Zoek
Sluit dit zoekvak.
recensie het joshuaprofiel

het joshuaprofiel

recensie het joshuaprofiel

Ik las al eerder een boek van Sebastian Fitzek, namelijk Passagier 23. Dat boek vond ik al grandioos, dus ik verwachtte ook knap wat van Het Joshuaprofiel? Zijn mijn verwachtingen waargemaakt?

Waar gaat Het Joshuaprofiel over?

Max, een schrijver – al dan niet een beetje mislukt – is een plichtsgetrouwe en bovenal brave burger. Zijn broer is zijn tegenpool en zit in een gesloten psychiatrische inrichting. Max heeft nog nooit de wet overtreden, iets illegaals doen komt in zijn woordenboek echt niet voor. Tot nu toe… Binnen afzienbare tijd zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar een mens toe in staat is. Hij weet dit alleen zelf nog niet. Helaas voor Max voldoet hij aan Het Joshuaprofiel en zijn er andere mensen die weten dat hij een misdaad gaat plegen. Zij willen Max vermoorden, voordat het te laat is…

Wat vind ik van Het Joshuaprofiel?

Jaaa, fantastisch. Ik had al wat positieve geluiden gehoord (gelezen dan dus eigenlijk) op sociale media en doordat ik Passagier 23 al gelezen had, had ik hoooooge verwachtingen. Ik vind Het Joshuaprofiel magnifiek geschreven. De humor van Sebastian vind ik geestig, zijn omschrijvingen als “kijken als een koe die een inwendig onderzoek krijgt” vind ik leuk en ik heb tot aan het eind van het boek mijn adem ingehouden van spanning. Deze man kan schrijven en ik raad je echt ten zeerste aan Het Joshuaprofiel te lezen. Een psychologische thriller die je constant in verwarring brengt en een heel goed plot heeft. Aanrader!

♥ Waardering: 9.

Sebastian Fitzek – Het Joshuaprofiel
The House of Books / 2016 / 9789044349870
Het Joshuaprofiel is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Dat klinkt zeker als een intrigerende plot! Ik heb één boek van deze schrijver gelezen, ik geloof zijn eerste. Dat vond ik mooi, maar een beetje te ingewikkeld.

    1. Té ingewikkeld is nooit goed, inderdaad. Dit plot is zeker intrigerend. Ik vond dit boek niet te ingewikkeld, dus vast ook een aanrader voor jou? :-)

  2. Wat leuk dat je hem leuk vond! Ik heb hem ‘persklaar’ mogen maken, in de week voor kerst. Heerlijk boek voor als het buiten koud is. Eigenlijk zou ik willen weten of je ook over dat ene plotdingetje bent gestruikeld… Ik ‘kon’ dat niet rechttrekken omdat het een vertaling is, en die mogen niet te veel afwijken van het origineel.

    1. Tof dat je dit boek ‘persklaar’ hebt gemaakt! Mooie baan, zeg. Ik ben heel benieuwd wat je nu bedoelt met ‘plotdingetje’, haha. Mail me anders even via info @ freelennse.nl :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.