Zonder enige schaamte geef ik toe dat ik niet per se heel sociaal ben. Ik zit er niet altijd op te wachten dat een onbekende een gesprek aanknoopt en het is natuurlijk onbeleefd om dat heel erg te laten merken. Sinds ik Vince heb, gebeurt het me meerdere keren per dag dat iemand tegen me aan begint te praten en negen van de tien keer heb ik echt heel even het idee dat ik in Bananasplit ben beland.

Gelukkig zullen de gesprekken voor iedereen verschillend zijn. Ik denk ook dat het afhangt van het ras hond, het karakter van je hond en van jezelf. Maar ik wil je graag laten meelachen of -janken om de dingen die ik te horen krijg als ik Vince uitlaat.

Je moet je hond trainen met stroomschokken

Vince is bang voor veel andere honden en wil dan nog wel eens uitvallen. Dit is voer voor genoeg andere hondenbezitters die het altijd beter weten dan jij. Al een paar keer kreeg ik te horen dat ik hem maar moest trainen met stroomschokken. ‘Mijn buurvrouw doet dat ook en die hond doet niets meer.’

Trap je hond gewoon heel hard, dan doet hij het nooit meer

Mijn hond is niet alleen een eikel tegen andere honden, hij heeft ook een hékel aan katten. Volgens anderen is het de oplossing om Vince dan een keer heel hard in zijn buik te trappen. Ik ben alle keren hoofdschuddend weggelopen. Vaak gaat deze opmerking gepaard met iets als ‘respect, dat moet je afdwingen!’.

Is je hond nog vruchtbaar?

Heel even dacht ik dat hij het over mij had en voelde ik me vereerd. Helaas (of eigenlijk: hoera!), hij bleek het over mijn hond te hebben. Hij wilde graag fokken met Vince en vond het maar maf dat ik geen geld wilde verdienen aan mijn hond.

Mag ik je hond gebruiken voor een fotoshoot?

Op een of andere manier vindt iedereen Vince heel mooi. Dat wil zeggen dat meer mensen met mijn hond flirten dan met mij. Best prima, maar als mensen al vragen of hij vruchtbaar is en als mensen hem willen voor een fotoshoot, terwijl niemand mij ooit om alleen al mijn naam vraagt, ga je je toch even achter de oren krabben.

Is je hond niet te dik?

En alle anderen goedbedoelde adviezen en vragen. Serieus, hoe doen mensen met kinderen dit? Komt dan ook ongevraagd iedereen op je afgestormd om je te vertellen wat je allemaal beter kan doen? Om te vragen of je baby niet te veel of juist te weinig eet? Zit ook iedereen ongegeneerd gewoon aan je kind zonder te vragen of je dat wel oké vindt? Want dan gun ik baby’s een net zo afschrikwekkend effect als mijn Duitse herder kan hebben.

O, en als jij een hond hebt en mooie dingen te horen krijgt, let me know!

PS: wil je meer van Vince zien? Volg hem dan op Instagram.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

23 reacties

 1. Ernstig hoe sommige mensen hun arme beestjes behandelen.
  Respect afdwingen? Respect moet verdiend worden!

 2. Jeetje wat gaan mensen grof met hun hondenmaatjes om :( . En het is gewoon in het algemeen allemaal een beetje rude. Die mensen van tegenwoordig.

 3. de bemoeials… bah. Hier ook hoor: heb je wel eens zo’n stroomschokband geprobeerd?
  Hij blaft wel he, houdt zeker niet van andere hondjes?
  Pffff, als mensen toch eens de moeite zouden nemen het taaltje van die honden te leren lezen…. dan zouden we het een stuk beter hebben met z’n allen!

 4. Ik heb een kruising Engelse Bulldog en heb voor dit soort gekozen door het karakter. Hij is met mensen geweldig! Hij kan alleen niet met andere honden omgaan, omdat zijn manier van spelen dreigend overkomt. Alleen dog-achtigen snappen wat hij wil.

  Ik krijg altijd de volgende opmerkingen;
  – Hij zal wel moe zijn … hij hijgt zo …
  (hij heeft het warm… bulldog weet je wel…)

  – Is hij niet te dik .. je moet meer met hem lopen …
  (Goed plan met een bulldog veel wandelen! (not!)

