Interview Teske de Schepper -
interviews

interview: Teske de Schepper

teske de schepper

Teske de Schepper (19) schrijft al zes jaar op haar blog Teskuh.nl over beauty, lifestyle en fashion. Ze heeft niet alleen een passie voor schrijven, ook voor de camera staan doet ze heel graag. Inmiddels is haar blog haar fulltime baan. Als Teske niet met haar blog bezig is, kijkt ze het liefst films, gooit ze haar digitale winkelmandje vol en zingt ze graag. Deze creatieve alleskunner verdient daarom ook zeker een creatief interview!

Laten we bij het begin beginnen: je scheppers. Op je blog is te lezen dat je uit huis gaat. Hoe vind je het dat je straks zonder je ouders woont?
Een beetje gek natuurlijk, maar wel onwijs leuk. Ik kan middenin de nacht chips eten, m’n compleet eigen inrichting bepalen en het mooiste is dat ik nu in de stad woon waar alles voor mij qua werk zich afspeelt.

Gelukkig ga je samenwonen met Mert, je vriend. Dat jullie allebei video’s maken, schept natuurlijk een band. Houden jullie je veel bezig met elkaars werk?
Ja en nee. Aan de ene kant doet Mert iets wat compleet anders is dan dat van mij: hij maakt comedy en ik ben niet zo heel grappig. Toch hebben we ook weer veel raakvlakken, want we zijn beide aanwezig op het internet met een groot publiek. Soms helpen we elkaar, soms geven we elkaar raad, maar we doen ook lekker ons eigen ding.

Je hebt vaker aangegeven dat je moeite hebt met structuur. Hoe gaat het nu met orde scheppen met al het werk dat je doet én het verhuizen?
Nou, slecht. We hadden de eerste paar weken ook nog geen internet thuis, waardoor ik niet door het verhuizen door af en toe even kon bloggen. Daarvoor moest ik dan weer naar een cafeetje. Niet heel handig, maar ik heb er vertrouwen in dat alles goed komt.

De liefde voor dieren zorgt ervoor dat je geen producten meer gebruikt die getest zijn op dieren. Dat schept vertrouwen in jou als mens. Vind je het lastig om deze producten te vermijden?
Eigenlijk valt het reuze mee. Het enige waar ik nog aan moet werken is een dierproefvrije deodorant vinden. Die is namelijk echt bijna niet te verkrijgen en ik ben een mega-zweter. Dus dat wordt nog even zoeken naar een cruelty free deo die me droog houdt.

Je houdt ervan om te werken in een café. Hoe drink jij dan eigenlijk je koffie? Zwart of met een schepje suiker?
Geen schepje, maar een scheutje (soja)melk. Ik hou van lekker romig en gelukkig ben ik er inmiddels vanaf dat er echt suiker in mijn koffie moet.

Sinds kort heb je je rijbewijs. Heb je al iets geschept of gaat alles voortvarend?
Het gaat super goed! Ik heb nog niets geraakt, ik maak heel veel kilometers en ik vind het heerlijk. Tijdens m’n rijlessen heb ik meerdere keren gedacht: ‘Ik stop ermee!’, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik geniet echt van het autorijden.

Wat zou je liever doen als je móet kiezen: altijd opscheppen over wat je doet of altijd doen alsof het niets voorstelt?
Dit is echt een lastige vraag. Aan de ene kant hemel je jezelf op, maar aan de andere kant haal je jezelf naar beneden. Wat stom! Ik denk dat ik dan toch kies voor ‘altijd doen alsof het niets voorstelt’, want dat zit toch dichterbij wat ik nu al doe. Dan kunnen anderen nog altijd zeggen dat het wél leuk is wat ik doe, haha!

Zou je je beter redden met alleen een schep als keukengereedschap of met een hark? En waarom?
Ik eet graag soep, dus het liefst geen hark. Daar valt alles doorheen! Ik moet het dan maar doen met een schep, train ik gelijk m’n armspieren.

Ga je liever elke dag, ongeacht het weer, acht uur lang een luchtje scheppen of blijf je dan liever binnen?
Oef, dan blijf ik liever binnen. Ik ben sowieso niet zo’n buitenmens, tenzij het echt lekker weer is. Ik word al snel verdrietig van wind, regen en sneeuw en in Nederland ben je toch vaak verzekerd van een van die drie verschijnselen.

Even een blik op de toekomst: doe je nog een schepje bovenop je werk op het internet of zijn er andere dingen die je graag wilt gaan doen? 
Voor nu blijf ik lekker bezig op het internet en ben ik natuurlijk bezig met m’n muziekcarrière. Ik heb nog niet zo’n gestructureerd beeld van m’n toekomst, maar ik hou heel erg van spontane keuzes maken: als er iets tofs om de hoek komt kijken en ik denk dat ik er wat mee kan zal ik het aanpakken. Ik zou nog graag willen proberen te acteren en ontwerpen.

Foto bovenaan is gemaakt door Lize Kraan.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply Cariena 01/03/2015 at 10:04

  wat een origineel interview met overal het wordt “schep” in de vragen verwerkt!

 • Reply Anieke 01/03/2015 at 10:17

  Vet leuk, tegen zo’n interview zou ik ook geen nee zeggen! Echt leuk hoe je die creatieve vragen bedenkt, zonder dat het er te dik bovenop ligt en zonder dat je vragen een beetje lam worden :)

 • Reply Iris 01/03/2015 at 16:46

  Wat een super leuk interview zeg! Ik vond vooral je vragen echt heel leuk en goed, niet zo standaard! Echt top! :)

 • Reply Anne-Lotte 01/03/2015 at 17:04

  Hahaha wat ontzettend leuk dat je in elke vraag ‘scheppen’ hebt gedaan :)

 • Reply Emilia 01/03/2015 at 18:31

  Wat een geweldig interview, zo tof dat je haar achternaam in alle vragen hebt verwerkt op zo’n leuke manier. En ook heel leuk om Teske’s antwoorden te lezen, ik vind het zo cool wat zij allemaal doet, kan en bereikt!

 • Reply Celeste 01/03/2015 at 19:17

  Wat een origineel interview! Erg leuk gedaan! ;)

 • Reply BeautyblogLaura 01/03/2015 at 20:04

  Super leuk interview! xx

 • Reply Anneke 02/03/2015 at 19:13

  Wat een ontzettend leuk interview zeg. Het viel me echt pas op het einde op dat je in elke vraag ‘scheppen’ gebruikt, leuk!

 • Reply Fleur 08/03/2015 at 18:02

  Wat een leuk en creatief interview is het geworden!
  Leuke vragen en leuke antwoorden maakt een interview compleet, heel leuk!

 • Reply Michelle Kaiser 02/04/2015 at 09:22

  Super leuk interview.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.