Zoek
Sluit dit zoekvak.

door de lens: luieren, lekkernijen, lezen

Honey, I’m home! Wist je dat ik in heel 2022 geen enkel weekoverzicht maakte? Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat vorig jaar als een soort pauzejaar voelde. Tot aan het overlijden van Vincie ♥️🕊️💫 deed ik nog een beetje leuk mee — en sindsdien voelde het alsof ik in m’n leven op de automatische piloot leefde. Links of rechts? Wind tegen of wind mee? Geen idee. Dit jaar hoop ik thuis te komen bij mezelf. Te beginnen met een gloednieuw weekoverzicht. Dank je wel wat je er weer bent. Nog bent. Überhaupt Bent. 🥰

ZONDAG
Weet je wat nou zo lekker is? Dat dit weekoverzicht begint op 1 januari. Heb je verder niets aan, want zoals ik ook al op Instagram schreef: new year, same me. Het is ook maar gewoon een zondag en we kunnen doen en laten wat we willen. Hoe dan ook: ik ging om 12 uur even naar buiten (vorige jaren deed ik dat niet vanwege Vincie die doodsbang was voor vuurwerk sinds een onverlaat een bom naar ons gooide) en keek naar het vuurwerk. Mooi om te zien én ik kan niet wachten tot er een algeheel vuurwerkverbod komt. 😬

Dit jaar ben ik vooral blij dat het afgelopen jaar voorbij is. Het was niet mijn jaar — en dat is oké. Vandaag geen grootse en meeslepende plannen, maar gewoon de nieuwjaarsduik nemen. Weliswaar de bank op.

Het allerbeste aan de jaarwisseling: oliebollen. Ik heb nooit iets met die dingen gehad, maar sinds ik die van de bakker tegenover mijn huis proefde, is het m’n lievelingseten. De tip is nu een beetje mosterd na de maaltijd, wel heel lekkere mosterd tho: vries oliebollen in en je bent jezelf over een paar maanden heel, hartstikke dankbaar. Effe opwarmen in de oven en geef jezelf een knuffel vanbinnen met zo’n goddelijke bol.

Met een gevulde maag is het leven gewoon écht leuker, dus toen ik weer een beetje mezelf was, zette ik de oudejaarsconference van Claudia de Breij op. Wát een goede show. Claudia weet onwijs veel onderwerpen aan te stippen én je aan het denken te zetten. Zo zei ze: “Het komt niet goed. We moeten het goed gaan maken.” En, ik denk, dat ze daar gelijk in heeft.

Voor dit jaar nam ik me voor — of nee, dóe ik dit: meer lezen. Niet onderhandelbaar, gewoon doen. Je denkt ook niet na of je wel of geen kleding aantrekt, dus waarom wel ruimte overlaten voor dingen die je graag wil? Ja, precies. (Ik weet dat dit een simpele weergave is, maar wel eentje met een kern van waarheid.) Een tijdje terug ontving ik Wees eens lief voor jezelf (affilitalink, als je iets via deze link bestelt, krijg ik een deel van jouw bestelbedrag — kost jou geen cent meer, ik snoep alleen wat winst weg van de vrienden van Bol) van de uitgeverij en ik moet zeggen: een aanrader. Recensie komt uiteraard online hier, dus hold me in the holes.

MAANDAG
Aangezien ik m’n bedrijf omgooide en afscheid nam van zo’n 80% van mijn (vaste) klanten, hoef ik vandaag niet direct keihard aan de bak om deadlines te halen. Ik neem het er lekker van: begin met een rustige opstart en zorg dat ik me voel zoals ik me de rest van het jaar wil voelen. Vol vertrouwen, kracht en rust. Op Instagram mogen mensen ook een kaartje trekken. Een leuke traditie vind ik dat! Het kaartendeck is trouwens van Willemijn Welten (aff.).

Zei het net al effe: ik gooide mijn bedrijf om. Ik richt me nu op het maken en geven van cursussen en andere digitale producten, zoals nu mijn eerste training. Copy School (de cursus waarin je de basis van je bedrijf en je marketing stevig neerzet en leert hoe je copy schrijft die verkoopt) gaf ik vorig jaar voor het eerst en start 23 januari weer. Dit jaar komt er dus al snel een product bij: de training over tarieven bepalen. ‘Wat moet dat kosten dan?‘ gaat vandaag in de verkoop, als pre-order. Zó enthousiast dat ik nu steeds meer mensen mag en kan helpen. 🥹♥️

Terwijl de verkoop loopt, spring ik lekker onder de douche. Inmiddels is de verbouwde badkamer voorzien van een kast en daar zie je nu die zwarte randen van. 😆 Uitgebreid scheren, insmeren, haren wassen en dankbaar zijn.

