todoist -
tips

tip: todoist

Het liefst schrijf ik mijn lijstjes met alles wat ik moet doen op papier. Nee, het liefst schrijf ik ze helemaal niet, want ik doe liever niet aan verplichtingen. Maar ja, wat moet dat moet en ik was heftig op zoek naar ‘iets wat het voor mij dan superleuk zou maken’. Gevonden!

Toen ik zei dat ik wat meer discipline moest gaan krijgen, besefte ik dat ik dan ook eens moest gaan opschrijven wat ik allemaal moest gaan doen. Mijn geheugen is vooral goed voor dingen die ik niet hoef te onthouden (zoals het adres van een pannenkoekenrestaurant waar ik ooit ging eten toen ik een jaar of zes was), maar dingen die ik écht moet doen, vergeet ik gewoon. We boffen maar met de hedendaagse techniek, want ik ontdekte Todoist!

Wat is Todoist?

Een todolist zonder ‘l’. En heulemaal digitaal. Je kan de dingen die je moet doen in deze app zetten en je kan ze ook echt afvinken. Het is net niet zo lekker als met je pen op papier krassen, maar het geeft wel echt voldoening. Je kan je eigen projecten maken, je taken een prioriteit geven en subtaken toekennen. Als je de premium-versie hebt, kan je ook herinneringen instellen.

Todoist

Wat is er nou zo leuk aan Todoist?

Nou, ik ben gewoon heel oppervlakkig: het ziet er mooi en gelikt uit. Maar dat is nog niet alles… je krijgt ook heuse karmapunten als je je taken uitvoert! Ik ben nog op zoek naar een plek waar ik deze karmapunten kan inwisselen voor een winnend lot (een paar honderdduizend euro is prima) en zodra ik het gevonden en gewonnen heb, laat ik het jullie uiteraard weten.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Mylène 24/02/2015 at 10:31

  “Films om te kijken.” Als ik dat op mijn to do-list zet, ga ik alleen nog maar films kijken. Wel tof zo’n app. Ik ben ook best wel oppervlakkig, dus ik zou dit ook wel willen gebruiken. Maar stiekem vind ik het in een notitieboekje toch nog het leukst.

  • Reply freelennse 24/02/2015 at 19:19

   Hahaha, ik vond mijn lijstje nog best netjes.

 • Reply comemoda 24/02/2015 at 10:59

  Handige app!

 • Reply Natalie 24/02/2015 at 16:19

  Aan het downloaden! :-)

 • Reply Nicetobeout 24/02/2015 at 19:18

  Handig en motiverend! Deze ga ik testen!

 • Reply loesblogt 24/02/2015 at 22:42

  Wat een toffe app! Dit soort handigheidjes zijn nou echt iets voor mij. Ik ben ondertussen al onderweg naar de play store ;)

 • Reply Eline 23/03/2015 at 23:21

  Zelf ben ik sinds kort helemaal fan van Wunderlist! Ik kan het openen op mijn laptop én app, en ik kan alles verdelen in handige lijstjes! Zo fijn!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.