  – Kan hij niet gewoon los? Dan kan hij ook lekker spelen
  (Nee… waarom denk je dat ik hem vast heb? Als ik hem loslaat, valt hij andere honden aan, omdat hij in zijn pup tijd aangevallen is)

  – Dat zal toch wel meevallen dat aanvallen?
  (oh ik wil hem wel loslaten hoor, maar dan zijn de dierenartskosten voor jou)

  Zo zijn er nog wel een aantal opmerkingen waar ik niet blij van wordt :(

 5. Ik krijg juist opmerkingen over dat mijn hond (te) dun is. Pff. Dat veel mensen obese-honden hebben, geeft echt een verkeerd beeld. Bij Vince is het ook vooral veel vacht, denk ik. Verder heeft-ie mooie lijnen! Zo kortzichtig als mensen zonder verstand van zaken zich er tegenaan gaan bemoeien.

 6. Een hond is je maatje je vriend je alles je kan met ze lachen en met ze huilen.en soms kunnen ze je ook heel boos maken .Maar dat is snel weer over als me maatje mij met een scheef kopje aan kijkt dan kan ik niet boos blijven .Hij troost me als ik verdriet heb en komt altijd met zijn kop op mijn schoot liggen als ik weer eens te veel heb gedaan en me lijf pijn doet.
  mijn hond heeft een stroomband om ja dat wel als we naar buiten gaan. waarom wel ten eerste ben ik zijn 7e baasje hij zou al 3 keer afgemaakt zijn om dat hij heel neurotisch is.
  als pup is hij gepest met zo een licht pen hij is met zijn staart klem gezet tussen de kennel deur.gevolg een gebroken staart .nu heeft hij een stompje .hij valt heel erg uit naar andere honden dit zijn een aantal redenen waarom hij zo een band om heeft .
  We gebruiken geen stroom wel de pieptoon en de trilling indien nodig .
  verder is hij al 60% verandert tegen over hoe hij eerst was ik ben blij met me maatje .
  hij blijft bij ons tot hij zijn laatste adem uitblaast .
  wij praten veel met elkaar mijn maatje Trust en ik.
  we lopen soms uren door de nacht 3 of 4 uurtjes is heel gewoon ik praat dan heel veel tegen hem en tegen al me andere maatjes die er helaas niet meer zijn .
  maar in mijn gedachten tijdens onze wandelingen lopen zij allemaal mee ik zie ze dan allemaal,lekker spelen met elkaar .

  ik kan sommige mensen wel ik weet niet wat aan doen als ik zie hoe zij met hun maatje om gaan .ik hou van mijn maatje trust hij is mijn vriend hij hoort bij het gezin samen met onze opa bandit hij is een boeren fox en trust een oud duitseherder .ik heb bijna mijn hele leven al herders zij hebben mijn leven .mooi gemaakt zij hebben van mij een mooi mens gemaakt . ik heb meer met de dieren op als met mensen .

  ik zeg mijn honden altijd een goede nacht en een goedemorgen geef ze een knuffel een dikke kus en haal ze even lekker aan voor we slapen gaan ik hou van mijn honden en ook ik praat veel met ze

  ik vind het leuk om te lezen dat meer mensen dit doen .vooral vrouwen zie ik hier maar ik weet dat er net als ik ook mannen zijn .ik zeg geniet van je maatje heb plezier en deel lief en leed met elkaar je bent dan een gelukkig en liefdevol mens

  1. Dit is precies mijn gevoel.
   Ik doe dit ook heel veel. En verklaar me voor gek hoor. Maar soms praat ik tegen hem over iets waar ik niet weet mee om te gaan en dan blijft hij me echt aan kijken dan krijg ik opeens bepaald gevoel en weet ik ineens wat te doen.

 7. Pfff onze hond is ook niet zo leuk met andere honden en vreemde mensen… wij hebben zelfs een x een briefje in de brievenbus gehad voor eventuele therapie voor onze hond. Damnd hij is bijna 9 denk je dat wij niet alles hebben geprobeerd? Soms is het ook het karakter.

 8. Gadver, ik krijg helemaal een naar gevoel als ik hoor dat sommige mensen bezig zijn met stroomschokken en stroomhalsband. Dat doe je toch bij je baby ook niet mag ik hopen?? Anders bij hun baasjes ook maar wat stroom aansluiten. Kijken of zij dat zo fijn vinden.

 9. Pff, mensen zijn tegenwoordig echt niet helemaal goed meer. Stroomschokken en schoppen? Hoe krijgen ze het verzonnen. Verschrikkelijk. Dat is precies waarom ik liever met honden omga dan met mensen. Honden zullen nooit zoiets gemeens bedenken. Ik merk dat ik ook steeds aangesproken word zodra ik met de honden buiten ben. En ik word er meestal ook niet blij van. Sommige mensen willen ze zelfs optillen en ongevraagd aaien.

