Zoek
Sluit dit zoekvak.
boekbekentenis

#boekbekentenis

boekbekentenis

Jaaa, leuk zeg, lekker bekennen. Theeeeeese are my confessions #ushervoice. Claudia schreef over haar boekbekentenissen en ik vond dat zo puik, dat ik besloot dat ook te doen. Anders ben je natuurlijk maar een superneppe blogger en ik wil zo graag meetellen, dat ik dat uit alle macht moet gaan voorkomen. Bij dezen, mijn boekbekentenissen:

• liever leen ik mijn boeken niet uit; ben echt doodsbang dat ik ze terugkrijg met een ezelsoor of een vouwtje in de rug. de horror!
• ik lees al mijn boeken op zo’n (soms zelfs ongemakkelijke) manier dat ze er nog steeds ongelezen uitzien als ik ze al uit heb
• soms koop ik een boek omdat ik denk dat hij bovenal heel mooi staat in mijn boekenkast, niet omdat ik denk dat het verhaal nou zo goed is
• ik raakte ooit al mijn boeken van Harry Potter kwijt en ik vond dat zo erg, dat ik ze in één keer allemaal opnieuw kocht
• een knap groot deel van de boeken die in mijn boekenkast staan, heb ik nog niet gelezen
• als iemand vraagt wie mijn favoriete schrijver is, weet ik nooit wat ik moet zeggen, want ik heb geen favoriete schrijver
• ik schaam me altijd een beetje als ik tegen iemand zeg “dat is echt een heel goed boek!” en dat ook echt meen, maar als ze dan vragen “o, waarom dan”, weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen
• het is mijn grootste droom ooit een boek te schrijven en het dan ook in de boekhandel te zien liggen

Ok, jouw beurt. Wat is jouw #boekbetekenis? En welke van de bovenstaande vind je het meest schandalig? Lekker delen, kinders. Joe!

 

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. Hoe kun je Harry Potterboeken kwijtraken?

  Je ergste confession vind ik toch wel het ongemakkelijke lezen om een boek er maar als nieuw uit te laten blijven zien.

  Mijn confessions:
  -ik heb een hele lijst met boeken die ik nog wil lezen maar ik weiger er meer dan 10 euro per boek aan uit te geven.
  -boeken lenen bij de bieb vind ik vies en doe ik dus nooit
  – als ik een boek uit heb doe ik hem weg (naar vriendinnen of andere liefhebbers.
  -als ik een boek echt heel raar of stom vind dan gooi ik hem weg ( zoals: de geverfde vogel van Jerry Korzinski) ik heb wel boeken in mijn boekenkast maar niet zo veel.
  -ik kan niet goed tegen boekverfilmingen omdat ik vind dat ze het boek zelden tot nooit recht toe doen.

  1. Nou… ik ben ze niet kwijt in de zin van dat ik niet weet waar ze zijn, maar ze liggen bij iemand waar ik geen contact meer mee heb. Zonde hè, dat boekverfilmingen vaak zo anders zijn dan het boek! Kan daar oprecht van streek door raken, haha. #sadbuttrue

   1. Ik snap hem. Ja boekverfilmingen zijn vaak echt zonde. :((

 2. Dat van die favoriete schrijver is heel herkenbaar haha! Meestal zeg ik dat ik dat niet goed weet, en anders geef ik waarschijnlijk gewoon telkens een andere naam :’) Uh en een confession van mij: ik heb nog steeds niet alle Harry Potter boeken gelezen. JAaa ik weet het, blozende kaakjes hoor… Maar ik ben er wel werk van aan het maken, want ik vind ze echt geweldig!! :) xx

  1. Nog steeds niet alles van Harry Potter gelezen!? Oh my, ik ben jaloers. Wilde dat ik die boeken nog mocht ontdekken! :-) Veel plezier!

 3. Laatste drie punten herken ik. Maar mijn meest favoriete boeken zien er absoluut niet uit alsof ik ze niet gelezen heb. Ezelfsoren, aantekeningen, ik noteer zelfs dingen als ‘hell yeah’ bij paragrafen die ik awesome en waardevol vind. In zoverre dat ik me wel bij voorbaat geneer als ik zo’n boek zou uitlenen. Dat is geloof ik zelfs al een keer gebeurd. Toen had ik random ergens in een boek wat lyrics van een nummer van Beyoncé gedropt, vervolgens uitgeleend om het boek weer terug te krijgen terwijl de lener met een grimas op z’n gezicht naar me stond te kijken en iets mompelde over Beyoncé.

   1. Favoriete boeken van dit moment die nu ondergekladderd zijn: boeken van Brené Brown, Elizabeth Gilbert en jawel: Cameron Diaz.

    Eén van m’n all time favoriete boeken die ik nooit ondergekladderd noch ge-ezelsoord heb: Het Ontwaken van Laura Kashishke.

    1. Brené Brown, lievelings hoor. Het Ontwaken ken ik niet, ga ik meteen op mijn leeslijstje krabbelen. Dank!

 4. Ik herken serieus je hele lijstje. Ik laat mijn moeder zelfs boeken doe ik zelf heb bij de bieb lenen, zodat mijn eigen exemplaar perfect blijft :O

 5. Hihi grappig die bekentenissen. Ik leen ook niet graag mijn spullen/boeken uit

 6. Ik durf Harry Quebert en Bob nu dus niet meer terug te geven… Ik doe een boek namelijk wel gewoon open als ik ‘m lees :-). Kadootje: ik hou ze en bestel voor jou nieuwe via Bol! Oh ja: het boek over de trein mag je gewoon open doen tijdens het lezen. En als je er ook in schrijft: Gavin DeGraw vind ik goed. Geen must overigens.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.