Zoek
Sluit dit zoekvak.

hoe series kijken je gezondheid beïnvloedt

Schermafbeelding 2015-02-16 om 21.56.09

Ik kan niet echt maat houden. Het is bij mij alles of niets. Vaker is dat alles, zoals met eten, drinken, roken, boeken lezen in één dag en complete seizoenen series kijken. En ja, ik kom daar gewoon openlijk voor uit. Ik heb Breaking Bad en Prison Break in een recordtempo versleten en nu moet ik op de blaren zitten. Al doende leert men en ik ben er nu helemaal achter wat voor invloed het kijken van series op je gezondheid heeft.

• Je komt kilo’s aan
Mensen die uit verveling eten snap ik gewoon niet. Misschien dat het komt doordat ik me simpelweg nooit verveel. Wie zal het zeggen… Maar goed, ik zie wel het verband tussen mijn overtollige kilo’s en mijn Netflix-gebruik. Als ik een serie kijk, heb ik gewoonweg geen tijd om eten te koken. Eten pakken of de deur opendoen voor de bezorger kost al veel te veel tijd, laat staan dat ik in de weer ga met pannen en messen en andere voor mij gevaarlijke voorwerpen. En aangezien ik dan ook het liefst makkelijk op de bank eet met mijn laptop op schoot, is het voedsel dat ik dan verorber ook niet echt om over naar huis te schrijven. En dan ben ik het nog niet eens over de zakken chips waar ik bodemdrift van krijg.

• Rugpijn alom
Soms heb ik ineens een raar idee, zoals bijvoorbeeld een serie kijken terwijl ik op de hometrainer zit. Haha, nee, dat heb ik natuurlijk echt nog nooit gedaan. Series kijken staat voor mij gelijk aan ultiem relaxen en dat doe je dan dus onder een deken op de bank. Urenlang. Totdat je niet meer weet hoe je op die bank moet liggen. Dan verhuis je simpelweg naar je bed. Zodra de serie afgelopen is, bekoop je dit met wekenlange rugpijn. Hoe luidt dat gezegde ook alweer? Wie relaxen wil, moet pijn lijden, of zo?

• Vierkante ogen
Ik ben in het bezit van een superdeluxe tv van anderhalve meter breed en een meter hoog. Er is één maar: de ingang waarmee ik mijn laptop aan dat ding zou kunnen verbinden is hartstikke stuk. Dus kijk ik altijd op mijn laptop of tijdens het roken (of douchen) op mijn iPhone. Geloof me: je krijgt er vierkante en prikkende ogen van. #firstworldproblems

• Geen sociaal leven
Eigenlijk heb ik geen idee of dit wetenschappelijk bewezen is, want meestal ga ik er gewoon vanuit dat mijn aannames hartstikke waar zijn. Maar ik denk dat een sociaal leven goed is voor je gezondheid. Of nou ja, laat ik het anders zeggen: ik denk dat het ontbreken van een sociaal leven niet goed is voor je gezondheid. En als ik een serie kijk, ben ik gewoon even helemaal onbereikbaar. Dat is maar goed ook, want toen ik Breaking Bad keek, nam ik het taalgebruik van Jesse over. Achter elke zin ‘bitch’ plakken is echt voor niemand leuk…

Dus, vertel, welke serie raden jullie me aan om nu te kijken?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. hahahahahaha, this is me. maar ik ga juist series kijken als iedereen al plannen heeft omdat ik anders niks te doen heb, sommige series zijn overigens best goed met levenslessen hoor!

 2. Haha, ik had met Dexter dat ik opeens iedere keer fuck zei en dat mijn Spaans opeens heel goed was (vooral Spaanse scheldwoorden). Ik zag trouwens dat ze bij de Action een HDMI-kabel voor 5 euro hebben en ook nog eens van een paar meter lang! Kun je dus vanuit bed je laptop bedienen en gewoon via jouw grote televisie series kijken. Wat ik dus ook doe.

  En ik ga je gewoon overspoelen met nog wat series. Kans is wel groot dat je ze al gezien hebt. En ik noem gewoon van alles op, dus misschien vind je driekwart niet eens leuk: House of Cards, Suits, Revenge, Orange is the New Black, Game of Thrones, Gotham, The Mindy Project, New Girl, Vikings, The Walking Dead.

  1. Ja, maar de HDMI-ingang van mijn tv is stuk. :’) Zo jammer! Ik heb serieus alleen New Girl gekeken van al de series die je noemt, dus ik ben weer een poosje zoet. Thanks!

 3. Maar ja, wat levert het je óp?
  Eindeloos veel genot.
  En dat is het allemaal waard, haha!

 4. Hahaha spot-on! Heb je Orphan Black al gezien? Die serie heb ik echt in record tijd gekeken. Niet goed voor mn gezondheid. Alhoewel… Ik moet nu verplicht rust houden. En rust houden in stilte = saai. Dus is er ineens een excuus om lui series te kijken… Joehoe… Trouwens, series kijken vanaf de home trainer is dus best leuk, ik heb dat een tijdje gedaan en dan voel je je zeker minder schuldig na je bingewatching episode ;)

 5. Heel herkenbaar (ik kan dit niet te lang kijken want ik moet weer verder met Greys, nog 3 seizoenen..) doei!

 6. ik heb vanochtend de laatste aflevering Veronica Mars gekeken. Daarna een aflevering Scandal en net twee afleveringen Life Unexpected. van die laatste had ik nog nooit gehoord, maar die eerste twee afleveringen zijn erg leuk!

 7. Haha, hartstikke herkenbaar maar het is aan de andere kant wel een sport om zo lang je aandacht erbij te houden :-P En voor aanraders: How to Get Away with Murder, Modern Family, Better Call Saul, Orphan Black, Nashville, Arrow, Agent Carter, Jane the Virgin, Arrested Development, Faking It, Skins, Bates Motel en ik hoop dat je uit deze hele waslijst eentje kan vinden die je nog niet hebt gezien/leuk vindt! :)

 8. Zoo herkenbaar dit!
  Ik ben verslaaafd aan The Vampire Diaries en The originals!!

 9. Hah, ik vind bingewatching heerlijk! Paar afleveringen per avond, prima! Tips: Better call Saul (zeker als je BB leuk vond), Justified, Person of Interest, Suits. Er zijn er zoveel!

 10. Herkenbaar. 3 dagen geleden weer eens een nieuwe serie begonnen en nu al wachtend op seizoen 4 dat niet uit is. Aanrader van mij: #lilyhammer (netflix)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.