Aangezien in 2022 alles anders was en werd, nam ik ook lekker vrij eind dit jaar. Alle tijd en ruimte om een Harry Potter-marathon die houden! Durf nou nog maar eens te zeggen dat ik geen ruggengraat heb. 🤣

DINSDAG
Jaaaa, dit is zó leuk wakker worden! Vandaag liep de verkoop van ‘Wat moet dat kosten dan?’ lekker door. Zó fijn om ondernemers te helpen met het bepalen van tarieven én ze met vertrouwen te communiceren. Love it. ❤️‍🔥

Jaaaa, love de Lenn in de verleden tijd, want extra veel oliebollen besteld en nu dus nog steeds plezier van. Successen moet je vieren. (Ja, nee, oké, oliebollen moet je gewoon sowieso eten.)

Van m’n allerliefste buuf kreeg ik een boekenlegger-sieraad cadeau, dus het vodje wc-papier dat ik gebruikte (ik lees altijd 10 boeken tegelijk, dus al m’n mooie boekenleggers waren al in gebruik) kan de prullenbak in.

En aangezien deze week in het teken staat van lekker rustig opstarten, trek ik een portie zelfgemaakte kippensoep uit de vriezer. Even opwarmen en je hebt een heerlijk maaltje.

Daarna klap ik nog effe mijn laptop open, want ik wil wat data bekijken. Wie kopen m’n online producten, wat leveren mijn posts op LinkedIn op (twee verkopen met één post! 😏), waar kan ik meer van doen? Ik doe graag dingen die werken, dus dan moet ik ook weten wát werkt.

WOENSDAG
Sinds kort heb ik een abonnement op HBO, dus ik keek de reünie van Harry Potter op de tv. Zo leuk. Dit was echt mijn jeugd. Stond dus bij het uitkomen van een nieuw boek midden in de nacht voor de boekhandel om het te bemachtigen — en vervolgens in een paar uur uit te lezen. 😅♥️

Verder werk ik wat en besluit ik in de avond nog goed voor m’mn huid te zorgen met een peeling en een gezichtsmasker. Zo herken je een efficiënte meid: het masker alleen aanbrengen op de onrustige stukken huid. 🤣

En, ik hou het keurig vol: m’n dagelijkse ‘portie’ lezen. Love deze quote énorm.

DONDERDAG
M’n dag begint met te gast lope te weze in een podcastaflevering! Ik mag meedoen in een aflevering van Laura (@lauralagomcom) en ben héél benieuwd naar hoe het allemaal geworden is.

Daarna heb ik weer eens een afspraak bij de fysio. Kwam daar vorig jaar toen ik op onverklaarbare wijze mijn voet brak (😅) en ben wegens kaakklemmen en rugpijn maar blijven plakken. Het houdt je van de straat, zullen we maar zeggen. Oprecht heel blij met mijn fysiotherapeut, dus ben altijd blij als ik weer mag — ondanks dat-ie me soms meer pijn doet dan lekker is. 🤪

Kreeg ook huiswerk van de fysiotherapeut: wandelen. Dus, ik wandel. Geen straf, want het is hier prachtig. Dit natuurgebied ligt op steenworp afstand van mijn huis en is een mooi rondje van 5 kilometer. Dol op. Sinds Vince er niet meer is, wandel ik veel minder en kom ik minder buiten. Daar gaan we dus mooi verandering in brengen. Nou, ja, niet in dat Vince er niet meer is. Helaas. Je snapt me.

Wat ik ook deed: promotie maken voor Copy School. Ik vertelde vorige week al in mijn stories dat ik deze week de bonussen bekend zou maken, so I did. Je bekijkt alle bonussen (t.w.v. €281!!!!) hier.

En sinds heel lang was ik weer eens in de snackbar. Waar ik héél wild eens iets anders bestelde dan ‘normaal’. Wat een aftrap van dit jaar!!!

VRIJDAG
Vandaag zorg ik ervoor dat iedereen die Wat moet dat kosten dan al bestelde als pre-order ook daadwerkelijk de training in de mailbox krijgt. Door een stomme fout zonder fancy opmaak, maar goed, het gaat om de inhoud. En het werkt toch lekkerder met een goede bodem van een chocoladeroombroodje.

