Zoek
Sluit dit zoekvak.
myrthe v/d meer up

UP

myrthe v/d meer up

UP is het vervolg op PAAZ. In PAAZ lees je hoe Emma wordt opgenomen op de paaz: de psychiatrische afdeling in een ziekenhuis. Ze is ervan overtuigd dat het een foutje is. Je ontdekt welke strijd Emma daar voert. UP begint met het laatste gesprek dat Emma met haar psychiater zal voeren. Het gaat niet zoals gepland: de psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en ineens wordt Emma weer opgenomen. Ook deze keer moet het een vergissing zijn, maar Emma laat het nu niet zomaar over haar heen komen. Ze gaat op zoek naar een verklaring. Want hoe kan je beter worden als je niet ziek bent? Er komt een nieuwe diagnose, maar wil Emma die wel?

Wat vind ik van UP?

Ik vind het altijd net wat moeilijker om een vervolg op een heel goed boek te beoordelen. Mijn verwachtingen voor UP waren hoog. Niet alleen door PAAZ, maar ook door de uitzending van ’24 uur met’ waar schrijfster Myrthe van der Meer in zit.

UP is net zoals PAAZ erg goed geschreven. Je merkt wel UP net iets losser geschreven is. PAAZ was bijna een een-op-een verslag van de gebeurtenissen, maar bij UP is dat meer losgelaten. Het boek leest erg lekker weg, wat een groot compliment is bij een zwaar verhaal als dit. Hoewel het een aangrijpend, goudeerlijk en ontroerend verhaal is, kan je vaak hardop lachen. De zwarte humor van Emma maakt het een stuk luchtiger en tegelijkertijd schrijnender. Dit boek zet je aan het denken en sleept je mee. Het is dan ook niet voor niets dat ik dit boek binnen een dag heb uitgelezen. Een echte must-read, net zoals PAAZ!

♥ Waardering: 9.

Myrthe v/d Meer – UP
The House of Books / 2015 / 9789044347203
UP is te koop bij Bol.com voor €19,99.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Ooh yes ik vond UP echt zo’n goed boek. Het geeft, na PAAZ, echt een heel goed beeld van de problematiek op een psychiatrische afdeling maar ook in iemands hoofd. En ergens vond ik dat heel erg prettig, om op die manier veel beter te kunnen begrijpen wat iemand doormaakt. Moest bij Storytel wel echt heel erg wennen aan haar stem maar omdat ze het zelf heeft voorgelezen is het toch wel heel bijzonder. (en ja, ik ben je hele website aan het afstruinen naar leuke boekentips. Dankjewel voor de recensies! <3)

    1. Ja, hè? Nu je hierop reageert, heb ik serieus de drang om nu de verhuisdozen met boeken naar boven te halen en deze boeken eruit te vissen om ze opnieuw te lezen. Dank je wel voor je reactie, lieve Melle. X

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.