boekrecensie PAAZ - freelennse
boeken

PAAZ

PAAZ

Met het oog op de feestdagen, zeg ik het maar gewoon: ik vind het fijn om boeken cadeau te krijgen. Ik geef toe, als je me meerdere boeken geeft, zie je me voorlopig niet meer. Maar een schrale troost: één boek lees ik ook binnen ongeveer één dag uit. PAAZ kreeg ik laatst dus cadeau en ik vertel jullie graag wat ik ervan vind!

PAAZ

Emma wordt ineens opgenomen op de paaz, de psychiatrische afdeling in een ziekenhuis. Van één ding is ze overtuigd: dit moet een foutje zijn. Hoe kan het dat ze opgenomen moet worden? Dat ze dood wil, is toch geen probleem? Ze heeft een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven. Het boek vertelt het verhaal van Emma in de kliniek waar ze op zoek is naar zichzelf. Ze wordt omringd door vreemde patiënten en therapeuten en legt de ene puzzel naar de andere. Uiteindelijk ziet Emma in dat ze er niet voor niets zit en ze vraagt zich af hoe ze ooit weer de paaz kan verlaten.

Ik heb gesmuld van dit boek. Het neemt je mee in de gedachtegang van iemand met psychische problemen en ik vind dat heel bijzonder. Het is op een meeslepende manier geschreven, maar dan op zo’n manier dat je er zelf helemaal niet sip van wordt. Sterker nog: het boek zit vol humor. Ik ben groot fan van de zwarte humor van Emma. Tegelijkertijd zette dit boek me enorm aan het denken. Nadenken over mezelf en ‘problemen’ die ik heb. Best confronterend, maar ook wel goed om eens te doen. Kortom: fijn boek!

♥ Waardering: 8.

Myrthe v/d Meer – PAAZ
The House of Books / 2012 / 9789044336672
Bij Bol.com te koop voor €9,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Dina 03/12/2014 at 07:38

  Dit boek heb ik ooit ook eens gelezen, vond het een erg goede! :)

 • Reply Susanne 03/12/2014 at 07:40

  Oeh klinkt als een leuk boek! Die gaat op m’n lijstje!

 • Reply Carlijn 03/12/2014 at 12:21

  Staat genoteerd, lijkt me een bijzonder boek

 • Reply Nicetobeout 03/12/2014 at 14:34

  Ik vond dit ook een erg goed boek en ik kijk uit naar de aflevering van deze schrijfster in 24 uur met volgend jaar!

 • Reply Fleur 03/12/2014 at 18:04

  Klinkt interessant!
  Ik ga even kijken of hij er ook in een Ebook versie is, ben benieuwd!

 • Reply Sax and the Pretty 03/12/2014 at 20:51

  Interessant…en dat terwijl er vaak niet veel te lachen valt op de Paaz!

 • Reply Rianne 11/12/2014 at 17:52

  Klinkt als een boek voor mij, thanks!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.