Verder verschoonde ik m’n bed… En besef ik nu dat dit natuurlijk nooit in een weekoverzicht stond, maar: ik kocht een boxspring en m’n nieuwe hobby is in bed liggen.

En ik at een bord zuurkool met een worst van HEMA, want dat is en blijft toch de allerbeste. Voel me altijd heel volwassen als ik zuurkool eet, want ik vond dit vroeger zo goooooor.

ZATERDAG
Jaaa, zoals bijna elke zaterdag: een tripje naar de Duitse supermarkt. Ik krijg daar nog vaak berichtjes over op Instagram, dus bij dezen klassikaal — ik ga eigenlijk altijd naar Edeka in Kleve. Vind dat verreweg de fijnste. Of het echt nog steeds beduidend goedkoper is dan in Nederland? Geen idee, ik let niet zo op prijzen. (Geen humble brag, want het is best naïef om dit niet te doen en ik vind ook helemaal niet dat je, als je het kán betalen overal maar gewoon zonder nadenken de hoofdprijs voor ‘moet’ betalen.) Ik vind vooral het aanbod veel uitgebreider dan in Nederland en…

… bij Edeka zit mijn favoriete lunchtentje waar ik ook altijd hetzelfde bestel: pom-gyros-box. 🤤 Kan wel janken om hoe lekker dit is. Of, nou ja, ik zeg wel dat ik hetzelfde bestel, maar de waarheid is dat ik niets meer hoef te zeggen en alleen maar hoef af te rekenen.

Daarna door naar Arnhem om m’n favoriete taartjes te halen — en als ik er dan toch ben, kan ik net zo goed even gluren bij Wentink: de winkel waar ze modeltreinen en meer verkopen. Rond de feestdagen openen ze ook de kelder waar alle kerstspullen staan, waaronder de Deluxe Dog Parking. 🥰 Helemaal leuk.

In de namiddag besluit ik nog maar een rondje te wandelen. Het blijft mooi wonen hier — ik kan er niets anders van maken.

De avond bestaat uit gin tonic, want: zonder gin wordt het tonics, en yahtzee. Ik verloor. 😆

En aangezien ik altijd propvol zit van de gyros, een bescheiden portie sushi. Als je in een dorp woont, is het aantal bezorgmogelijkheden praktisch nul. 🤣 Bij Edeka maken en verkopen ze verse sushi, dus vaak gris ik dat mee. Serieus heel goed!

— Hoe was jouw eerste week van januari 2023?

Mocht je benieuwd zijn naar meer van mij; ik ben hartstikke volgbaar op TwitterFacebook en Instagram. Oh, en een overzicht van al mijn weekoverzichten is er natuurlijk ook.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. Heeeeuuuuul fijn om weer eens rustig een blogje van je te lezen! Heb ze gemist!

 2. Ik ben ook blij dat je er weer bent! ^^
  Mijn onofficiële voornemen dit jaar is om ook meer te lezen en nu heb ik al 6 boeken uit! Oké, niet allemaal hoogstaande lectuur maar pf.
  Ik vind het trouwens grappig om te zien, die neppe sla tussen de frituurvleesjes :p
  En deze winter wil ik ook graag oliebollen eten maar ik denk dat ik ze zelf zal moeten maken want dat kun je hier dus NERGENS kopen hé.

  1. Zo fijn te lezen — dank je wel! Voelt helemaal als een warm welkom (terug). 🥰 Hahaha, ja, geen idee wat het idee achter die groene plukken bij de snackbar, eigenlijk! OMG, zijn oliebollen nergens verkrijgbaar in België?! Wat een horror! Oh, enne, als je nog een boekentip hebt: ik hoor het graag. En dank je wel dat jij er ook weer bent! ♥️

 3. Leuk je weekoverzicht. Of winkelen in Duitsland goedkoper is (gezien vanuit Zwitserland) hangt heel er van het produkt af en van de kwaliteit, bio, regionaal etc. Maar om te denken dat alles goedkoper is, geloof ik niet. Een heel goed en succesvol 2023 toegewenst, en hopelijk iets meer positieve belevenissen als in 2022 voor jou.

  1. Dank je wel! Ja, het hangt zeker af van het product (champagne is in Duitsland duurder dan in Nederland, weet ik uit heel betrouwbare bron 🤪🥂), maar als je erheen gaat om bulk in te slaan en bijvoorbeeld naar de drogisterij gaat, ben je overall alsnog goedkoper uit als je ook toevallig een broccoli kocht die in vergelijking duurder was. 😄 Dank je wel — jij ook een mooi 2023! Fijn dat je hier weer bent 🥰

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.