 10. die eerste twee, ik kan mij bijna niet voorstellen waarom mensen dat zouden zeggen… als hun kind niet luistert moet je ook zeggen ‘geef hem/haar stroomschokken of een keer hard trappen’ wtf :’) ik snap sommige mensen echt niet!

 11. Haha geweldig dit. Ik ervaar precies hetzelfde. Wij hebben onlangs een puppy in huis gehaald en als ik hem uitlaat, heb ik ook de meest bizarre gesprekken. Zo loopt er een vrouw in mijn buurt rond die al 5x heeft gevraagd of ik nu eindelijk een kattenbak voor onze puppy had aangeschaft, want zo kan hij plassen wanneer hij wil. Ik probeer haar telkens duidelijk te maken, dat wij het zonder kattenbak doen. Maar goed, ik ontkom niet aan haar, ze is letterlijk OVERAL.

 12. Grappig! Ik dacht dat ik de enige was met zoveel commentaar :) Ik heb er ook een rubriekje over op mijn blog, nl. Hondenpraat. Ik krijg meestal de opmerking of ik mijn honden wel genoeg eten geef (het zijn windhonden), vooral die ene is een zenuwpees en zij staat meestal té mager en dan vragen ze: geef je hond wel genoeg eten, is ze ziek, is ze hier nog niet lang,… Mijn hondenschoolleraar zei dat ik de volgende keer moet zeggen, ‘je mag ze hebben voor één week, krijg ze maar dikker’

 13. Een hond schoppen? Wat een bachelijke ‘tip’ Bizar wat mensen zeggen en ook echt goede tips vinden.. Mijn hond heeft het ook niet op andere honden sinds een paar jaar, ik hou daar rekening mee en heb ‘m altijd aan de lijn. De eerste die ik een hond zie schoppen zal ik even de oren wassen.
  Te dik is trouwens een opmerking die ik ook vaak hoor, ik heb een Engelse Bulldog en krijg regelmatig te horen: sjee die is wel dik he? Ik zeg dan altijd hardop tegen mijn hond: geeft niks hoor schatje, wij weten dat je 1 bonk spieren bent ;) wat ook zo is trouwens :)

 14. Haha, ja mensen hebben soms niet door wat ze allemaal zeggen als je met de hond loopt. Ik kan er altijd wel om lachen!

 15. Ik sta er altijd helemaal versteld van wat mensen een goede manier van training vinden. Ik heb een Finse Lappenhond (Finn hij is nu 1.5 jaar) en woon in centraal London, ik kreeg ook het meest rare advies. ‘Je moet je hond echt castreren rond 3 maanden – ?!’, etc.
  Toen Finn nog echt een puppy was blafte hij naar andere honden, het was letterlijk puur enthousiasme om het zien van een andere hond, mensen zeiden ‘gewoon een tik geven’. Dan denk ik, dus zodra jou puppy een andere hond ziet krijgt hij een tik, dan heb je zometeen een grote volwassen hond die denkt: ‘Andere hond, nu gaat er iets slechts gebeuren’. Ik gaf hem snoepjes (op de grond of ‘leave it’ met warme stukjes hotdog) als hij een andere hond zag en nu geen piep meer!

 16. Erg hè, die bemoeienis. Goed te lezen dat jij die adviezen niet opvolgt. Ik heb een Husky en ik krijg vrijwel dagelijks te horen dat ik hem wel goed uit moet laten. “Dat móet bij Husky’s”. Met zo’n belerende toon. Goh echt waar?

  Ik ga je volgen op Instagram want ik wil wel meer van Vince zien!

 17. Haha ik moest wel een beetje lachen. Er gewoon niks van aantrekken. Wij krijgen ook altijd een paar dingen te horen over Diezel. Onze Diezel is net als jouw hond ook niet gek op andere honden.

 18. Ik kreeg vroeger nooit opmerkingen als ik met onze Duitser rondliep. Maar het is nu ook een andere tijd als toen…. Ben sinds een tijdje ook aan het rondkijken voor een Duitser, maar verheug me nu al op de opmerkingen die ik ga krijgen. De eerste die ik waarschijnlijk zal krijgen zal zijn ‘Die hond is groter als jou’ Ben maar 1.51 groot :’)

 19. Geweldige post voor elke dierenliefhebber. Hartelijk dank voor het delen en het goede werk te blijven doen.

 20. Wat een mooie post :) Ik heb het echt met veel plezier gelezen! Ga zo door met het goede werk.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.